Czy ktoś ma taki sam problem tak jak ja i może się już z tym rozprawił? Ma ktoś jakiś pomysł? Włączam grę wchodzę na serwer i w barakach wyskakuje takie coś. Klikam TAK - do pulpitu, klikam NIE - do pulpitu. Spójność plików była już robiona i w oknie też próbowałem włączać.
Tree of Savior = problem
Masa ludzi (w tym ja) ma ten problem. "Technika" z alt+tab nie działa. Wbijanie, aż się uda też nie (Próbowałem ponad godzinę.).
Czytałem że niektórym pomogła zmiana regionu na koreański.
Pozostaje czekać aż to zfixują
Mi na ten błąd pomogło wbijanie aż wbiłem, czyli to zwykły błąd w stylu "serwer przeciążony". Osobiście zaczekam chyba do jutra, bo pół godziny reloga po ewentualnym DC nie brzmi fajnie
Yamiji możliwe że o to chodzi, bo raz mi się udało wejść i zrobić postać a jak zacząłem chodzić po barakach to jakbym miał 5k pingu takie opóźnienie było
ETC_20150918_014643 Due to an error, the client will be closed.We apologize for the inconvenience.When you press [Yes] at the bottom of the screen, the details of the error will be sent to the developer.The information that will be sent : Error Code, CPU, VGA, Memory Driver Information
edit: potwierdzam, zmieniłem region na korea i działa.
Gdzie należy zmienić region? W windowsie czy na steamie?
w windousu
Głupie pytanie, jak zmienić region?
nvm :<
*edit* Nie załapałem o co chodzi...
Zmiana regionu w Windowsie nic nie da, to jest jakiś błąd na serwerach. IMC napisali, że naprawią to w następnym patchu. Zaraz znajdę link
Jest i link: https://forum.treeofsavior.com/t/cannot-connect-to-server-there-are-some-weird-errors/82246/14?u=nekogoesnya
fakt, po prostu w międzyczasie po przestawieniu najwyraźniej coś mnie wpuściło, z tego co zauważyłem to chyba wina przepełnionych serwerów bo teraz jak jest później łatwo sie wbić w porównaniu z wceśniejszą godziną, reszta tak jak pisze Yamji, props
Error ten był spowodowany natłokiem ludzi próbujących się zalogować. Aktualnie oblężenie osłabło i idzie się normalnie logować do gry. W większych miastach drastycznie spadają fpsy, wiec miejcie się na baczności
Ci ludzie co na różnych forach piszą, że pomaga zmiana regionu/spamowanie enter jak się gra włącza/modlenie się do baphometa, to zwykłe trolle, które później czekają na posty zwrotne w stylu: "wciskałem enter tak szybko, że aż mi wypadł", albo "zmienił mi się jezyk w systemie na koreański, halp"...
To są bajki, jak serwer ma problemy, to użytkownik niewiele może ze swojej strony zrobić
@Sheitah: Ja dalej mam problemy jeśli mnie wywali, może po prostu wpuściło Cię za pierwszym razem...
Zwykły problem przeciążenia serwera, poczekać kilka minut/godzin/dni i przestaną pojawiać się problemy tego typu.
Za każdym razem ludzie są wielce zdziwieni że są błędy/problemy a zapominają że to dopiero beta... litości...
@Yamiji a własnie, że nie za pierwszym. Wpuściło mnie dopiero po 1,5h a potem po kolejnych 2h. Za pierwszym razem pograłem z 5-8 minut i się serwery posypały. A potem to już "normalnie". Ci co mówią "spamuj enter" maja praaaaaaaaaaaawie racje. Tylko wejdziesz na 1 byle jaki serwer skoro naparzasz w enter jak robot. Po prostu trzeba się "w celować" w moment kiedy o dziwo gra "wpuszcza". Jest 8 rano i dalej widzę potrafi wyskoczyć error.
Co prawda to prawda, optymalizacja leży i kwiczy (jak na grafikę), fpsy wahają się cały czas koło 50... to nawet w Arche Age na ultra mam więcej XD
No to mnie też zdziwiło, że w AA w mieście na ultra fpsy wysokie, a tu potrafią spaść i to dość ostro . No ale cóż, od tego jest beta
Mi tam nie działa i nie chce mi się kombinować z enterami, alt-tabami czy czymkolwiek innym. Poczekam na patcha i wtedy spróbuję.
Masz Sheitah w moim poście pod pytaniem jak zmienić region link do postu IMC, który mówi, że to jest bug i następny patch to naprawi. Jak działa Ci "celowanie", to jesteś farciarzem i tyle
*edit*
Hello. We are IMCGAMES TOS Team. The servers are now closed for Temporary Server Maintenance.We will be performing the Maintenance from 06:00 EDT to 06:40 EDT.Game Service will be unavailable for approximately 40 minutes.If the Maintenance finishes sooner, we will open the servers right away.Changes :- The error message "@dicID_^$ETC___20150918014643$ " when entering the server will be fixed. - New English help images will be added.- Server Stabilization.- Some Typos will be fixed.
No i kto miał rację panienki?