Trojan? Czy antywirus zmyśla?
Chodzi oto że plik ma dostęp do internetu i może przesyłać informacje i je pobierać. To fałszywy alarm.
Właśnie dlatego nie używam antywirusów już dobre 10 lat i nigdy nie miałem żadnych problemów. Raz w życiu mi zhackowano konto, ale była to moja wina. Wszedłem w link, który ktoś podał, a wiadomo jak to się kończy. No i wtedy jeszcze miałem antywirusa - widać jak pomógł.
Wszystkie antywirusy free są do bani, nieco lepsze są płatne, jak każdy antywirus wykryje inny rodzaj wirus'a. Simeonus ma rację, dla normalnego użytkownika antywirus jest zbędny. Jednak zamiast antywira, poleciłbym dobrą zaporę dla monitu internetu.
Dziękuję za informacje. Dodane do wyjątków. Do zamknięcia.
mam tego samego antywira co Ty i nie raz uruchamiając jakeigośklienta mi wyskakiwało to samo , więc to nromalne , wysoki poziom zabezpeiczeń jest i to jest plus . Jeżęli jesteś pewny że pobrałeśklienta z oficjalnej strony i to prawidłowy klient to spokojnie dodajesz do white list.
Pierwsze słyszę o tym antywirusie, także nic dziwnego, że jest wątpliwej jakości.
To raczej fałszywy alarm.
Pierwsze słyszę o tym antywirusie, także nic dziwnego, że jest wątpliwej jakości.To raczej fałszywy alarm.
Czas zainteresować się tym co dobre i w pełni darmowe,a nie grać w gierki. Poczytaj sobie opinie i recenzje. Biję na łeb Nortony i inne płatne badziewia. Chińskie produkty powoli podbijają Europę.
Dla ciekawskich o tym "Chińskim Smoku": http://avlab.pl/qihoo-360-total-security-5-chinski-smok-z-technologiami-z-chmurze
Lepiej żeby antywir był dobry i wyłapywał najmniejsze luki? Czy ignorował "niby" nieszkodliwe lub mylne oprogramowania? Wasz wybór. Odbiegliście od tematu troszku, prosiłem o zamkniecie.
Jest jeden darmowy, dobry antywirus, który znam - Comodo
Comodo fakt jest niezły, ale już troszku chyba zapomniany. Ja postawiłem na coś nowego i nie żałuje.