Tree of Savior - Temat ogólny

O co chodzi z expieniem postaci a expieniem klasy ? Czym to się różni itp ?.

No ja też zalogowałem i coś nie jestem pewny czy te serwery aby na pewno stoją w europie

W sumie to mam takie pytanie główny quest z Klaipedy(czy jak to tam sie zwie) kończy się w okolicy 60 lvla jak cię wysyła do Gateway of the Great King ta taka bogini portalem czy ja coś zknociłem i mam tylko z Orshy teraz?

Nie chcę każdego przypadku omawiać oddzielnie, więc po prostu rzucę to:

https://www.reddit.com/r/treeofsavior/comments/3r9hcl/class_balance_is_really_really_bad/

Nie chodzi o oczywisty brak balansu w obrażeniach między support'em a DPS'em, ale tego mógłbyś się domyślić jakbyś chwilę pomyślał. Poczytajcie co piszą ludzie, którzy większą ilością klas osiągnęli większe poziomy. Zostawiam tą ciekawą lekturkę i kończę bezsensowną wymianę zdań. Ogólnie gra "zawiodła" po całym hype, który nakręciła.

Nie ma to jak się posiłkować wiedzą sprzed 6 miesięcy która nijak się ma do obecnej sytuacji . Jak na taką ilość kombinacji class-stats-item uwierz mi że balans po 220 jest dość znośny . Owszem jest parę bolączek rank 7 , ale już wchodzą stopniowo buffy/nerfy . Za niedługo doczekamy się kolejnego zwiększenia lvlowego , dojdą nowe classy , itemy - znów powstaną op archetypy . Wybacz ale taki produkt i za tą różnorodność kombinacji ludzie w niego grają .

Zaczynasz przygodę i pewnie masz tam wbity z 80lvl , a wypowiadasz się na temat balansu jakby to wpływało teraz na twoją grę . Jeśli jestem w błędzie posiadasz jakiś hlvl i spory zasób wiedzy praktycznej nie śmiesznej forumowej wejdź ze mną w dyskusje na temat tego ,,totalnie skopanego balansu w grze'' . Z chęcią z tobą porozmawiam , a nóż pokażesz mi w jakim błędzie jestem . Pozdrawiam

Przeczytaj pierw bo przespałeś parę patchów http://pastebin.com/u/sunhwapark

Optymalizacja leży i kwiczy na 970 gtx fps skaczą z 200fps na 20fps.

:D Nom komp za 1300 £ i bywalo gorzej, + brak skalowania interfejsu i generalnie rozlozenie troche tak mi syfem zajezdza.

To gra mmo, a nie singlowka, zawsze bd spadki fpsow, zwlaszcza w stolicach. Ja nie wiem co za kompy macie... Moze wam podzespoly niewspolgraja. Na i5 3570k i hd7850 2gb mialem na 120-60 fpsow, w mistach przy setkach ludzi spadalo do 30fpsow, yyy to normalne. Nawet na drugim kompie na i3 i hd 5570 1gb mam fpsy 60-40, w miastach od 20 do 30. To jakies nie grywalne fpsy ze trzeba narzekac?

Serwery stoja w niemczech. Wiec chyba w EU?:) Brak balansu ? Padlem z krzesla. P2W? Tez padlem z krzesla. Pogral chlopak z godzine i wypowiada sie na temat gry, ehhh 

@RayXX

Tak, kupujemy z IS potiona na resa, ale tylko skill pointow, a nie klas postaci. Awansujemy co 15 class lvl.

albo wcale nie grał, poczytał wypociny na reddicie sprzed kilku miesięcy i chciał pokozaczyć, zrobiłem wczoraj 4 klasy, żeby obczaić , jak się poszczególnymi gra, wszystkie podciągnąłem do ok 30 levelu, powiem tak, każda ma coś unikatowegi każdą można się świetnie bawić, gra za***ista, taki BDO przy niej to strata czasu, przy Tree of Savior nie omieszkam skorzystać z IS-u, bo uważam , ze gra tego warta

Cześć, mam pytanie odnoście zdobywania doświadczenia. Aktualnie gram archerem i staram się budować archer>3xranger>3xfletcher. Na te chwilę mam poziom ok. 30, ale zadania zaczynają mi się na poziom 40, czy to właśnie jest ten moment, że powinienem posiedzieć, przygrindować i zdobyć kilka poziomów? Potwory biją całkiem mocno, ale jakoś daje radę bez większych problemów... Nie mam pojęcia co robić :D

Cześć, mam pytanie odnoście zdobywania doświadczenia. Aktualnie gram archerem i staram się budować archer>3xranger>3xfletcher. Na te chwilę mam poziom ok. 30, ale zadania zaczynają mi się na poziom 40, czy to właśnie jest ten moment, że powinienem posiedzieć, przygrindować i zdobyć kilka poziomów? Potwory biją całkiem mocno, ale jakoś daje radę bez większych problemów... Nie mam pojęcia co robić 

Odkrywaj mapy na 100%, warto też zabijać odpowiednią ilość mobów z dziennika(F4). Za mapy i potworki masz karty z expem od NPC w Kalipedii/Orshy(Wing of Vibora). Kart z expem radziłbym nie używać jeżeli nie jest to naprawdę koniecznie.
Warto udać się też do innego miasta startowego i tam również zrobić wszystkie questy, mapy oraz moby.

