Tree of Savior - Temat ogólny

Robiłem postać z założenia że będzie DPS'em, ale stwierdziłem że jednak wole zrobić supporta.
Jestem już Wizardem 1c i Cyromancerem 1c, ma teraz jakiś sens dodanie do tego 2c linkera i 3c chronomancera?
Swoją drogą szukam jakiejś gildii, bo granie supportem samemu jest bez sensu.

Jak najbardziej ma sens. Możesz też iść C3 Cryo C3 Chrono, sam coś takiego robię.

Szybkie pytanie, ma ktoś pomysł gdzie mogę znaleźć Heart Seeker Recipe? Z tego co czytałem to dropi z jakiejś skrzynki lvl 3 ale dokładnego miejsca nie znam. Może ktoś coś wie?

Mam jeszcze jedno pytanie, czy istnieje jakiś sposób na reset statystyk lub umiejętności i ponowne ich rozdzielenie?

Edit; Kolejna dawka pytań, będę wdzięczny za szybką odpowiedź. Dzisiaj kupiłem magiem na aukcji kuszę, bo chcę zrobić sobie nową postać. Nie mam konta premium więc w przerzuceniu przedmiotu z maga na łucznika miał mi pomóc kumpel. Dałem mu magiem kuszę bez problemu przez trade(spadł potential na 3/5), ale gdy on miał dać kusze mojemu niskopoziomowemu archerowi, pojawia mu się komunikat, że tym przedmiotem handlować nie można, no ale jak nie można, skoro przed chwilą to robiliśmy... Da się cos zrobić w tej sytuacji?

Jak zamierzam iść pod mnicha, to lepiej byłoby wziąć 3 circle Clerica czy 2 circle Priesta ?

Jak zamierzam iść pod mnicha, to lepiej byłoby wziąć 3 circle Clerica czy 2 circle Priesta ?

http://www.tosbase.com/tools/skill-simulator/builds/?name=&class=Monk&order=Likes&search=search Tu znajdziesz odpowiedź na wszystkie nurtujące Cię pytania co do buildu :P

(' 1 - Cleric*2>Priest*2>Monk*2>Plague Doctor = PVP
1 - Cleric*2>Priest*2>Monk*2>Oracle = PVP
1 - Cleric*2>Priest*2>Monk*3 = Rush DG/40 hits Safety Zone ')

Mam jeszcze jedno pytanie, czy istnieje jakiś sposób na reset statystyk lub umiejętności i ponowne ich rozdzielenie?

Możesz zresetować skille potionem z IS, klas i statystyk nie da się zresetować.

Edit; Kolejna dawka pytań, będę wdzięczny za szybką odpowiedź.  Dzisiaj kupiłem magiem na aukcji kuszę, bo chcę zrobić sobie nową postać. Nie mam konta premium więc w przerzuceniu przedmiotu z maga na łucznika miał mi pomóc kumpel. Dałem mu magiem kuszę bez problemu przez trade(spadł potential na 3/5), ale gdy on miał dać kusze mojemu niskopoziomowemu archerowi, pojawia mu się komunikat, że tym przedmiotem handlować nie można, no ale jak nie można, skoro przed chwilą to robiliśmy... Da się cos zrobić w tej sytuacji?

Jeśli chociaż jedna osoba nie ma premium to tradować dany przedmiot można tylko raz.

Jeśli chociaż jedna osoba nie ma premium to tradować dany przedmiot można tylko raz.

Rozumiem, że wystarczy teraz, jak kumpel kupi premium? będzie mógł mi go dać bez problemów?

PS. Coś jeszcze mnie zaskoczy w tej grze?

Czy bedzie cos ze scallowaniem interfejsu zrobione?

Czy bedzie cos ze scallowaniem interfejsu zrobione?

A czasami nie ma na to addona? Nie jestem pewien, ale jak przeglądałem listę, to chyba coś mi się odbiło o oczy.

@EDIT: Panie i Panowie, posiada ktoś aktualnie premium? :D

Widziałem na czacie w grze jak ludzie oferują sprzedaż lub chcą kupić Monster Gemy różnego rodzaju z tego co wiem są one "untradable" więc w jaki sposób można go sprzedać lub kupić?

Widziałem na czacie w grze jak ludzie oferują sprzedaż lub chcą kupić Monster Gemy różnego rodzaju z tego co wiem są one "untradable" więc w jaki sposób można go sprzedać lub kupić?

