Trzy z pięciu

Nie będę owijał w bawełnę.

Mam na oku 5 gier, z których muszę wybrać tylko 3.

Moje typy to:

Bioshock

Overlord 2

Two Worlds

Warhammer: 40000 Dawn of War 2

Call of Jaurez Bound in Blood

Chcę kupić te gry, ale koszta pozwalają na tylko 3. Prawie 4.

Bardzo bym prosił o porządne rady które gry wybrać, bo nie chce później żałować

Bioshock - dość ciekawy FPS z elementami RPG. Dziwny klimat, jak dla mnie, mutanty itp.

Bioshock

Recenzja Bioshock

Overlord II - Ciekawa odmiana od schematu bycia dobrym. Od początku jesteś złym, okutym w pancerną zbroję bydlakiem, który rozwala wszystko na swej drodze. A do pomocy ma stadko minionów, podwładnych, którym rozkazujesz.

Overlord II

Two Worlds oferuje bogaty tryb single player, który jest bardzo ciekawy. Oferuje różne bronie, umiejętności (zakładanie pułapek, różne umiejętności ofensywne i defensywne), różne szkoły magii (powietrze, ogień, ziemia, woda, nekromancja), jazdę konną, pływanie skakanie i inne takie duperele. Posiada też tryb multiplayer, o którym się nie wypowiem, bo nie miałem okazji zagrać.

Two Worlds

O tych grach mogę się wypowiedzieć. Poczekaj, co powiedzą inni i zadecyduj sam.

@ Chcesz porządną radę? Proszę. Nie wydawaj pieniędzy na gry, marnotrawstwo.

Powiem ci że Two World's mnie bardzo zaciekawił i sam zamierzam zakupić tę grę. Grałem tylko w Demo a oferuje, np:

-Jazda konno

-Składanie broni

-Stawianie pułapek

-Pływanie(tego nie jestem pewien)

-Duża ilość broni itp.

-Rozwijanie umiejętności(nekro, woda, ogien, ziemia i takie inne)

Błędy:

-Niekiedy dialog z NPC po prostu się zakończał i tyle...

-Zanikanie drzew i takich dupereli

-No i walka...porażka jak dla mnie. Podbiegamy do stada wilków i zaklikujemy ich na śmierć(daremne...)

Sam zastanawiam się nad kupnem ale system walki jest daremny. Jak chcesz pooglądaj filmiki na youtubie i zobacz czy ci się spodoba. Gre idzie kupić za około 60 zł w Empicu :P

Moim zdaniem:

1.BioShock - Jeden z moim ulubionych FPS (moze i ulubiony?). Swietna fabula, mocny klimat. Ta gra pokazuje, ze gry moga byc powazne i ze fps wcale nie musi miec glupiej historii. Do tego dochodzi bardzo dobre strzelanie i ciekawie rozwiniete plazmidy (takie male wtracenie RPG). Niedlugo wyjdzie czesc 2, wiec warto zagrac pierw w czesc 1. Polecam xD

2.Call of Jaurez Bound in Blood. Te/ta gre rowniez planuje zakupic. Nie gralem, wiec ciezko sie wypowiadac, ale znajomy gral i jest zachwycony. Recenzje tez pozytywme, wiec chyba nie masz co sie zastanawiac.

I na tym bym poprzestal, bo reszta gier raczej srednia (dla mnie oczywiscie).

Zamiast Two world mozesz wybrac innego, lepszego crpg, bo ten to kolejny taki jakis plytkawy produkt. Nie bede tu wymienial klasykow takich jak BG2, czy planescape tournament, bo w te gry juz penwie grales? Wiec moze poczekaj z kupnem RPG'a do premiery dragon age origins? Bedzie swietne:).

Dawn of War 2 Bardzo rozni sie od poprzedniczki. Jest juz mniej strategicznie, a bardziej HnSlaszowo. Twoj wybor co wolisz, ale jak szukasz rts, to masz wybor ogromny, a DoW 2 raczej nie powinien byc brany pod uwage.

Overlord II Ani nie gralem, ani nie czytalem recenzji. Ta gra nigdy mnie nie interesowala, wiec nic ci o niej nie powiem;p

Dobrze...Z Overlorda 2 zrezygnuję.

3+/6, to nie jest dla mnie dość ciekawa gra,

W zamian za Overlorda, chcę kupić Killzone 2.

Może ktoś grał?Jakie wrażenia?Proszę o doradzenie.

Call of juarez.

Bioshock.

Warhammer.

A ja ci powiem ze Overlord mnie zaciekawil.. Koles ktory robil Overlorda jest odpowiedzialny za FABLE czy BLack & White na Populusie i Dungeon Keeperze konczac. A on robil naprawde niesamowite gry. Ja sie nawet chyba sam skusze na Overlorda bo wczensiej o tytule nie slyszalem a teraz troche poczytalem i mi sie podoba.

WarHammer.... Zapomnij.... nie jest to RTS a nawet RPG... Gra jest diablo podobna.. masz wlasny oddzial i idziesz przez 5 planet a na kazdej po 5 misji... Mial byc grywalny na MP... A nie jest w ogole.

Two Worlds byl jakos nie dawno w CD Action.. DLa mnie gra jest na maxa srednia.. sporo bugow, I lami na MP. Jak Mowa o RPG to ostatnio liczy sie dla nnie tylko Wiedzmin.

