Turowe-Strategie

A więc zawiodłem się na MMO i odpuszczam sobie dopóki nie wyjdzie C9...

Szukam jakiejś fajnej gry turowej lub strategicznej na PC-ta lub PSX'a najlepiej jakieś fantasy.

Podawajcie wszystkie tytuły które przyjdą wam na myśl.

Gorky 17.

Battle for Wesnoth gierka freeware ale bardzo duża społeczność i iście epicki system walki robią z gry prawdziwy hit a setki ras (kilkanaście podstawowych reszta stworzona przez fanów) sprawiają że w grę można grać bez końca.

Pewnie znasz, pewnie spedziles przy tym setki godzin, ale kto wie...Moze jestes jedna z tych osob wychowanych w buszu?! A wiec rzekne: Heroes 3 : ).

Battle for Wesnoth gierka freeware ale bardzo duża społeczność i iście epicki system walki robią z gry prawdziwy hit a setki ras (kilkanaście podstawowych reszta stworzona przez fanów) sprawiają że w grę można grać bez końca.

BoW, polecam rowniez :)

seria heroes of M&M (3 i V najlepsza jak dla mnie), seria Disciples (2 część to najlepsza turówka dla mnie), Fantasy wars, Etherlords 1 i 2,

Pokemony! najlepsza gra turowa z elementami RPG ;) oczywiście, że joke :P Polecam : the Sims 2 (strategi nie ma ale fajnie się młóci)[pff nie besztać :o] RCtycoon 3 ze strategicznych też jest spoko ;) Ostatnio testowałem Torchlight(wiem, że stare i nie pasuje do typu - ale cudna gierka)

Nie grałem tylko w Battle for Wesnoth i Gorky 17, pokemony przeszedłem wszystkie od Red'a na GBC do SoulSilver na DS'a xD po prostu mi się podobają :P

Dzięki za propozycje, czekam na więcej.

Od siebie polecę Jagged Aliance 2 - najprościej opisując: rozgrywka polega na sterowaniu kilkoma wybranymi przez ciebie spośród kilkudziesięciu najemników. Gra jest niesamowicie grywalna, sporo ekwipunku, duża mapa, przyjemna fabuła oraz sporo pobocznych " wątków ". Grafika przez te kilka lat się trochę zestarzała, jednak jest przejrzysta, oraz niekująca w oczy. Poniżej gameplay:

A pamietacie taka gre jak Rezerwowe Psy :D

StarCraft 2, Earth 2150 (chociaż ostatnio do tego powróciłem i się zawiodłem :( ), Sacrifice, Mount & Blade.

A pamietacie taka gre jak Rezerwowe Psy

Straszna kupa, która braki w grywalności maskowała wulgaryzmami :)

Osobiście polecam gry z serii Total War, świetny mix turówki i RTS'a.

Jeśli strategia, to może Tzar: The Burden of the Crown ;)

PS. tylko ostrzegam, dość wygórowany poziom trudności

A więc zawiodłem się na MMO i odpuszczam sobie dopóki nie wyjdzie C9...

Szukam jakiejś fajnej gry turowej lub strategicznej na PC-ta lub PSX'a najlepiej jakieś fantasy.

Podawajcie wszystkie tytuły które przyjdą wam na myśl.