Torchlight II - pytanie

Witam . Zamierzam z bratem kupić sobie ową grę Moje pytanie dotyczy zwłaszcza końcowej fazy gry jak i system pokoi. Przede wszystkim zastanawia mnie jak to wygląda po osiągnięciu maksymalnego lvlu? Czy na tym gra się już kończy? Czy są jeszcze jakieś ciekawe rzeczy do zrobienia ( farmienie jakiś dungeonow dla lepszych itemow bądź pvp) Bardzo proszę o odpowiedz ,z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Po zakończeniu gry masz jeszcze NG+, czyli jeszcze raz przechodzisz grę, ale wszystko skaluje się do twojego poziomu, dzięki czemu wciąż się levelujesz. Dodatkowo, wypadają tam lepsze przedmioty, tzw. ,,legendarne,, których na zwykłej kampanii nie znajdziesz.

I na tym się nie kończy, ponieważ NG+ możesz powtarzać jeszcze 2 czy 3 razy, aż do maksymalnego poziomu ;).

Oprócz tego jest tzw. map selector. Kupujesz od NPC mapki na odpowiedni przedział lvl'owy i je przechodzisz. Owe mapki mają jeszcze modyfikatory dla gracza i mobków. (np. +5% atk. speed'a)

No i w przyszłości mody, które zapewne jeszcze bardziej wydłużą kampanię.

Miłej gry. :)

Po prostu nie chciał bym się nudzić po wbiciu 100 lvlu ;)

Ja od siebie dodam ze nie warto kupować narazie tej gry chyba że masz zamiar sie wk***iać....Gra jest tak słabo zoptymalizowana i nie ma wsparcia dla więcej niz 1 procka, czyli mając 2 lub więcej i tak gra korzysta z jednego co powoduje ze w walce powyzej 6 mobkom spada z 60 do 20fps i dotyczy to 99 koma 9% userów nawet tymi z prockami i7, 16gb ram i najlepszymi kartami graficznymi wystarczy poczytac forum jest pewny temat już posiadający 33 strony lamentu graczy, co ciekawe dla pirackich wersji wszystko gra normalnie a z czasów bety z maja nie było tego ...normalnie znowu porażka...rok temu kupiłem dead island i było podobnie tylko były tzw. Stutters które uniemożliwiały przyjemną rozgrywkę...Ogólem naprawde nie polecam kupować gier na premiere bo to jedna wielka niewiadoma dzisiaj, a developerzy robią wszystko na odpier**l promując grę jak sie da obiecując bardzo wiele ale po zakupie otrzymuje sie skrawek obiecanek.....

Jak narazie zagrałem sobie dzisiaj w wersje demo i bardzo płynnie śmiga. Czyli ,ze jak bym kupił ja to zaczęły by się spadki fps'ow.?

Własnie i tutaj jest problem...demo podobno działa dobrze tylko ta full versja steamowa jakas niedo**bana

Wiele osób apeluje to tych debili z runic games zeby dodali multicore support ale oni swoje i "sprawdzają" inne rozwiązania bo niestety multicore support jest dość cieżką sprawą a to leniwie świniaki i kombinują jak to naprawic inaczej - o ile w ogóle mówimy tu o poprawce. W ogóle porażka żeby w 2012 roku, gdzie w 3/4 domach stoi 4 core CPU a oni programują grę pod 1 core...

Ehh ,kurcze bo strasznie mi się podoba ta gra i ciągle bije się z myślami czy ja kupić ;)

Mi też sie podoba fest, kupiłem lecz żałuję. Wiem ze to naprawią (raczej) ale niestety 2 tyg od premiery i nie gram i czekam na fixa bo ja oczekuję przyjemnosci z gry a nie żeby przejść na lagach

Jeden frajer z runic games napisał ze patch bedzie w przyszłym tygodniu juz jakiś konkretny więc moze wkońcu uda się pograć

