Tree of Savior - Temat ogólny

o kurcze to niezła pyta z tym tradem...

Mimo wszystko polecacie zagrać czy raczej nie ma co sobie głowy zawracać?

Zagraj i sobie odpowiedz, mi sie nie spodobalo. To nie Ragnarok, chcialem zeby byl ale to nie to. W zasadzie to robisz nonstop to samo, a zreszta nie bede Ci mowil - zagraj dobij sobie 100lv to bedziesz mniej wiecej wiedzial z czym to sie ma, wszystkiego nie poznasz ale wystarczajaco zeby gre ocenic.

Nie chce hejtowac, sam mam 3 DLC na steamie, wydalem pieniazki i sie zawiodlem.

Zagraj i sobie odpowiedz, mi sie nie spodobalo. To nie Ragnarok, chcialem zeby byl ale to nie to. W zasadzie to robisz nonstop to samo, a zreszta nie bede Ci mowil - zagraj dobij sobie 100lv to bedziesz mniej wiecej wiedzial z czym to sie ma, wszystkiego nie poznasz ale wystarczajaco zeby gre ocenic.

Nie chce hejtowac, sam mam 3 DLC na steamie, wydalem pieniazki i sie zawiodlem.

Dzięki. W takim razie pozostaje mi ściąnąć i przekonać się samemu :) Tak też zrobię. Grafika wygląda jak ładniejszy Ragnarok resztę obczaję :)

Nie 100 a 200 lvl. Do 100 poziomu to poznasz tylko 'tutorial'. Gra zaczyna sie po 200.

Możesz rozwinąć swoją wypowiedź. Co jest do robot y na 200lvl?

ToS zrobił ponowny start z hukiem i fanfarami: https://steamdb.info/app/372000/graphs/

Obrazuje to jedną prawdę o wydawaniu gier w dzisiejszych czasach: o ile nie zrobisz rebranda jak FFXIV czy Marvel Heroes, to masz tylko jedną szansę na sukces. ToS swoją zmarnował.

Nie 100 a 200 lvl. Do 100 poziomu to poznasz tylko 'tutorial'. Gra zaczyna sie po 200.

Tak? A co takiego dochodzi pomiedzy 100-200, czego nie ma od 1 do 100.

Prosze od myslnikow co laska. (konkrety)

też nie polecam gierki

- balans ssie,

- żmudna,

- boty w 1 mieście tak mocno spamują a reporty nic nie dają,

- fps drop w dungeonach ogromny,

- musisz grać z randomowymi ludźmi w dungeonach bo masz ogromny bonus do expa

- market był dobrze zrobiony w closed becie a podczas otwarcia został zmieniony i po sprzedaży czegoś trzeba czekać kilka dni

sami zagrajcie to zobaczycie że jest słabo

ToS zrobił ponowny start z hukiem i fanfarami: https://steamdb.info/app/372000/graphs/

Obrazuje to jedną prawdę o wydawaniu gier w dzisiejszych czasach: o ile nie zrobisz rebranda jak FFXIV czy Marvel Heroes, to masz tylko jedną szansę na sukces. ToS swoją zmarnował.

Dlaczego uważasz ze ToS swoją zmarnował ? Gra jest już 3miesiące a populacja dalej utrzymuje się około 10k . Jeśli gwałtownie spadnie zawsze można walnąć merga ( mi nie przeszkadzała gra na serverach US , niekiedy mam wrażenie że nawet lepiej chodziła ) Jeśli miałby być 1 server a na nim 2k online i tak to będzie dobry wynik dla ToS'a.

Masa graczy już odpadła ale reszta chwali sobie tą produkcje w tym ja ~800h przegrane .

Dla mnie mogli już w ogóle nie otwierać servera dla nowych tylko zrobić na zasadzie rekomendowane invite friends . Community już się wykreowało dawno temu .

Ludzie piszą że nie ma co robić ja się czuje jak w RO czyli wiecznie czasu brakuje . ( szukanie monster Gemów , lvlowanie gemów , farma kasy , world bossy , grind , szukanie matsów , pk , system odkrywania . (Fakt obecnie nie ma ale dojdą Guild warsy , arenki pvp , dodatkowe opcje echnatingu ) Gra jest trzeci miesiąc a mało kto Towerke robił a jeśli robili to nawet do 5lvlu nie doszli :)

W tej grze to jest właśnie piękne że nie prowadzi cię za rączkę a ludzie robiąc piątą postać dalej się świetnie bawią .

xplode11

- musisz grać z randomowymi ludźmi w dungeonach bo masz ogromny bonus do expa

To chyba wielki + przez to zachęca ludzi do robienia ich w taki sposób . Daje to sporo zabawy i niekiedy flustracji jak dostajesz do party 4 tanków :D

Quaku

Nic tylko namiastka grindu . Faktem zaś jest to że lvling do 100 to taki tutorial .

