Tree of Savior - Temat ogólny

Łodemet. Takiego czegoś to jeszcze nie widziałem. Early access z 3 miesięcznym wyprzedzeniem. Rozumiem te 2 tygodnie jeszcze, ale kurde, 3 miechy? :D

Ja siedzę w tym biznesie już 18lat i tez pierwszy raz widzę preordera 3miesiecznego :D

Cena nie jest wygórowana ale sam fakt ...

TO fakt, do najwyższych nie należy, ale byłoby mi szkoda wydawać aż tyle na samo wejście. Wolę sobie pójść na konferencje płatne niż odpalić sobie gierkę 3 miesiące przed startem. Gdzie i tak będzie f2p.

$49,99 to prawie 200zl za gre F2P... Bedzie nie lada hejt. Bardziej zamożniejsi ludzie wbija tak wysokie lvle i zrobia monopol na wszytsko i tyle bedzie z grania na rowni :D Jestem wielkim fanem Tree of Savior, ale poki co jestem zniesmaczony. 19 czerwca nie mam ochoty zobaczyc jak biega kolo mnie 500lvl + ...

Greetings Saviors!

We have been listening to all of your feedback about our sudden announcement. Taking your concerns and constructive feedback into consideration, we have decided to adjust some of our plans.

We will provide you with another announcement when final decisions are made as the details of the new plan are still under internal debate.

We ask for your understanding that we cannot address all of your questions at once and hope that you will work with us through to the launch of Tree of Savior.

Czyli jest szansa ze ten nonsens z head startem bedzie jeszcze raz przedyskutowany i byc moze zmieniony?

Dzięki za link Smooth, zastanawiam się teraz nad pyromancerem a Sorcerem (summoner). Powiem że całkiem grubo, bo takiego headstartu nie było chyba nigdy.

No ciekawe co powiedzą po tych "wzieliśmy sobie wasze uwagi" i kiedy informacje dadzą.

Dla tych którzy chcą sobie zobaczyć jakie różnice będą między KTos a naszą wersją.

https://www.reddit.com/r/treeofsavior/comments/4al41k/itos_differences_with_ktos_datamined/

Jutro z patchem podobno ma jakaś nowa mapa wejść na Koreańskie serwery, więc trzeba czekać.

Oby tylko dali na start EU serwer, bo tak to zastanawiam się nad kupnem. Nie chce jakoś poźniej zaczynać od nowa na serwerze EU.

Konto na koreański tos kosztuje 5$ ja i tak pewnie kupię tego founder packa za 50$, ale mam nadzieję że naprawili balans. Albo chociaż spodziewam się jakiejś bardzo aktywnej administracji i codziennych hotfixów i patchy.

Oby tylko dali na start EU serwer, bo tak to zastanawiam się nad kupnem. Nie chce jakoś poźniej zaczynać od nowa na serwerze EU. 

A to nie miało być tak że serwery są globalne?

Globalne które są ustawione gdzieś w ameryce :facepalm:

Według dzisiejszego newsa od IMC to:

- Servers will be located on the east coast of the US, same as the iCBT servers

Więc trochę słabo dla graczy z EU

Możesz sobie obczaić ping:

http://www.cloudping.info/

W PvE, może będzie jakoś w miarę ok, ale PvP już będzie gorzej.

Za to bardzo dobry ruch ze strony IMC, to zmiana wejść do dungeonów. Zmieniono na jedno wejście, a jeśli się ma token to dwa wejścia. Ciekawe co jeszcze z misjami.

W korei dzienne misje + dungeony + pvp + daily questy zajmują co najmniej jakieś 3/4h więc dla tych osób którzy mają mało czasu na gre, byłoby ciężko cokolwiek innego zrobić oprócz daily rzeczy,.I jeszcze do tego dochodzi Earth Tower od 260 lvl (jedno wejście dziennie) które zajmuje dodatkowy czas. A gdzie czas na grind/wojny gildii/farma kasy/matsów.