Killzone jest tylko na PS3 nie ma na PCta

BioShock... na to trzeba mnie odpowiednie podejscie... Mi sie ten FPS dosc dziwnie podobal.. niby fajnie wszystko ale jednak jakos malo mnie zachecil do ponownego uruchomienia go.

Call of Jaurez Bound in Blood - bardzo ciekawa produkcja. Mialem okazje pograc i jest naprawde fajnie dostosowana. Nie wiem jak z grywalnoscia na MP. Ponoc poprawili jakies tryby gry.. a spiepszyli inne. No ale na CoJ trza miec naprawde fajny sprzet by odpalic go na DX10.

Ja bym bral

Overlorda 2

CoJ

Co do trzeciej pozycji... jak lubisz taktyczne FPSy poczekaj na ARMA2 :) na dniach ma byc :)

Overlord 2 jest na prawdę 1000x gorszy od "jedynki".

Jeśli już kupować OL'a, to tylko pierwszą część.

Jeżeli jedną z tych gier ma być porządny RTS to odpuść sobie Warhammer: 40000 Dawn of War 2 i zafunduj w Rome : Total War. Naprawdę gra jest genialna. Ostatnio kupiłem na gram.pl i muszę przyznać ,że jestem bardzo zadowolony. Gra jest bardziej taktyczna ,a co do ekonomi to prawie ,że jej tam nie ma.

A tak propos nie szkoda tobie tyle kasy? Rozumiem ,że lepiej mieć oryginała ,lecz trzy gry naraz to lekka przesada ,lecz to nie mój interes.

Ja oszczędzam i zostały mi resztki z komunii :)

Chociaż raz chcę wesprzeć porządnie Polski rynek gier.

Mnie od razu rodzice wszystko zabrali, heh, cudowne. Jednakże, kup jedną grę, nie rzucaj się na trzy od razu. Możesz później żałować.

Jeżeli mi dobrze doradzicie, to myślę, że nie będę żałował.

Dobrze. Teraz proszę o lekkie podsumowanie.

@down

Mam oryginalnego wiedźmina :P

Wiec tak

RTS taktyczny - ROME total war II jest faktycznie tu bardzo ciekawa produkcja. I jak narazie nie sadze by bylo cos co moze go przebic :)

RTS - Kazdy czeka na StarCrafta 2... Moim zdaniem Najnowszy C&C Red Alert (chyba 3) bedzie reprezentowac soba to co SC2 za rok :)

RPG - Tu bym zainwestowal w Wiedzmina.. Gra wciagnela mnie tak samo jak kiedys zrobil to Gothic 1(bo to jest jedyny i prawdziwy Gothic) NIesamowita fabula, klimat, srodowisko... no cos pieknego... i ten niezapomniany text kiedy biegniesz przez miasto gdy pada deszcz, a wiesniak mowi "ale z nieba napierdala" No poprostu wyjebalem sie na plecy :D. Ciekawy jest tez Fallout 3. Nie ma jakies super rewelki... ale usluga LIVE dala juz do niego 5 dodatkow... czyli ok

FPS - Tu bym czekal. W tym roku Jedyne co moge polecic to CoJ 2... Ale ja osoboscie jak mam grac w FPSy lubie by byly to taktyczne FPSy.. Dla tego czekam na Armed Assault 2 i Operation Flashpoint 2. No i nie dlugo wychodzi Call Of Duty: Modern War II ktory tez ma namieszac :). NIe wspomnie o BioShocku. A puki co specialnie ma MP mozesz se zassac Americas Army 3. Bardzo fajny FPS :)

CO ja bym zrobil... Ja bym czekal na ArmA II i OFP2 :D. Ale ty pewno nie jestes milosnikiem FPSow full taktycznych i symulatorowych. Wiec Wybierałbym miedzy Wiedzminem a Total War :)

Nie rozumiem... Zassaj sobie grę, spodoba się, kup.

Jogurt.

Jak zassam, to po co mi ją kupować później?

Jak dla mnie Bioshock i CoJ2 to pozycje obowiązkowe... z kupnem trzeciej gry poczekaj na wyjście Modern Warfare 2. Jeżeli jednak masz dość FPS-ów, to wydałbym kasę na Assasin's Creed 2, o ile grałeś w jedynkę.

Jak zassam, to po co mi ją kupować później?

By grac na MultiPlayerze :) na piracie nie pograsz. :)

Modern Warfare II ma byc gra filmem. A sam realizm idzie w zapomnienie. Tak mowia sami tworcy. Ja jestem wymagajacy co do FPSow... raczej sie nie skusze na orginal :)

Spawn koleś który zrobil Black & White to Peter Molyneux (tak poza tym zrobil również Simsy....).W CoJ'a gram na X360 i naprawdę polecam na początku średniawo ale potem akcja jest miodna,zamiast kupować Bioshocka poczekaj na Batman Arkham Asylum ma wyjść chyba 21 sierpnia i ma oferować niesamowity klimat i dopracowany do perfekcji model walki, i jakbyś chcial wybrać strategię bierz Empire Total War,z RPG'ów poczekaj na Dragon Age Origins

Nie będę owijał w bawełnę.

Mam na oku 5 gier, z których muszę wybrać tylko 3.

Moje typy to:

Bioshock

Overlord 2

Two Worlds

Warhammer: 40000 Dawn of War 2

Call of Jaurez Bound in Blood

Chcę kupić te gry, ale koszta pozwalają na tylko 3. Prawie 4.

Bardzo bym prosił o porządne rady które gry wybrać, bo nie chce później żałować