taa wpisujac //ping a serwer masz jak drut napisane ze fedi cos to eu a miasto startowe obojetnie choc z tego co czytam forum wiekszosc od tego na k zaczela
Tree of Savior - Temat ogólny
Ok dzieki. Tylko jak interpretowac ping "0.266845" ;P
266 a ja ponawiam pytanie szukam polskiej gildi z teamspeakiem
Frigoris, szukaj w dziale gildie/klany
teraz na 1-2h mam przerwe ale jak wbije to pewno bede pisal najlepiej jakbys mi ts'a priv msg tu wyslal to tez bym wbil tam odrazu
Mam pytanie, czy gdy hunter ma odpalonego zwierzaka, to doświadczenie jakie zdobywa rozdziela się między niego i peta?
Mam pytanie, czy gdy hunter ma odpalonego zwierzaka, to doświadczenie jakie zdobywa rozdziela się między niego i peta?
Pet nie zabiera ci expa i dostaje expa w tedy kiedy ty dostajesz.
To jak można wytłumaczyć to, że znajomy grający ze mną w party ma zaledwie 45 poziom(gra hunterem), a ja mam 50(gram linkerem)? Robimy te same zadania, gindujemy razem itd...
Cały czas grasz z nim w party?
Tak, rozdzielanie expa cały czas jest ustawione na równo
Ten kto robi więcej obrażeń zbiera więcej XP i dropu nawet jak jest ustawione po równo. W KR już naprawili ten bug, u nas widać jeszcze nie.
Ostatnio mam problem z odkrywaniem całych map wiec postanowiłem ściągnąć
Tree-of-Savior-Lua-Mods
Paczka zawiera kilka addonów i teraz mam problem bo po wklejeniu wszystkiego w odpowiednie miejsce addony nie chcą się włączyć.Pojawia się tylko ikonka na środku ekranu "Load Addons" klika w nią i nic się nie dzieje. Może ktoś wie jak to zrobić żeby działało?
Edit.Problem rozwiązany.Poprzedni program do rozpakowywania archiwum zmienił nazwę jednego pliku wystarczyło ściągnąć inny program.
Polecam tego moda up! Bardzo dobra rzecz i przydatna!
To jak można wytłumaczyć to, że znajomy grający ze mną w party ma zaledwie 45 poziom(gra hunterem), a ja mam 50(gram linkerem)? Robimy te same zadania, gindujemy razem itd...
Znajomy gra też pierwszy raz bo pamiętajmy o Team lvl który daje zwiększony exp . Ja posiadając 11 kolega 9 na 140 poziomie grając tylko z nim już go o lvl wyprzedziłem
Na i5, gf 750 i 8 giga ram nie spada mi nigdy poniżej 40 fps. A i to tylko w miastach, w kopalniach na początku gry mam non stop 55 fps i wyżej. Może pora na defragmentację dysku i wyczyszczenie komputera?
Takie rzeczy robię regularnie i nie jest to wina zamulonego windowsa. Gra ma zwyczajnie problem z optymalizacja wystarczy poczytać komentarze na steam gdzie ludzie z 980gtx maja problemy ze spadkami fps. Nie sądzisz że na twoim sprzęcie gra powinna mieć znacznie lepszy stabilniejszy fps?
Ja poza miastem mam 70+ fps a w miastach mam lekki spadek do mniej więcej 50/60 fps, tylko że gram z wyłączonym vsync.
Nie sądzisz że na twoim sprzęcie gra powinna mieć znacznie lepszy stabilniejszy fps?
Nie, jeśli mam włączone vsync. Tzn - wiadomo, że im wiecej obiektów do wyświetlenia tym bardziej spada framerate, ale nie jest to (dla mnie) jakiś zbyt zauważalny problem. jakby tak było w walce 1v1 z jakimś niepozornym bossem to byłbym bardzo wściekły. W mieście jestem tylko po to, żeby naprawić/sprzedać przedmioty i/lub po uzupełnienie kolekcji.
Witam Panowie. Chciałbym się zapytać, czy podróże do pewnych miejsc są dostępne tylko poprzez chodzenie z buta?
Możesz kupić zwoje powrotu do miasta i teleportować się przy odpowiednich kapliczkach
Robiłem postać z założenia że będzie DPS'em, ale stwierdziłem że jednak wole zrobić supporta.
Jestem już Wizardem 1c i Cyromancerem 1c, ma teraz jakiś sens dodanie do tego 2c linkera i 3c chronomancera?
Swoją drogą szukam jakiejś gildii, bo granie supportem samemu jest bez sensu.