Tunning Komputera

Witam, Chcę se ulepszyć komputer ale nie wiem od czego zaczać ;> Tzn, nie wiem co tak naprawde mi spowalnia komputer, czy to za mało Ramu? Czy za słaby Processor ?

np, Chcę żeby gra "Starcraft 2" chodziła mi spokojnie ale przy wiekszych akcjach zaczynają sie ścinki, Od czego to zależy ?

Karte Grafjczną mam Dobrą

DDR2 2 GB Ram - Ram

X2 Dual Core Processor 5200+ 2,71 GHz - Processor

GeForce GT 220 - Karta graficzna

Zasilacz 400W

Mam dołożyć Ram ? Czy zmienić Processor ? Co o tym sądzicie Panowie ; )

Procesor masz w kit ale powinno działać . Ostatecznie wyczyść komputer zainstaluj sterowniki . Masz stary typ ramu powinieneś kupić nowe ddr3 4 gb na przyszłość to jest wydatek około 100-150 zł. Możliwe ,że masz syf w kompie : usuń niepotrzebne aplikacje i zobacz ile masz procesów włączonych w tle .

jak chcesz kupić ram to w morele.net

Świeżo po formatcie xP Raczej se będe nową płyte głowną kupywał z Ramem i processorem

PS zna ktoś jakaś strone gdzie składają komputery ?

Może popatrz sobie tutaj: KLIK

na morele.net skadają za dodatkową opłatą i chyba w komputroniku.pl

ps Jeśli chcesz już nowy komp złożyć to do jakiej ceny ? Mała rada nie kupuj gotowych zestawów np w media expert . :)

Nie opłaca się modernizować twojego kompa bo trzeba by było wszystko wymieniać, komp leży na starej płycie głównej i słabym zasilaczu. wyczyść kompa i użyj programu Gamebooster to możesz jedynie zrobić, nie myśl o o/c bo zasilacz ci na to nie pozwala

Chciałbym złozyć sobie komputer cena hmm jak najmniejsza ;P tzn żeby komputer był dobry dla gier, ALe chciałbym zostawić sobie Karte graficzną,

Karta graficzna jest cienka więc ograniczała by ci i tak komp dalej tak jak teraz. Mógłbyś mieć czas na zbieranie kasy na lepszą kartę graficzna

Chciałbym złozyć sobie komputer cena hmm jak najmniejsza ;P tzn żeby komputer był dobry dla gier, ALe chciałbym zostawić sobie Karte graficzną,

1600zł to minimum na samą puszkę. - większość idzie na max(gry -2 lata), nowe na mid (w sensownej rozdzielczości nie fhd)

2500zł to minium na samą (dobrą puszkę) - idzie wszystko na high FULL HD (resolution)

3200zł to minimum na samą (bardzo dobrą puszkę) - idzie wszystko na max FULL HD (resolution)

1600zł to minimum na samą puszkę. - większość idzie na max(gry -2 lata), nowe na mid (w sensownej rozdzielczości nie fhd)2500zł to minium na samą (dobrą puszkę) - idzie wszystko na high FULL HD (resolution)3200zł to minimum na samą (bardzo dobrą puszkę) - idzie wszystko na max FULL HD (resolution)

-------

Twoja karta nadaje się do internetu i filmów, ew LoLa

Witam, Chcę se ulepszyć komputer ale nie wiem od czego zaczać ;> Tzn, nie wiem co tak naprawde mi spowalnia komputer, czy to za mało Ramu? Czy za słaby Processor ?

np, Chcę żeby gra "Starcraft 2" chodziła mi spokojnie ale przy wiekszych akcjach zaczynają sie ścinki, Od czego to zależy ?

Karte Grafjczną mam Dobrą

DDR2 2 GB Ram - Ram

X2 Dual Core Processor 5200+ 2,71 GHz - Processor

GeForce GT 220 - Karta graficzna

Zasilacz 400W

Mam dołożyć Ram ? Czy zmienić Processor ? Co o tym sądzicie Panowie ; )