To pewnie dlatego, że nie masz premium... ta gra to jakaś parodia, niby p2w nie ma, ale konto premium co krok potrzebne, czy to w handlu, czy wystawianiu przedmiotów na aukcje... Lepiej sobie odpuścić, im szybciej tym mniej boli :)

To pewnie dlatego, że nie masz premium... ta gra to jakaś parodia, niby p2w nie ma, ale konto premium co krok potrzebne, czy to w handlu, czy wystawianiu przedmiotów na aukcje... Lepiej sobie odpuścić, im szybciej tym mniej boli 

Parodia to jest z osób takich jak Ty :) Aktualnie Token na serwerze EU na miesiąc kosztuje 300k! Tak 300k które jesteś w stanie zarobić od 1-60 poziomu. Czyli parę godzin gry. Ale jak widać dla niektórych to mega hardcorowa gra, którą trzeba sobie zaraz odpuścić bo gdzie królewicze będą farmić by nazbierać na Premium Tokena, który za tak bardzo niską cenę, daje Ci 100% możliwości gry.

Parodia to jest z osób takich jak Ty  Aktualnie Token na serwerze EU na miesiąc kosztuje 300k! Tak 300k które jesteś w stanie zarobić od 1-60 poziomu. Czyli parę godzin gry. Ale jak widać dla niektórych to mega hardcorowa gra, którą trzeba sobie zaraz odpuścić bo gdzie królewicze będą farmić by nazbierać na Premium Tokena, który za tak bardzo niską cenę, daje Ci 100% możliwości gry. 

Aktualnie token od dwóch dni utrzymuje się w cenie 500-700 :)

Aktualnie token od dwóch dni utrzymuje się w cenie 500-700 

wczoraj przez pół dnia było ponad 10 tokenów po 300k.. więc spokojnie można kupić w takiej cenie

wczoraj przez pół dnia było ponad 10 tokenów po 300k.. więc spokojnie można kupić w takiej cenie

Ale to już nawet nie chodzi o same tokeny i konto premium(tzn. po części chodzi, ale gra ma dużo więcej minusów), a o rozwiązania jakie stosuje IMC. Ludzie narzekają na boty, których jest masa i zdaje się, że nic z tym nie robią, dodatkowo kolesie od sprzedawania golda, stoją nawet po kilka dni na ch1, spamują, a bana za to nie dostają... Jak wspominałem, ograniczenia w handlu dla graczy bez premium. Straszne opóźnienia i spadki fps, bugi... Po kilkunastu godzinach zabawy mogę wymienić tyle minusów, a z plusów jedynie system budowy postaci, grafikę i soundtrack.... Z resztą, wcześniej czy później każdy dojdzie do podobnych wniosków, wystarczy spojrzeć na komentarze pod grą od trochę bardziej doświadczonych graczy niż ja :) Nie mówię, że gra jest słaba, po prostu wydawca nie ma pojęcia jak ją prowadzić... a sam gameplay to też nie wszystko :) To dlatego napisałem, żeby lepiej sobie odpuścił teraz.

@edit; Tak szczerze mówiąc, to im dłużej grałem, to tym więcej rzeczy mnie zaskakiwało, ale coraz mniej pozytywnie... już nawet nie chcę myśleć jak wygląda sytuacja na 200lv+

W jaki sposób mozna sprawdzić ping w grze?

z tego co pamiętam komenda -> //ping

Co do tokenow to wczoraj byla ich masa po 350k a niektore byly tak po 500k, dzisiaj sprawdzilem marktet na eu i tokeny stoja po 550k+ i jest ich kilka razy mniej , ceny sie zwiekszaja bo ludzie wbijaja coraz wieksze poziomy tylko teraz ciekawe na jakim pulapie sie cena ustatkuje , ja sam myslalem ze na jakims 100 poziomie sobie kupie tokena bo teraz na 35 lvl mam 70k ale teraz szczerze w to watpie.

Na ktorym poziomie powinienem mniej wiecej wbic 15 lvl klasy postaci (czy jakos tak) obecenie mam 35 lvl i 11 lvl klasy, blisko 50?

I czy karty tak jak pisza ludzie wszystkie osczedzac zeby uzyc na 160 ktoryms czy moge sobie uzyc lvl1?

Monster gemy można sprzedać tak że wkładasz w jakiś przedmiot jaki on chce nosić i mu dajesz ten przedmiot razem z tym gemem, monster gema raz włożonego nie da się wyciągnąć bez zniszczenia go.