Tree of Savior - Temat ogólny

Moze mi ktoś pomoc. Po osiagnieciu 15lvla, gdzie mam wybrac druga klase ? Mam Swordmana a chce Peltasta.

Jest już normalny EU ping?

Moze mi ktoś pomoc. Po osiagnieciu 15lvla, gdzie mam wybrac druga klase ? Mam Swordmana a chce Peltasta.

Pod minimapa powinien ci się przycisk do wyboru następnej klasy pojawić, na 15 lvl class nie postaci. Wybierasz dostajesz questa i go robisz.

Rozumiem że rodacy grają na serwerze EU? Pytam bo są serwery nie podpisane konkretnie.

Stały ping około 40 tylko czasami ścina

Gramy na serwerze Femidian EU. Bez roznicy ktora stolica startowa. Wiekszosc gra u nas wystartowala na Klaipedi (stolica, nie serwer), a garstka na Orshy. Dzis kolo 30 osob bylo, aktualnie 15 siedzi na naszym Discordzie. Jak by co sluzymy pomoca.

Optymalizacja gry leży i kwiczy, FPS'y z tyłka potrafią spaść i ogólnie gra jest jakaś sztywna i nudna. Spodziewałem się po tym tytule czegoś więcej, dodatkowo to premium... nienawidzę takich "sztucznych" P2P, albo się robi F2P z Item Shop'em, albo grę w pełni P2P z całą zawartością gry dla gracza, gdzie każdy jest na równi, takie coś to lecenie sobie w kulki z graczami, drugi aion. Ogólnie gra mocno przeciętna, tak naprawdę niczym się nie wyróżnia spośród innych gier (Może oprócz totalnie skopanego balansu postaci).

Na czym polega ten "totalnie skopany balans"? I mógłby ktoś mi wytłumaczyć zanim zadecyduję czy dać tej grze szansę, jak wygląda ten cały system z subclassami ?

@DerpbladeNie rozumiem problemu z balansem, albo robisz postać sensowną która coś będzie robić, albo robisz jakiś randomowy build i jesteś kupą.

@OathielSystem rozwoju postaci polega na dokładaniu kolejnych to klas bądź ulepszania aktualnej (3 razy przy klasach do 5 circle, 2 dla klas z 6 circle, 1 dla klas z 7 circle i klas ukrytyh) najlepiej przedstawi to http://www.tosbase.com/tools/skill-simulator/

Totalnie skopany balans oznacza generalnie to, co czytasz: absolutny brak jakiegokolwiek balansu. Są postaci, które całą grę przeszturmują solo bez większych problemów, a są klasy, które doprowadzą Cię do płaczu, jeżeli nie będziesz miał stałego party 24/7. Tak więc można powiedzieć, że gra "wymusza" na Tobie wybór poszczególnych klas jeżeli chcesz sobie pograć samemu.

@Derpblade Widocznie twoje połączenie klas jest bezsensowne/nie umiesz grać i nie rozumiesz mechanik jakie są w grze. Znam osobę która grała full support wizardem i dał sobie rade solo ze wszystkim, aktualnie ma z 260lvl i nigdy nie narzekał. Może czas zastanowić się nad lepszym buildem bądź grą w party.

@Creepa

Tia tia, standardowe biadolenie. Ktoś wyraża opinię nie zgadzającą się z twoją, z pewnością nie rozumie "mechanik" (jakby ta gra jakieś miała xD) w tej grze i nie umie zbudować postaci. Wystarczy poczytać opinie ludzi bardziej obeznanych od ciebie i każdy stwierdzi to samo, ale to nie jest miejsce na wylewanie swoich żali, bo ktoś ma inne zdanie. To co napisałem to nie jest mój wymysł, tylko fakt, który jest problemem tej gry od dawna, na KR wersji do tej pory mają problemy z balansem i cały czas nad nim pracują, doinformuj się. :)

Wiesz co, ja tam gram solo linkerem full support (build con/spr) i nie powiem, jest ciężko ale nie na tyle żeby nie dało się grać solo. Po prostu albo ogarniasz postać albo płaczesz że nie ma balansu bo jedne postacie są supportem (do gry w drużynie) a inne mają dobry dmg i mogą grać samemu.

Ale jak już zdążyłeś zauważyć, jest to tylko moja opinia i nie koniecznie musi się zgadzać z twoją.

Nie chcę każdego przypadku omawiać oddzielnie, więc po prostu rzucę to:

https://www.reddit.com/r/treeofsavior/comments/3r9hcl/class_balance_is_really_really_bad/

Nie chodzi o oczywisty brak balansu w obrażeniach między support'em a DPS'em, ale tego mógłbyś się domyślić jakbyś chwilę pomyślał. Poczytajcie co piszą ludzie, którzy większą ilością klas osiągnęli większe poziomy. Zostawiam tą ciekawą lekturkę i kończę bezsensowną wymianę zdań. Ogólnie gra "zawiodła" po całym hype, który nakręciła.

Rozumiem, że gra nie ma serwerów w EU ?

Jest jakaś możliwość resetu statystyk i skilli jeśli źle zbuduje postać ?

Na jakich lvlach są kolejne awansy klas postaci ?

Serwery stoja w niemczech. Wiec chyba w EU?:) Brak balansu ? Padlem z krzesla. P2W? Tez padlem z krzesla. Pogral chlopak z godzine i wypowiada sie na temat gry, ehhh :)

@RayXX

Tak, kupujemy z IS potiona na resa, ale tylko skill pointow, a nie klas postaci. Awansujemy co 15 class lvl.

full support clerickiem ugram coś solo?

W takim razie lagi spowodowane premierą gry czy takie opóźnienie jest zawsze ?

Jakieś porady co do gry archerem ?

W jakie staty dawać punkty, w jakie skille etc.

@RayXX

Wbijaj pomożemy: https://discord.gg/0ttFBVL6SdL46sTQ

Czy jest mozliwa zmiana klas w trakcie gry? Przykładowo, Wizard Cryo Cryo ~> Wizard Pyro Pyro.