Podali że serw na wschodnim wybrzeżu stoi, nawet jak dadzą Eu to tak samo jako w CBT gdzie dali dla SA serwer to i tak stał na wschodnim wybrzeżu. Ale idea nowych serwerów na otwarciu f2p mocno komplikuje różne sprawy, a jest raczej mało prawdopodobne aby nie dali nowych przy tej ilości chętnych. Zobaczymy co zrobią, sam i tak kupie bo gildia będzie, wiec będzie z kim grać.

Yoshimori a nie jest tak przypadkiem że na dungi jest 5 wejść dziennie łącznie , bez odrębnych wejść na rożne dungi ?

IMC ma serwery od Amazona, więc jeśli się zdecydują na EU to myślę że będzie blisko nas i będzie normalny ping, w CBT wszystkie serwery były w jednym miejscu - United States Virginia.

Myślę że jutro, najpóźniej piątek poznamy dalsze plany co do startu gry.

Na KTos jest 5 wejść na dungi, które chcesz mogą być nawet dungeony na 50lvl, 5 na misje, 5 daily questów, 50 pkt z PVP i jedno wejście na Earth Tower. Czyli jeśli tak by zostało to człowiek który poświęca na grę 3/4h dziennie robiłby tylko te rzeczy i nic innego bo nie starczyłoby czasu.

Nowy news od IMC.

Głosujemy!

https://forum.treeofsavior.com/t/announcement-regarding-changes-in-plans/145592

O proszę mam nadzieje że wersja 2 przejdzie i gra wystartuje tego 22 a nie dadzą znowu SOON

Ogólnie super że posłuchali graczy i przeprowadzili tego strawpolla

raczej miesięczna bo tak glosują ale bardziej interesujące jest to

87218_1.pngguildtor

We need euro server with start obt. There are so many people vouting for this at forum. Why do you think only about American? There is no internacional. This is almost racicm. #eorutos

<p>

</p>
				</div>
			</div>
		</div>
	</div>
</div>
13_1.png
<div>
	<div>
		<div>
			<span><a href="https://forum.treeofsavior.com/users/STAFF_J" rel="external nofollow">STAFF_J</a></span><span>Admin</span>
		</div>

<div>
			<p>
				It is currently under internal discussion. We will let you know as soon as something is solid enough.
			</p>
		</div>
	</div>
</div>
O proszę mam nadzieje że wersja  2 przejdzie i gra wystartuje tego 22 a nie dadzą znowu SOON

Ogólnie super że posłuchali graczy i przeprowadzili tego strawpolla

Dalej jest slabo, bo nadal musimy zaplacic gruby hajs za gre "darmowa". Najlepsza opcja jak juz to ten 7 dniowy head start, 1 miesiac to tez przegiecie bo dalej widzimy cene 50$.

Dalej jest slabo, bo nadal musimy zaplacic gruby hajs za gre "darmowa". Najlepsza opcja jak juz to ten 7 dniowy head start, 1 miesiac to tez przegiecie bo dalej widzimy cene 50$.

Przecież nie musisz kupować najdroższego, możesz kupić tego za $9.99 i też masz miesięczny head start z tym że bez tych dodatków.

wiesz co patrząc na to co dodają do tego zestawu to jakbyś kupował te rzeczy sam w grze to byś pewnie więcej dal bo za same 600TP musiałbyś dać 6x9$ czyli 54 $ (bo 9$=100TP)

Tyle ze nikt nie każe Ci kupować paczki za 50 dolarów dla mnie jest to idealna rzecz : 2 miesiące token(premiumka w tej grze) + pet 500k + 650 tp = 58$ ty zaś jak nie chcesz nic płacić wystarczy poczekać ten miesiąc i tyle . Lepsze czekanie miesiąc niż 3 jak to było w poprzedniej wersji .

Większość fanów patrząc na forum obliguje się że kupią 50$ wariant mając 2 tańsze do wyboru z prostego powodu bo jest w nim bardzo dużo fajnych benefitów .

Tygodniowy wariant przypuszczam że ma tak dużo % z 1 powodu że głosują tam gracze f2p którzy chcą zagrać tydzień po premierze , a nie po miesiącu .