Ja od siebie dodam ze nie warto kupować narazie tej gry chyba że masz zamiar sie wk***iać....Gra jest tak słabo zoptymalizowana i nie ma wsparcia dla więcej niz 1 procka, czyli mając 2 lub więcej i tak gra korzysta z jednego co powoduje ze w walce powyzej 6 mobkom spada z 60 do 20fps i dotyczy to 99 koma 9% userów nawet tymi z prockami i7, 16gb ram i najlepszymi kartami graficznymi wystarczy poczytac forum jest pewny temat już posiadający 33 strony lamentu graczy, co ciekawe dla pirackich wersji wszystko gra normalnie a z czasów bety z maja nie było tego ...normalnie znowu porażka...rok temu kupiłem dead island i było podobnie tylko były tzw. Stutters które uniemożliwiały przyjemną rozgrywkę...Ogólem naprawde nie polecam kupować gier na premiere bo to jedna wielka niewiadoma dzisiaj, a developerzy robią wszystko na odpier**l promując grę jak sie da obiecując bardzo wiele ale po zakupie otrzymuje sie skrawek obiecanek.....

Jakoś na moim i7 960 i 12 gb ddr3 oraz gtx 460 smiga i nie ma spadków. Dziwne. I mam tylko 1 procek. A może chodziło ci o 1 rdzeń.

Co do gry. Fajna, ale potrafi wkur.... jak zabijasz kolejnego bossa inżynierem i wypada ci kolejny unique pistolecik, armata, shotgun. Dobiłem do 56 lvlu inżynierem, przeszedłem całą kampanie i nie mam dobrych itemów bo:

-Zazwyczaj wypadają slabe itemy z 2 i więcej slotów na kamyki, albo dobre wmiare itemy w których slotow nie ma.

-itemy z hazardu też mało kiedy są coś warte. Można wydać sporo hajsu i mieć same zielone(już lepsze wypadaja z mobow)

- Dobre itemy można zdobyc chyba dopier 2 raz przechodząc gre na NG+. Bo np za cały akt zarobiłem 40 000 zł a za to niewiele da się enchantować albo losować w hazardzie.

- lepsze itemy są u sprzedawcy(nieraz setowe) niż w hazardzie.

Pozatym leci strasznie malo kasy. mam helm dodajacy 30% golda a itak mało go leci.

Gra jest ogólnie fajnie pomyślana, ale nie warto zaczynać na normalu. Bo się za szybko znudzi. Na normalu padłem może 4 razy przez całą gre.

Jak mówilem nielicznym śmiga dobrze...Więc ciesz sie

Jakoś na moim i7 960 i 12 gb ddr3 oraz gtx 460 smiga i nie ma spadków. Dziwne. I mam tylko 1 procek. A może chodziło ci o 1 rdzeń.Co do gry. Fajna, ale potrafi wkur.... jak zabijasz kolejnego bossa inżynierem i wypada ci kolejny unique pistolecik, armata, shotgun. Dobiłem do 56 lvlu inżynierem, przeszedłem całą kampanie i nie mam dobrych itemów bo:-Zazwyczaj wypadają slabe itemy z 2 i więcej slotów na kamyki, albo dobre wmiare itemy w których slotow nie ma.-itemy z hazardu też mało kiedy są coś warte. Można wydać sporo hajsu i mieć same zielone(już lepsze wypadaja z mobow)- Dobre itemy można zdobyc chyba dopier 2 raz przechodząc gre na NG+. Bo np za cały akt zarobiłem 40 000 zł a za to niewiele da się enchantować albo losować w hazardzie.- lepsze itemy są u sprzedawcy(nieraz setowe) niż w hazardzie.Pozatym leci strasznie malo kasy. mam helm dodajacy 30% golda a itak mało go leci.Gra jest ogólnie fajnie pomyślana, ale nie warto zaczynać na normalu. Bo się za szybko znudzi. Na normalu padłem może 4 razy przez całą gre.

Nie no, co Ty! Drop jest 309809348309483094839043 razy lepszy niż w D3. Przecież to główna linia obrony fanów TL2.

"W TL2 drop jest dużo lepszy i zawsze znajduje upgready" - jak to mówią fanboie.

Wiesz co ja mam juz pelna wersje i smiga jak nie wiem co ;> gram na lanie po tunngle ;>

Nie mam żadnego problemu z grą mimo że mój komputer to nie jest żadna rewelacja grę kupiłem na steam, wystarczy wyłączyć V Sync i cienie a fpsy na pewno skoczą i nie będzie klatkowało przy walce z 6 mobkami.

