Turcy jako najgorsza społeczność w grach mmo

Cześć! Chciałem poruszyć temat Turków, potocznie zwanych, 'kebabami'. Dlaczego ludzie nie tolerują ich w grach mmo, dlaczego uważają ich za najgorszą społeczność?

Pytanie skierowane do wszystkich, ale najbardziej interesuje mnie zdanie osób, które miały styczność z Turkami w grach mmo.

Witam.Mam kilku znajomych turków bardzo w porzadku ludzie ale moze mialem szczescie ze na takich trafilem w grach.Pozdrawiam.

W csie krzyczeli allah akbar, po czym zabili mnie i wpisali kill w konsoli. Samobójcy.

Bo nie potrafią się dogadać po angielsku z innymi tylko nawalają tureckie frazy?

Betewu gracze z cebulandii nie są lepsi.

A co do turków to coś mnie się przypomniało.

A dlaczego ludzie nie tolerują polaków?? Dlaczego nazywają ich najgorszą społecznością ?? Taka sama odpowiedź bo chamstwo i prostactwo się szerzy a anonimowość na pewno nie pomaga w tym. Chamów masz jak na lekarstwo i to o każdej narodowości więc nie wiem czemu do Turków akurat masz jakieś anonsy

Pierwszych Turków spotkałem w legendarnym Knight Online 10 lat temu.

Już wtedy ich nie lubiłe, z czasem jednak w innych tytułach rzadziej się ich spotykało, ostatnio grywam mniej w różne gry, ale myślę, że zamachowcy posiadający własne komputery mają odrobinę inteligencji w zapasie.

Wyrobili sobie opinie jak Polacy wieki temu w produkcjach takich jak KO , MU , itd . Oszuści , spamerzy , afk podczas expienia , 0 angielskiego itd . Uważam że to krzywdzące podejście ponieważ wiele osób ba nawet gildi jest do pogrania . ( Miałem styczność w KO z takimi osobami ) Reputacja została wyrobiona kiedyś a dzisiejsze jednorazowe wybryki tylko utrwalają społeczność w tym przekonaniu . To samo tyczy się naszej ojczystej społeczności którą uważam za najbardziej toksyczną w świecie mmorpg . ( Oczywiste jest nie bierzemy wszystkich do jednego wora ) .

Ja miałem znajomych Rosjan i też byli w porządku. Jednak stwierdzenie, że ruski w grach są spoko, jest dalekie od prawdy :)

Co do Turków, to jest tak samo jak z ruskimi, Brazylijczykami, czy Polakami. Jeśli jest ich w jakiejś grze dużo, to po prostu rzucają się w oczy i nas denerwują.

Wyjątki są drobne pomiędzy tym co nas wkurza:

Ruscy - ci są naprawdę wredni i potrafią poświęcić wiele czasu tylko na to żeby nam uprzykszyć grę. (Poczytaj temat o grze Pirates of The Burning Seas, to zobaczysz o czym mówię)

Brazylijczycy i inni latynosi - nie znają angielskiego i zawsze mówią po swojemu.

Turcy - połączenie dwóch powyższych, choć w mniejszym stopniu :)

Polacy - tutaj głównie przeszkadzają wszystkim niewyżyte gimbusy i trolle.

Do listy można dodać innych np.

Niemcy - głównie w Battlefieldach, słabo grają, a za zabijanie ich wyrzucają z serwera.

UK - przemądrzali w każdym temacie, bez żadnej wiedzy na ten temat

itd itp.

Myślę zresztą, że przyczyną wszystkich tych waśni, są właśnie młodzi gracze i to ich należy winić, a nie odnosić się do całej nacji.

Problemem jest też mentalność narodowa. Każdy kraj ma swoje normy społecznościowe, które mogą się różnić od innych, przez co i ludzie różnią się między sobą w zachowaniu.

Chyba nie znacie brazoli. Gdy ci piszą po swojemu lub "plx fri itens".

Gram sobie pod nickiem Kim Dzong Un w CS:GO na uproszczonych (i rozmawiam jedynie po angielsku). Oto niektóre powtarzam niektóre cytaty i nie tylko w kontekście do mnie ale np. też do graczy rosyjskopochodnych:

"Kim "won" do Korei złamasie"

""Walić" chinoli"

"Zamknij "twarz" ruska "ścierko", to polski serwer więc"cicho""

"Zamknij "pi ten tego", polska power"

Tak jak powtarzam. Każdy kraj ma chwasty więc nie zwracajmy uwagi na turków czy francuzów czy rusków. Patrzmy na siebie jak się zachowujemy i pracujmy nad tym by na zagranicznych forach nasza nazwa tj. Polish Players nie pojawiało się w dziale Worst nations in mmo games etc.

Turcy to najwieksza bolączka Knight Online, to 80-90% wszystkich graczy, 3/4 z nich nie rozumie słowa po angielsku

tam wlasnie zrazilem sie do nich, chociaz swoje zrobil również SRO

Polscy gracze są nie lubiani z powodu:

-Jakieś 13 letnie dresy grają i są pokonywane to od razu flam idzie ze jest noobem i ma szczęście i takie inne.

Wszystko to jest przez dzieci ulicy i jakieś małe niedorozwinięte dzieci którą wyzywają się

Turcy to najlepsza społeczność, która nie lubi cebulaczków za niezrozumiałą treść. Widzę, że cię boli, że Rappelz ma server merge.

Dlaczego turcy??

Rosyjscy gracze są najgorsi...

Niema to jak np. Dota 2 gdzie na EU serwerach grają ruscy..

Nie da się grać normalnie..

Na początku są ich rozmowy... Mute - po sprawie.

Później piszą na czacie ... (co denerwuje..) bo nie wiesz co piszą..

A następnie idą na AFK.. bo nie umieją grać i giną..

Dlatego wolę LoL-a gdyż tam na EUNE nie ma rosyjskich graczy!

Turcy to najwieksza bolączka Knight Online, to 80-90% wszystkich graczy, 3/4 z nich nie rozumie słowa po angielskutam wlasnie zrazilem sie do nich, chociaz swoje zrobil również SRO

Oraz są bolączką Crossfire EU(Trafia się ciągle stereotypowy samobójca do gry i mam dość na jedeń dzień) :I

Sprostowanie. Temat nie został stworzony dlatego, że nie lubię Turków, po prostu chciałem się dowiedzieć, dlaczego ludzie w grach ich nie tolerują.

Sam miałem styczność z ową społecznością i zraziło mnie do nich to, że nie potrafili skleić, nawet łamanym angielskim, jednego zdania, oraz to, że nie potrafili zgrać się z drużyną, ale nie skreślam ich i nie wrzucam wszystkich do jednego wora.

@753959, w rappelz nie gram od ok. 2 lat, więc jakoś mnie to nie rusza, czy łączą serwery, czy nie, ale owszem, było to inspiracją(a raczej komentarze pod newsem) do stworzenia tego tematu...

Cześć! Chciałem poruszyć temat Turków, potocznie zwanych, 'kebabami'. Dlaczego ludzie nie tolerują ich w grach mmo, dlaczego uważają ich za najgorszą społeczność?

Pytanie skierowane do wszystkich, ale najbardziej interesuje mnie zdanie osób, które miały styczność z Turkami w grach mmo.