Tree of Savior - Temat ogólny

Czekamy dalej, jest nadzieja :)

28 kwiecień - gites. Co prawda z moim internetem ping pewnikiem będzie zabójczy, ale z drugiej strony podczas cbt nie było tragicznie. Bardziej obawiam się kolejek jak za komuny i walki o każdego moba w startowych lokacjach. Mam nadzieję, ze otworzą jakiś europejski serwer z możliwością darmowego transferu postaci.

Serwer EU otworzą wcześniej czy później jeśli gracze dalej będą nalegać tak jak teraz. Ludzie narzekają na ten ping a nie pamiętam, żeby ktoś narzekał na iCBT.. Zawsze można spróbować WTFasta i zobaczyć czy w czymś pomoże jeśli mamy taką tragedię.

Zawsze można spróbować WTFasta

Psssst, WTFast nie jest juz darmowy z tego co wiem - tzn, darmowy jest tylko trial. W czasie closed bety nie narzekałem na pingi, farmienie mobów nie sprawiało problemów. W pvp się nie bawiłem, więc tego nie oceniam.

Jak wasze founder startery? Ja juz mam :) Btw. Kolejki? Foundery raczej nie bd w kolejkach, lub bedziemy mieli przyspieszona opcje.

Jeśli nie postawią serwera europejskiego na starcie, to bardzo wątpliwe, żeby pojawił się potem kiedy już graczy będzie mniej. Te 150 pingu to niby nie wiele, ale jeśli chciałbyś skorzystać z non-targetowego systemu, który gra oferuje( nie stać wyłącznie w miejscu z wciśniętym Z ) to bardzo łatwo zauważyć to opóźnienie.

Ja osobiscie na iCBT nie mialem problemu. Ping byl nieodczuwalny. Co najwyzej poczatki serwera moga byc burzliwe ze wzgledu na duza ilosc graczy.

Ja osobiscie na iCBT nie mialem problemu. Ping byl nieodczuwalny. Co najwyzej poczatki serwera moga byc burzliwe ze wzgledu na duza ilosc graczy.

Ja również nie miałem żadnych lagów, a jak już jakieś miałem to raczej z mojej winy.

Podobno sa rozmowy w sprawie serwera EU. Licze ze sie potwierdza i bedzie mozliwosc bezplatnego trasnferu postaci. Sa to w sumie winni Europejskim graczom.

Sa to w sumie winni Europejskim graczom.

W jakim sensie? Chcą, to otworzą. Jak nie, to tego nie zrobią. Tu nie ma nic w stylu "powinności" czy coś... Jeśli dużo graczy z europy wykupi founders packi to mogą wziąć to pod uwagę

Nie czujecie sie dyskryminowani? Praktycznie wszystkie lepsze gry sa zlokalizowane w US. Nawet sie zdarzalo ze bety mialy IP blocka na EU. Bedzie znowu bojkot na forum to nam zrobia EU. Po za tym founderow z EU bedzie dziesiatki tysiecy.

Jednak posunięcie z wybraniem platformy Steam było dobrym zagraniem marketingowym . Pomimo zerowej reklamy dobra pula graczy już się zebrała .

Szkoda że dalej milczą co do #Eurotos

Nie czujecie sie dyskryminowani?

Czym? Brakiem serwera w EU? Nie, absolutnie. Skoro wszyscy grają na serwerach w USA to jest wszystko ok. Gorzej by było, jakby swoje serwery dostali wszyscy, oprócz europy.

A ktos zaczyna zabawe 29marca i nie ma ekipy? Ciezko wgl kogos znalezc na tym forum, a taki hype wielki.

Pssst, tu masz dwa linki -

do polskich gildii w ToSie. Na pewno ktoś z nich startuje już w marcu, także dogaduj się z nimi

Powinni otworzyć server EU w tym samym czasie co NA. Wtedy na pewno sama bym zagrała, bo gra prezentuje się bardzo dobrze i ten wybór klas postaci.

no ogólnie trzeba wypatrywać info na oficjalnym forum cały czas eurotosi atakują firmę wiec może coś z tego wyjdzie jakby nie było zmiana founder pack nastąpiła w jeden dzień a tutaj do EA mamy jeszcze 8 dni wiec nigdy nie wiadomo

Już na przykład została podana informacje ze bonus z FP można będzie wykorzysta na dowolnym serwerze wcześniej było ze niby są przypisane tylko do NA wiec już są widoczne zmiany pod naporem EUROTOS'ow :P

jakby nie było zmiana founder pack nastąpiła w jeden dzień a tutaj do EA mamy jeszcze 8 dni wiec nigdy nie wiadomo

Tylko "dostawienie" serwera/serwerów to nie zmiana widzimisię i zajmuje jakby nieco więcej czasu. Osobiście nie miałbym nic przeciwko serwerowi EU, ale jak się nie ma co się lubi to się gra w to co ma.

no oczywiście ale jak prześledzisz forum tree of savior zobaczysz ze wszyscy Eurotosi wiedzą ze fizyczne postawienie nowego serwera wiąże się z czasem dlatego tak naprawdę oczekują oni konkretnych informacji czy będzie euroserwer i czy będzie możliwość do nich późniejsza transferu postaci albo czy stworzą NA serwer z oznaczeniem Europe, który później fizycznie jak już będą np mieli przygotowany euroserver przeniosą całą bazę danych na niego(takie rozwiązanie zrobił producent Final Fatnasy XIV)

Podobno właśnie problem nie tkwi w postawieniu serverów bo Amazon by dalej obsługiwał , a posiadają je w UK . Niby infrastruktura jest tylko wydaje mi się że wahania są spowodowane małą ilością eu-graczy , ze statystyk o ile pamięć mnie nie myli było to tylko 25% pop servera . Miejmy nadzieje jeśli by eurotos powstał opiekunem nie będzie gameforge :D aż dam na tace dziś .