Tuning pulpitu

Siemka, mam ochotę odpicować sobie pulpit, z tym, że nie wiem jakie programy mogą mi do tego posłużyć. Z jakich korzystacie ? Macie jakieś wskazówki ? Z góry dzięki za odpowiedź ;).

Rainmeter, masa opcji itp.

Mimo iż sam się nie bawiłem, to widziałem na reddicie dużo świetnie wyglądających pulpitów zrobionych przy pomocy programu Rainmeter. - http://rainmeter.net/

Rainmater, ale przede wszystkim własna inwencja twórcza - nie trzeba wiele wiedzieć, wystarczy kierować się wskazówkami z internetu. Rainmeter jest programem, który bezpośrednio na pulpit wrzuca Ci np większe zegarki, coś co pokazuje temperature, albo np odtwarzacz. Tyle, że poza tym nie zmodyfikujesz bezpośrednio pulpitu. Jeżeli więc chcesz naprawdę coś zmienić, to polecam zainteresować się deviantart - a dokładniej działem z wyglądami puplitów. Wybierając sobie ten, który Ci się podoba, dowiesz się jak zmienić wygląd przycisku startu, czy przy większych modyfikacjach, nawet usunąć całkowicie taskbar - nie, nie ukryć, usunąć~ Pewnie będziesz miał przy tym trochę zabawy w regedit, ale warto ; )

Wyłączenie taskbaru czy ustawienie go w jakiś fancy-smancy sposób to też przecież nie problem w rainmeterze (są przeca widżety "killujące" go na dzień dobry).

A i "gotowe" gdzieś themy są bardzo łatwo modyfikowane - u mnie stary dobra dota2 hud z pierdołkami jak taskmanager wyświetlany na mmb przy przytrzymaniu

http://gyazo.com/89a9d9e7eada9e788c6ac1949b69a437

Problem w tym, że bez edytowania własnoręcznie nigdy nie osiągniesz takich samych efektów - przykładowo ukryjesz pasek startu, ale zostanie Ci sam przycisk, który wygląda... Marnie. Pomijając, że sam pasek cały czas jest, tyle ze ukryty. Tak samo, jak nie wprowadzisz innych ciekawych zmian. Zalezy kto czego potrzebuje - nie mam nic do rainmetera, ale jednak nie potrafi on wprowadzić kilku fajnych zmian, które wymagają zmian rejestru~

Siemka, mam ochotę odpicować sobie pulpit, z tym, że nie wiem jakie programy mogą mi do tego posłużyć. Z jakich korzystacie ? Macie jakieś wskazówki ? Z góry dzięki za odpowiedź ;).