Ogółem gdy miałem pierwszy kontakt z tym typem muzyki stwierdziłem że rap polega na wariacjach wokół myśli: „yo, elo, pod blokiem ciężko jest, ziom”. Kiedy się już trochę podpasie, mówi o clubbingu, gandzi i Bolsie bez przepojki...Ale nadszedł taki dzień gdzie spotkałem trochę inny rap, no ale najważniejsze że podoba mi się chodzi mi tu o: Magik (RIP), Buka, DKA Donkilla(tylko ta płyta z 2009 gdyż reszta śmierdzi już nie znośnie religią). A ja do was startuje z pytaniem; Czy ktoś zna trochę muzyki tego typu? może być po ANG
Troche inny rap
Czyli o czym jest ten trochę inny rap? Łona to liryka pełną gębą tak jak Eldo. Dobry jest też Małpa. Jeśli chodzi o ANG to Evidence wydał ostatnio bardzo dobrą płytę i jest czego posłuchać.
Czyli o czym jest ten trochę inny rap?
Chodzi mi tu o piosenki które odskakują od nurtów ludzi ulicy, gangsta, jp etc. Puki co spróbowałem 3 piosenek Eldo i wydaje się być ok, zaraz zabieram się za małpe.
nie jest jakąś super odskocznią od tego "normalnego" rapu, ale zawsze to coś troszkę innego - mój faworyt z tej płyty
Całkiem całkiem "POE-Ty znasz ten stan" spróbuje więcej.
Bonson - kilka rzeczy, vixen - masochiści, ortega cartel. Kilka następnych propozycji.
ortega jak najbardziej, mega pozytywni kolesie, plus to, że patr00 klepie takie bity, że idzie się zakochać.
medium, wena, pyskaty, eldo jak najbardziej, małpa, fenomen.
Jak przypadł Ci do gustu PoE to samego Ostrego (o.s.t.r.) również polecam
Próbki:
http://www.youtube.com/watch?v=xaHz0suu3Ak
Ostry - "Początek" to finezja polskiego HH.
hmmm ciężko ci bedzie znalezc artyste, który by miał we wszystkich taki sam klimat. Hmmm, skoro sprawdziłeś Maga, to i pewnie całe PFK, skoro Buke to i całe SumaStyli, co by ci tu polecic? Tak jak wyżej Eldo, Łona, a od siebie Sokół.
Ogółem gdy miałem pierwszy kontakt z tym typem muzyki stwierdziłem że rap polega na wariacjach wokół myśli: „yo, elo, pod blokiem ciężko jest, ziom”. Kiedy się już trochę podpasie, mówi o clubbingu, gandzi i Bolsie bez przepojki...Ale nadszedł taki dzień gdzie spotkałem trochę inny rap, no ale najważniejsze że podoba mi się chodzi mi tu o: Magik (RIP), Buka, DKA Donkilla(tylko ta płyta z 2009 gdyż reszta śmierdzi już nie znośnie religią). A ja do was startuje z pytaniem; Czy ktoś zna trochę muzyki tego typu? może być po ANG