Tree of Savior = problem

30461212307285381033.png

Czy ktoś ma taki sam problem tak jak ja i może się już z tym rozprawił? Ma ktoś jakiś pomysł? Włączam grę wchodzę na serwer i w barakach wyskakuje takie coś. Klikam TAK - do pulpitu, klikam NIE - do pulpitu. Spójność plików była już robiona i w oknie też próbowałem włączać.

Masa ludzi (w tym ja) ma ten problem. "Technika" z alt+tab nie działa. Wbijanie, aż się uda też nie (Próbowałem ponad godzinę.).

Czytałem że niektórym pomogła zmiana regionu na koreański.

Pozostaje czekać aż to zfixują :P

Mi na ten błąd pomogło wbijanie aż wbiłem, czyli to zwykły błąd w stylu "serwer przeciążony". Osobiście zaczekam chyba do jutra, bo pół godziny reloga po ewentualnym DC nie brzmi fajnie :P

Yamiji możliwe że o to chodzi, bo raz mi się udało wejść i zrobić postać a jak zacząłem chodzić po barakach to jakbym miał 5k pingu takie opóźnienie było :(

ETC_20150918_014643 Due to an error, the client will be closed.We apologize for the inconvenience.When you press [Yes] at the bottom of the screen, the details of the error will be sent to the developer.The information that will be sent : Error Code, CPU, VGA, Memory Driver Information

edit: potwierdzam, zmieniłem region na korea i działa.

Gdzie należy zmienić region? W windowsie czy na steamie?

w windousu

Głupie pytanie, jak zmienić region?

nvm :<

*edit* Nie załapałem o co chodzi...

Zmiana regionu w Windowsie nic nie da, to jest jakiś błąd na serwerach. IMC napisali, że naprawią to w następnym patchu. Zaraz znajdę link :P

Jest i link: https://forum.treeofsavior.com/t/cannot-connect-to-server-there-are-some-weird-errors/82246/14?u=nekogoesnya

fakt, po prostu w międzyczasie po przestawieniu najwyraźniej coś mnie wpuściło, z tego co zauważyłem to chyba wina przepełnionych serwerów bo teraz jak jest później łatwo sie wbić w porównaniu z wceśniejszą godziną, reszta tak jak pisze Yamji, props

Error ten był spowodowany natłokiem ludzi próbujących się zalogować. Aktualnie oblężenie osłabło i idzie się normalnie logować do gry. W większych miastach drastycznie spadają fpsy, wiec miejcie się na baczności :P

Ci ludzie co na różnych forach piszą, że pomaga zmiana regionu/spamowanie enter jak się gra włącza/modlenie się do baphometa, to zwykłe trolle, które później czekają na posty zwrotne w stylu: "wciskałem enter tak szybko, że aż mi wypadł", albo "zmienił mi się jezyk w systemie na koreański, halp"...

To są bajki, jak serwer ma problemy, to użytkownik niewiele może ze swojej strony zrobić :P

@Sheitah: Ja dalej mam problemy jeśli mnie wywali, może po prostu wpuściło Cię za pierwszym razem...

Zwykły problem przeciążenia serwera, poczekać kilka minut/godzin/dni i przestaną pojawiać się problemy tego typu.

Za każdym razem ludzie są wielce zdziwieni że są błędy/problemy a zapominają że to dopiero beta... litości...

@Yamiji a własnie, że nie za pierwszym. Wpuściło mnie dopiero po 1,5h a potem po kolejnych 2h. Za pierwszym razem pograłem z 5-8 minut i się serwery posypały. A potem to już "normalnie". Ci co mówią "spamuj enter" maja praaaaaaaaaaaawie racje. Tylko wejdziesz na 1 byle jaki serwer skoro naparzasz w enter jak robot. Po prostu trzeba się "w celować" w moment kiedy o dziwo gra "wpuszcza". Jest 8 rano i dalej widzę potrafi wyskoczyć error.

Co prawda to prawda, optymalizacja leży i kwiczy (jak na grafikę), fpsy wahają się cały czas koło 50... to nawet w Arche Age na ultra mam więcej XD

No to mnie też zdziwiło, że w AA w mieście na ultra fpsy wysokie, a tu potrafią spaść i to dość ostro :P. No ale cóż, od tego jest beta

Mi tam nie działa i nie chce mi się kombinować z enterami, alt-tabami czy czymkolwiek innym. Poczekam na patcha i wtedy spróbuję.

Masz Sheitah w moim poście pod pytaniem jak zmienić region link do postu IMC, który mówi, że to jest bug i następny patch to naprawi. Jak działa Ci "celowanie", to jesteś farciarzem i tyle :P

*edit*

Hello. We are IMCGAMES TOS Team. The servers are now closed for Temporary Server Maintenance.We will be performing the Maintenance from 06:00 EDT to 06:40 EDT.Game Service will be unavailable for approximately 40 minutes.If the Maintenance finishes sooner, we will open the servers right away.Changes :- The error message "@dicID_^$ETC___20150918014643$ " when entering the server will be fixed. - New English help images will be added.- Server Stabilization.- Some Typos will be fixed.

No i kto miał rację panienki? :P