Turowa gra Rpg

Witam, poszukuje jakieś ciekawej gry rpg z ciekawą fabułą, kolorową grafiką(nie mam sił na ponury klimat), zależy mi na tym by była turowa walka najlepiej sterowanie całym zespołem(może na zasadzie kart bohaterów, o ile coś takiego istnieje). Podsyłajcie propozycje i z góry dziękuje.

Może być też na ps4

I Am Setsuna.

Wszystkie Finale do X.

Earthlock: Festival of Magic.

Child of Light.

Jeżeli przymkniesz oko na początek fabuły (który ssie pałę) to The Last Remnant.

Jeżeli nie brzydzisz się walkami z płodem, nazi zombiakami i inne wszelkie absurdalne rzeczy, które są w bajkowej grafice to polecam South Park kijek prawdy (za nie długo będzie druga część:D). Jedyny minus tej gry jest taki, że jest łatwa, nawet na wysokim poziomie trudności. Ale polecam z całego serca. Oczywiści walki turowe, pojedynczo lub w 2 osoby. A swoją drogą tam nawet to wyśmiewają (walki turowe:D). Inne gry to finale choć mi osobiście się podobała tylko VII część, reszta jest taka sobie. A i jeszcze Persona 4, ale to już naprawdę rozbudowane rpg.

Dragon Age ma turową walkę jak się włączy. (z tego co pamiętam. ale mogę się mylić.) pierwsze dwie części.

Polecam emulator, i grę Golden Sun, istny majstersztyk pod względem fabuły.

Neverwinter Nights, Pillars of Eternity, Darkest Dungeon

W dwóch pierwszych można grać dynamicznie bez pauzy, jednak interaktywna pauza wiele zmienia

Niestety nie to, ograłem większość tytułów i to nie to w co mam ochotę zagrać. :( Chodzi mi żeby gra była na zasadzie starego fallouta czy westlanda 2 tylko w bardziej kolorowej oprawie a jak nie to coś na zasadzie tamtych dwóch tytułów.

Zaraz wychodzi Disgaea 2 na steamie więc jak to ci się nie spodoba to ja nie mam innych lepszych turowych RPG

Niebawem wychodzi Torment: Tides of Numnera -> Spadkobierca Planescape Torment, a z tego co udostępnili twórcy wiadomo że na pewno gra będzie tak samo wybitna jak jej poprzednik, a być może przebije poprzednika.

kurde strasznie słabo, nic nie znalazłem :(

Divinity: Original Sin

Podłączam się do pytania. Najlepiej gierka w stylu Władcy Pierścieni Trzecia Era (Ps3)

Nowe X-Comy? Hard West?

seria: xcom

seria: elven legacy

battle for the wesnorth

kings bounty (trochę hiroski, jednak sama mapa jest w czasie realnym)

z fabułą może być różnie, ale rozgrywka będzie turowa:

• Jagged Alliance 2
  • Arcanum of Steamworks and Magicka Obscura
  • Lionheart : Legacy of the Crusader
  • Baldurs Gate
  • Final Fantasy Tactics (również Advance 1/2)
  • Banner Saga
  • Card Hunter
  • Grotesque Tactics
  • Pillars of Eternity

Ale wiecie że walka z systemem aktywnej pauzy =/= walka turowa? Prawda? Dwa inne systemy walki.
Moze Legend of Mana z PSX'a? Chyba mozna na najnowszej konsoli Sony to ograc.

Ale wiecie że walka z systemem aktywnej pauzy =/= walka turowa? Prawda? Dwa inne systemy walki.
Moze Legend of Mana z PSX'a? Chyba mozna na najnowszej konsoli Sony to ograc.

Ale zdajesz sobie sprawę, że w wielu grach z aktywną pauzą właśnie, gra podzielona jest na tury, które płynnie po sobie przechodzą, chyba że biega się w pauzą właśnie. Są to jak najbardziej gry turowe, gdzie mechanika walki opiera się na turach. Tak właśnie działa chociażby Nwn. Teoretycznie można grać bez pauzy, ale w samej grze mechanicznie walka podzielona jest na przerwy i czas jaki się poświęca na zrobienie czegoś, czy rzuty kością

Witam, poszukuje jakieś ciekawej gry rpg z ciekawą fabułą, kolorową grafiką(nie mam sił na ponury klimat), zależy mi na tym by była turowa walka najlepiej sterowanie całym zespołem(może na zasadzie kart bohaterów, o ile coś takiego istnieje). Podsyłajcie propozycje i z góry dziękuje.

Może być też na ps4