Prosze od myslnikow co laska. (konkrety)

Nie zrozumiałeś mnie.

Nie 100-200 tylko 200+. Napisałem że gra do 200 lvl'a to tutorial (kłania się czytanie ze zrozumieniem). Także zarówno od 1-100 i 100-200 gracz ma poznawać grę i przyzwyczajać się do klasy/sposobu gry itp itd.

Po 200 zaczyna się prawdziwa gra kiedy zaczynasz mieć moby które mają 10x więcej hp niż Ty + Ciebie mają na kilka strzałów i zamiast biegać bezsensu tłucząc wszystko musisz pomyśleć co i kiedy być (chyba że grasz w party).

Dodatkowo jeżeli nie masz klasy na której możesz biegać z cafri to powodzenia w tankowaniu w cafri :). Od 200 zaczyna się myśleć co założyć aby było najbardziej optymalnie. To że sobie biegasz z daggerem z 75 lvla już raczej nie przyniesie Ci dużo kożyści.

I moge tak wymieniać. Poziom trudności z poziomu 'dziecko' do 200 poziomu, wzrasta do pełnoprawnego grindownika gdzie potrzebujesz dobre party i pomysł na grind po 200 lvla. (Granie solo jest po prostu dużo wolniejsze).

10k to suckes dla "duchowego następcy RO"? Grałem na privach z większą populacją + nie należy zapominać że niemała część tych 10k to boty i sellerzy golda. A mówię że zmarnowali szansę, bo oryginalna premiera była tak tragiczna że musieli zamknąć serwery żeby zacząć naprawiać co zepsuli i cały hype umarł. W piątek gdzie serwery się otworzyły było mniej graczy online niż w poprzedni piątek gdzie jeszcze serwery były zamknięta dla nowych graczy.

IMC już wprowadza nowe ograniczenia na handel, żeby kupować i sprzedawać na markecie musisz mieć konto od tygodnia i 40 lvl, już widzę jak powstrzymuje to boty :v, natomiast dla nowego gracza będzie to niezrozumiały problem, szczególnie jeśli będzie miał token.

No i najważniejsze, mimo tego że obietnice mówiły "będziemy wydawać ToS osobiście na zachodzie, dzięki czemu nie będziecie w plecy z patchami" to kompletne kłamstwo. Już jesteśmy tak mocno w plecy że nie ma o czym gadać. No ale zamiast tłumaczyć patch na angielski, lepiej nałożyć więcej ograniczeń na community, to na pewno pomoże popularności gry :D

@miroll

Dzieki za rzeczowa odp. Czyli poza zwiekszeniem mobom statow sie nic nie zmienia(100-200+).

@bvndy

Jak to fajnie sie gra z randomami na dungeonach...

Bylem Na starcie gry I wszyscy na to narzekali, co za bzdura zamiast sobie z gildia isc musisz przez lfra cisnac z randomami.....

10k jest online a bylo 30 to ja nie wiem czy odplyw 2/3 to "sukces"

Odplyw 1/2 bylby alarmujacy ale 2/3....

Ja nie hejtuje Sam chcialbym zeby ta gra byla drugim ro... Czekalem 2lata itd. /// Moze kiedys bedzie, moze w przyszlym roku poprawia trade, dodadza gvg i zrobia jakis remake class/balans, poprawia klatki, zmienia interface - ale wiecie tego jest duzo, a firma ewidentnie potrzebowala doplywu gotowki - patrz. ceny DLC na starcie a teraz.... wiec mnie to nie napawa optymizmem.

Na dobra sprawe poza slabym grindem I jeszcze slabszymi 10fpsowymi w najlepszym razie instancjami nic nie oferuje specjalnego (Zeby gra byla grywalna dla wiekszosci co odeszli musieliby wprowadzic nastepujace zmiany):

- Zeby sie oplacalo z gildia/znajomymi chodzic na dungeony

- Zeby dungeony byly grywalne, bo dropy fps na sprzecie za 2000 £ do 5 czasami to nie porozumienie, zapewne na wszystkich komputerach dziala podobnie, poprostu silnik ssie

- Zmiana systemu handlu (Z tego to nie wiem jak wyjda, ale z tym obecnym to dlugo nie pociagna, a boty tylko czekaja na "otwarty handel"... / przestane maja

- Wywalic takie glupie rzeczy, jak to ze "PET" zajmuje char. slota ... b1tch please....

