Tree of Savior - optymalizacja

W końcu udało mi się dopchać na serwer i nie dostać crasha po pięciu minutach.

Moim problemem są jednak FPS'y oscylujące w granicy 30, w sytuacji, kiedy moja postać, ani nic wokół niej, się nie rusza. Gra ścina paskudnie i szczerze mówiąc, aż wszystkiego się odechciewa.

Wszystkie opcje graficzne mam odznaczone, rozdzielczość ustawiona na 1024 x 768 (inaczej nawet się nie da).

Mój komputer to żaden kombajn, ale bez przesady, Wiesław Trójka śmigał elegancko na medium / high w 1920 x 1080.

Osochodzi?

Przepelnione serwery, wczesna beta i slaba optymalizacja.

lagi to nie kwestia optymalizacji a połączenia/przeciążenia serwera, nie wiem co do optymalizacji ale ja mam około 36 fps w ToS a wieś 3 mi działał w 2 fps więc... nie ma zasady ;)

Dziwne, ponieważ ja na laptopie gram na średnio 60 fps'ach. Oczywiscie pomijając duże skupiska ludzi którzy używają wiele skilli na raz. Polecam pościągać ODPOWIEDNIE sterowniki =).

Mi chodzi w przedziale 30-50 fps z wszystkimi opcjami gdzie Wiesiek 3 chodził w 25 (łał).

Czekam na premierę i może będzie lepiej.

Mój sprzęt:

Athlon II x4 640

Geforce gtx460 1GB

4GB ram

Jak widać sprzęt do najnowszych nie należy.

Gra ma skopaną optymalizację i tyle. Mam spore spadki fps na 970GTX i i5 także to jest jakaś tragedia.

Od kiedy w y gracie w gry ? OD tygodnia ?
W takim razie oświecę was swoją mądrością i wyjaśnię co oznacza słowo BETA!

BETA oznacza ze produkt nie jest jeszcze w fazie finalnej i nie jest kompletnie gotowy w tej fazie oddaje sie nieoszlifowaną gre pod skrzydła graczy by TESTUJĄC dzielili sie feedbackiem z devsami

TO NIE MOMENT NA ONANIZACJE DO GRY CZY CAPOWANIA LVL -.-

Ja was ludzie nie czaje... jeszcze rok i bedzie

"w tej pre -alpha grze wpadam w teksturę mostu bosz ta gra to góffffno"

Magar nie ma co sie spuszczać że ludzie wyrażają swoją opinie, zrozum że wyrażają swoją opinie o produkcie który mamy teraz przed oczami. To że o tym nie wspominamy nie znaczy że nie wiemy iż dużo sie jeszcze zmieni i jest to niekompletna wersja.

Idź oświecaj swoją mądrością gdzieś indziej bo naprawde nic twórczego nie powiedziałeś. Ludzie się dzielą opiniami i teraźniejszymi stanami faktów. Wszędzie muszą mieć dopisane że na "DZIEŃ DZISIEJSZY" żeby mądrzy tacy jak ty nie świecili "mądrościami"?

No nie chce tworzyć off topu -.-
Ale kurde stary ludzie nie pisza opini a jawny hejt i przestan mi tu gadac ze ONI WIEDZA bo kupe wiedza skonczy sie jak zawsze np z AA po pol roku pytasz kogos o gre a on mowi "ty ale optymalizacja byla slaba wiec ja w to juz nie gram" a kiedy tak było ? POL ROKU TEMU NAAA BEEECIEEE

Wiec ie mow ze oni WIEDZA ze cos sie zmieni bo oceniaja obecny produkt i na bazie obecnych doświadczeń decydują juz o grze -.-
Jak byś szukał grup i gadał częściej z ludzmi z forum bys wiedział o tym... ja szukałem nie raz a 100x tłumaczyć ludziom ze gry po becie wyglądają inaczej mi sie juz nie chce

kto jest mądry temu nie trzeba tłumaczyć, a kto jest głupi to po co na niego nerwy sobie psujesz? niech sobie decydują, mniej bedzie głupków jak już wystartuje live.

Przejmujesz sie jakby to od ich decyzji Twoje zycie zalezalo. Niech sobie nie grają jak mają takie podejście, naprawde mi nie zalezy zeby w grze byli ograniczeni umysłowo, a Ty o nich koniecznie walczysz i tłumaczysz coś na siłe co normalny człowiek bierze na logike.

Magar, nie chodzi mi o to, że gra jest "nieoszlifowana" (bo jest i to rozumiem), ale o to, że nie działa mi przynajmniej w miarę płynnie, a powinna.

I nie są to lagi, gra po prostu szarpie tak, jakby było tych fpsów 5, a nie 30.

Jedyny sterownik, który ostatnio krzyczał o uaktualnienie, to ten od karty graficznej - zrobione.

Serio już nie wiem o co temu Tree of Savior chodzi.

Każdy tak ma, u mnie też fpsy skaczą od 60 do 50, da się gra,ć ale to dziwne bo w sumie gra nie ma jakiejś boskiej grafiki.

Ja mam stabilne 30fps, nie narzekam :)

A OPowi radzę takie posty zabierać na oficjalne forum bez hejta, bo tylko IMC mogą poprawić optymalizację, ale muszą wiedzieć na jakim sprzęcie/sterownikach gra nie działa płynnie...

W końcu udało mi się dopchać na serwer i nie dostać crasha po pięciu minutach.

Moim problemem są jednak FPS'y oscylujące w granicy 30, w sytuacji, kiedy moja postać, ani nic wokół niej, się nie rusza. Gra ścina paskudnie i szczerze mówiąc, aż wszystkiego się odechciewa.

Wszystkie opcje graficzne mam odznaczone, rozdzielczość ustawiona na 1024 x 768 (inaczej nawet się nie da).

Mój komputer to żaden kombajn, ale bez przesady, Wiesław Trójka śmigał elegancko na medium / high w 1920 x 1080.

Osochodzi?