@fermi pierdzielisz głupoty co do optymalizacji bo jak byś nie wiedział wyszedł już patch który to naprawia, sam na początku miałem problemy z fps'ami ale po wyjściu patcha wszystko się zmieniło i śmiga aż miło. Co do dropów to miał być jeden z atutów TL2, nie za dużo ale też nie za mało tak aby się nie chodziło w wykoksanym secie po przejściu kampanii. Z tego co wiem ma dojść jeszcze pvp ale kiedy to zrobią to sam nie wiem ale mam nadzieje, że nie długo. Naprawdę gierka jest świetna, bardzo przyjemnie się gra ale jednak czegoś mi w niej brak, jednak największym jej atutem jest cena 60 zł za pudełko gdzie za diablo trzeba zapłacić koło 200 zł i mamy w sumie to samo ;)

60 zł za pudełko gdzie za diablo trzeba zapłacić koło 200 zł i mamy w sumie to samo

Nie licząc ciągle rozwijającego się contentu, no i tego, że TL1 umarła po paru miesiącach, a Diablo 2 (może tutaj nie ma ludzi, którzy to pamiętają) na początku też była "dnem" z "niedoróbkami" i jakoś to "dno" po kolejnych poprawkach stało się najbardziej grywalnym H&S w dziejach gier komputerowych.

i btw. wydałem 200zł na diablo3, już na samym RMAHU zarobilem ~~100euro.

Umarło?, lol.

Gracze wciąż tworzą mody, ludzie wciąż grają, więc jesteś w błędzie.

A co do zarobku. Nie wiem jak ty, ale ja kupuję grę, żeby się przy niej dobrze bawić, nie pracować...

W ogóle, to twoje posty w tym temacie są bezsensowne. Tworzysz tylko idiotyczny, i niekończący się konflikt.

Możesz iść na gry-online, tam masz trzystronną kłótnię fanów TL z Diablo, nie sądzę, aby to forum potrzebowało czegoś takiego.

Ok. To i ja się wypowiem.Jako że pare latek mam to pamiętam czasy d2 i u się z silvachem zgodzę.

Koyiro za bardzo się spinasz xd Co pokazałeś wczoraj na statusie.

T2 jest fajne dla jednej grupy odbiorców a d3 dla drugiej.

Co do rmah to można zarobić dobrze się bawiąc ,więc luz Koyiro xd

T2 będzie rozwijane przez fanów ,zaś d3 przez firmę blizz.

Luzik ludziska xd Ja lubię d3 i nie każe innym być takim jak ja xd

Play for funny.

Umarło?, lol.Gracze wciąż tworzą mody, ludzie wciąż grają, więc jesteś w błędzie.A co do zarobku. Nie wiem jak ty, ale ja kupuję grę, żeby się przy niej dobrze bawić, nie pracować...W ogóle, to twoje posty w tym temacie są bezsensowne. Tworzysz tylko idiotyczny, i niekończący się konflikt.Możesz iść na gry-online, tam masz trzystronną kłótnię fanów TL z Diablo, nie sądzę, aby to forum potrzebowało czegoś takiego.

Posty były by bezsensowne, gdyby z logicznego punktu widzenia były niepoprawne.

Co do "konfliktu", próbuję w prosty sposób przedstawić dlaczego warto kupić D3 a nie TL2, które może i jest tanie, ale na chwilę.

W D3 zarobiłem na przyjemności, po co mam trzymać legendarny przedmiot dla Maga kiedy gram Barbarzyńcą albo Łowcą? W TL2 po prostu wywalisz je do sklepu/wymienisz na inny przedmiot. W D3 sprzedasz za 40 euro.

Ah dodam coś jeszcze: mam wrażenie że t2 wybiera młodsza część społeczeństwa,ta która nie spędziła masy godzin w d2.

Ps.Pamięta ktoś d1?

Ps2.Widze że nie jestem sam xd Silvach Pozdrawiam starego diablo wyjadacza xd

Ah dodam coś jeszcze: mam wrażenie że t2 wybiera młodsza część społeczeństwa,ta która nie spędziła masy godzin w d2.Ps.Pamięta ktoś d1?

"Don't trust everything the drunk says. Too many ales have fogged his vision and his good sense." :D