- Wprowadzic zmiany do interfejsu, powinien byc skalowalny, okna powinno sie moc przemieszczac (ale to taki maly pikus)

- Poprawa systemu sterowania/bindowania klawiszy

- Wprowadzic system GvG, gdzie jest sens sie bic, a nie ze w TOP 50 postaci na Korei to prawie wszystko to samo..... (BALANS)

- Imho, GvG na mapach (otwarte pvp/pk dla graczy walczacych gildii)

- Rozwijanie systemu Gildii - guild skille, misje, pasywki itd.

- Mozliwosc chociaz 1-razowego zresetowania jakis tam CIRCLE - chociaz 1-4.... (Przynajmniej z gory zapowiedziane przy wypuszczaniu nowych Circle, nikt specjalnie nie bedzie grindzil nowego chara, bo wyjdzie nowy Circle i sie caly build zmienia - bardzo slabo przemyslane...

Czekam z niecierpliwoscia, ale wydaje mi sie ze ilosc zmian ktore musialyby byc wprowadzony (4 glowne - Optymalizacja, GvG, Handel, Dungeony) to zajmie dlugoo, a ludzie niestety cierpliwi nie sa. Bombardowani nowymi tytulami co pare miesiecy predzej zapomna o ToSie niz beda chcieli wrocic, a niska populacja w MMO = smierc gry.

Elo, wróciłem do gry po przerwie i pytanie moje: O co z tym chodzi? Jak sie tego pozbyc?

http://scr.hu/1l79/oy3jb

Chodzi mi o te ikonkę TP.

Pytanie moje inne bo ktoś tutaj coś pisał na temat planów co będzie w grze - jest gdzieś jakiś spis zmian/newsów odnośnie gry?

Ostatnie pytanie: jest jakieś mniej lub bardziej oficjalne polskie forum TOS'a? Lub community? Wiem że sa fora jakieś tam ale chodzi mi o te "najpopularniejsze"

peace

Był chyba addon do tego, bo inaczej się tego nie pozbędziesz. Ikonka ma Ci przypominać że czas wydać kasę na premium i nowe kostiumy :v

Pytanko - jest mozliwosc resetu skill pointow?

Jak tam gra? Zmieniło się coś w końcu? Twórcy zaczęli się interesować? Jak balans? Jak optymalizacja? (Która leżała i kwiczała...). Jakieś ciekawe update'y? Da się w to w końcu jakoś sensownie pograć?

Bez większych zmian, sam przestałem grać, ale staram się śledzić temat, bo liczę, że w końcu twórcy się ogarną...

Jak tam gra? Zmieniło się coś w końcu? Twórcy zaczęli się interesować? Jak balans? Jak optymalizacja? (Która leżała i kwiczała...). Jakieś ciekawe update'y? Da się w to w końcu jakoś sensownie pograć?

Po staremu

Nie

Nie

Balnas jaki był taki jest

Optymalizacja - nie dostrzegam różnicy , gra sie płynnie od zawsze

Nie było ciekawych upgrade

Jak gra Ci się nie spodobała 2 miesiące temu nie spodoba się nigdy . Masa ludzi dalej ,,sensownie'' gra

Pozdrawiam

Absolutnie nic się nie zmieniło, twórcy na razie obiecali że do końca miesiąca zrobią merge z Master repozytorium patchów na GiT, co teoretycznie poprawiłoby masę bugów i stan balansu. Gra po otwarciu na nowych graczy w zasadzie nie odnotowała żadnego wzrostu populacji i jeśli ktoś uważa że 15k ccu to jest dobry wynik dla nowego MMO, to nie ma o czym rozmawiać. Szczególnie że Mówimy tutaj o EU i US liczonych razem.

Kolejny większy patch:

https://treeofsavior.com/news/?n=603

Z ważnych rzeczy:

• możliwość zakładania kart z bossów
    </li>
    <li>
    	nowy "dungeon" od 120 (dzienne wejścia niezależne od standardowych dungów/misji/starego saalus convent/et)<br>

</li>
    <li>
    	kolejna porcja misji na 240+<br>

</li>
    <li>
    	event 
    </li>

Poprzedni duży patch: https://treeofsavior.com/news/?n=551&c=3

A na horyzoncie nowy lvl cap, klasy rank 8 oraz bugi :).

Dodam jeszcze że 8 ranki powinny wejść za 2 tygodnie do nas.