Turowe RPG

Witam!

Szukam jakiegoś dobrego RPG z system turowym na DS/3DS lub PSP w klimatach Fantasy lub Manga i Anime.

Najlepiej podobnego do Breath Of Fire 3.

Przy okazji:

Zastanawiałem się nad FF 4 na PSP, ale mam jedno pytanie - czy potrzebna jest jakaś wiedza o fabule poprzednich części?

Tego jest cała masa więc wystarczy że użyjesz google.

Do Final Fantasy nie potrzebujesz żadnej wiedzy z poprzednich części, każda część ma innych bohaterów w innym świecie.

Seria Disgaea jest świetna, a pierwsza i druga część wyszła na PSP, chociaż to gra taktyczna nie turowa.

Również polecam serię Disgaea, szczególnie część 2 na PSP. Mam tam przegrane ponad 400h i nie żałuje xD Chociaż nowemu graczowi może być na prawdę ciężko ogarnąć tą grę, z powodu niskiej ilości tutoriali/guide w necie, to myślę, że jak spędzisz trochę więcej czasu przy tej grze, to połapiesz się co do czego :)

Blue Dragon ;>

Polecam Final Fantasy Tactics: The War of The Lions. Dorosła fabuła, świetny system, gra na długie godziny.

Hmm, mówiąc "turowy" masz na myśli japoński system walki czy taktykczny eRPeG?

Jak to pierwsze to: Radiant Historia (KAPITALNA fabuła, jeden z najlepszych erpegów na DS-a), Final Fantasy (dowolna część, znajomość fabuły nie jest potrzebna bo każda część to inny świat i inna historia, trójka i czwórka na DS-a to dobry wybór).

Jak to drugie: Final Fantasy Tactics, Disgea (przygoduj się na setki godzin grindu, ale przyjemnego grindu).

Witam!

Szukam jakiegoś dobrego RPG z system turowym na DS/3DS lub PSP w klimatach Fantasy lub Manga i Anime.

Najlepiej podobnego do Breath Of Fire 3.

Przy okazji:

Zastanawiałem się nad FF 4 na PSP, ale mam jedno pytanie - czy potrzebna jest jakaś wiedza o fabule poprzednich części?