Czy jest mozliwa zmiana klas w trakcie gry? Przykładowo, Wizard Cryo Cryo ~> Wizard Pyro Pyro.

Nie.

O co chodzi z expieniem postaci a expieniem klasy ? Czym to się różni itp ?.

Masz zwykły lvl postaci oraz class lvl, level klasowy. Za wbicie zwykłego lvl dostajesz 1 punkt który możesz wydać na jeden ze statów, za wbicie lvl klasowego dostajesz 1 skill point. Class lvl leci wolniej niż zwykły, co 15lvli możesz wybrać nową klasę.

Cześć, mam pytanie odnoście zdobywania doświadczenia. Aktualnie gram archerem i staram się budować archer>3xranger>3xfletcher. Na te chwilę mam poziom ok. 30, ale zadania zaczynają mi się na poziom 40, czy to właśnie jest ten moment, że powinienem posiedzieć, przygrindować i zdobyć kilka poziomów? Potwory biją całkiem mocno, ale jakoś daje radę bez większych problemów... Nie mam pojęcia co robić 

Jak kolega pisze, czysc mapy na 100% i rozmawiaj z kazdym npc. Jest mnostwo questow pobocznych. Ja mam 61lv gram od wczoraj i dalej jade na stronie Orshy, nie mam poki co potrzeby isc na Klaipedie.

Optymalizacja leży i kwiczy na 970 gtx fps skaczą z 200fps na 20fps.

Na i5, gf 750 i 8 giga ram nie spada mi nigdy poniżej 40 fps. A i to tylko w miastach, w kopalniach na początku gry mam non stop 55 fps i wyżej. Może pora na defragmentację dysku i wyczyszczenie komputera?

Większość osób spotyka się z tą bolączką ponieważ nie wiedzą o 2 stronie mapy albo jak się tam dostać ( scroll do teleportacji za 500silverów u sprzedawcy potów)

Pare linków dla początkujących

mapa jak robić mniejwięcej questy

Jak odpalać mniejwięcej karty https://www.reddit.com/r/treeofsavior/comments/45xa7j/leveling_guide_for_ktos/

Dziękuję za odpowiedź na poprzednie pytanie. Już w miarę ogarniam co i jak, ale teraz narodziło mi się nowe pytanie, dlaczego nie używać kart expa?

Hmm na początkowych lvlach za dużo kasy to nie wpada wiec czy takie skakanie z mapy na mape za 500 silverow jest oplacalne/efektywne? Ktoś robił questy w takiej kolejności jaka jest pokazana?

Hmm na początkowych lvlach za dużo kasy to nie wpada wiec czy takie skakanie z mapy na mape za 500 silverow jest oplacalne/efektywne? Ktoś robił questy w takiej kolejności jaka jest pokazana?

Myśle że 80% ludzi tak robi 500 silverów nie jest wydatkiem zawsze alternatywą jest olanie i grind tylko że na 70 poziomie średnio Ci się będzie opłacać wracać po 1lvl card .

Dziękuję za odpowiedź na poprzednie pytanie. Już w miarę ogarniam co i jak, ale teraz narodziło mi się nowe pytanie, dlaczego nie używać kart expa?

Prosta odpowiedz ponieważ jak masz dużo wyższy lvl niż mob którego zabijasz masz kare do expa za nie , po 2 jest parę momentów w grze ( należy zwrócić szczególną uwage na przedział 170-190) gdzie masz dungeony dające bardzo mało expa jak i bardzo złe moby do bicia .

Dla przykładu masa ludzi grzęźnie właśnie na tym strasznym lvlu 170 , a dla czego ? bo zamiast siedzieć na spotach typu bee farm gdzie masz respawn mobów na którym robisz lvl/h to wolą karty odpalić i bić moby wbijając 1lvl/5,6h oto chodzi .

Czy to normalne że żółtych questów nie mam na lvl 78 pojawią się jak wbije wyższy lvl czy gdzieś ich szukać?

Czy to normalne że żółtych questów nie mam na lvl 78 pojawią się jak wbije wyższy lvl czy gdzieś ich szukać?

Możliwie coś ominąłeś, https://www.reddit.com/r/treeofsavior/comments/4fa88z/betterquest_an_addonmod_for_the_quest_ui/ sprawdź tym addonem.

Siema, mam szybkie pytanie, bo narazie gralem 5 minut. Jak wyglada trade? Da sie przekazac zloto?

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć w co opłaca się dawać na początku warriorem i czemu nie powinienem upgrade'ować klas do 3 circle? (ktośtam wcześniej pisał, że to jest be i fuj)