Tryb Oszczędny Problem

Gram w takie gry jak,Aion,Tera,Fallout albo Skyrim.

Podczas gry wyłącza się monitor i piszę tryb oszczędny,gry chodzą mi płynnie wiec nie wiem czemu.

Jedynie po zmniejszeniu grafiki w Aionie działa mi ale reszta gier na najniższych dalej nie działa

Helppp

Mam taki sam problem, ale bez podania sprzętu nikt Ci raczej nie wywróży, co może być przyczyną. Czytałam gdzieś, że to często wywołują sterowniki nvidii, ale równie dobrze może to być konanie karty graficznej (oby nie!!!) albo coś z systemem. Ja się nie znam, ale mam nadzieję, że jakiś ekspert się wypowie.

A nie wyskakiwał Ci komunikat, że jakiś sterownik padł, ale odzyskał sprawność? U mnie od tego się zaczęło i już rok będzie, jak takie jazdy mam z kompem.

Nic nie wyskakuje,sprzęt mam taki

Karta Graficzna : ATI Readeon 3800 HD series

3 Gigaram

Intel Core Duo CPU E7300 @ 2.66GHz

Monitro mam LG W2252

Dziwny problem. Może w panelu sterowania spróbuj ustawić wysoką wydajność.

Jaki masz Windows? Jak 7 to zrób tak:

Panel sterowania > Opcje zasilania > Plan zasilania > Wysoka wydajność > Zmień ustawienia planu:
I zaznacz:
Wyłącz ekran: Nigdy
Przełącz komputer w tryb uśpienia: Nigdy

Ustaw ten plan jako aktywny.

Mam xp i mam ustawione wszystko na nigdy

Moze masz za slaby zasilacz?

Hmmm nw możecie mi powiedzieć ??

Marka zasilacza jak dobrze odczytałem :D

4Life/450 HF

Miałem radka 3870 od gainwarda. Też tak miałem, a 2 dni później odpalam kompa i kolorowe pasy. Wymontowałem sobie z niego radiator i pod kubek. Karta wytrzymała ok. 5 lat.

Czyli ?

Hmm a ja to tak się zastanawiam czy czasem temperatury nie sa za wysokie i żeby karta sie nie uszkodziła lub procesor zostaje włączony tryb oszczedzania. Może warto sprawdzić temperatury podczas grania.

Sam nw temperatura jest ok dlatego właśnie nw co się dzieje

Ile lat używasz tą kartę? Jak jest wiekowa to ma prawo odmówić posłuszeństwa. Nikt ci nie zrobi sprzętu który wytrzyma dziesiątki lat.

Chyba z 5 albo 6 xD

Gram w takie gry jak,Aion,Tera,Fallout albo Skyrim.

Podczas gry wyłącza się monitor i piszę tryb oszczędny,gry chodzą mi płynnie wiec nie wiem czemu.

Jedynie po zmniejszeniu grafiki w Aionie działa mi ale reszta gier na najniższych dalej nie działa

Helppp