Travian

@up zęby ci się popsują

@topic Kozak napisał opis(recke) jako początkujący gracz,napisał nam czego możemy się spodziewać na początku w tej owej grze.Pawlak napisał jako doświadczony gracz, który grał już parę lat i co on by zrobił na miejscu kozaka.Nie każdemu chce się czytać poradniki jak grać w via www.Pawlak zamiast opieprzając kozaka mógłbyś napisać rady jak na początku sobie poradzić.

Przejdźmy do sedna.

O Travianie dowiedziałem się z jednej z atakujących mnie reklam. Postanowiłem spróbować i...

Początek jest niezły. Rozbudowujesz wioskę przechodząc rozbudowany samouczek, trenujesz pierwszych piechurów. Tych wysłałem na kilka opuszczonych wiosek by przynieśli surowce. Cała zabawa jednak w pewnym momencie się kończy...

Bo po siedmiu dniach od startu możesz być celem ataków. Żeby nie było nieporozumień - próbowałem trzy razy. ZAWSZE po siedmiu dniach atakowało mnie kilka(naście) farmerów licząc na łatwe surowce. I nie ma jak się przed nimi bronić. Nie ma tu żadnego ogranicznika - najmocniejszy może zaatakować najsłabszego.

Jedyną szansą wybicia się to zaczęcie od nowa na świeżo zrestartowanym serwerze. Problem w tym że rzadko jest taki do wybrania, a spóźnienie się o choćby tydzień to już masowy atak farm na wioskę.

Czy ta gra ma przyszłość? Tak reklamowana na pewno ma. Ma również stałych graczy grających od restartu do restartu. Jeżeli załapiecie się na start serwera - polecam zagrać, bo założenia są miodne. Jeżeli nie załapiecie się - nie próbujcie, bo po tygodniu gra się skończy.

Ocena:

+ Wykonanie gry

+ Dobry samouczek

+ Intuicyjny interfejs.

- Wsparcie dla gracza, a raczej jego brak.

- Mała szansa supportu od strony forum gry.

- Farmy

6+/10