TV LED - Wasza opinia

Witam !

Chciałbym uzyskać waszą opinie na temat tych TV, konkretniej chodzi mi o to który byście wybrali do gier (xbox - 360 )

SAMSUNG UE32F5000 vs SONY 32R420A

Proszę napisać tylko, który według was by się lepiej nadawał.

Nie interesują mnie inne telewizory.

Mam samsunga i powiem szczerze, że jakś się nie wyróżnia. Zależy też ile cali i z jakiej odległości będziesz oglądał, bo na tym u mnie 32 calowym z odległości 3m widać czasem pikselozę w grach. Tak spytam, czemu ne plazma? Jest o wiele lepsza.

Jak telewizor będzie służył głównie graniu na x-boxie to szukaj tv z jak najmniejszym input lag'iem.

Napisałem jasno i wyraźnie "Nie interesują mnie inne telewizory"

32 cale. Odległość od telewizora 2-3 metry.

samsung bier

mam podobnego UE32EH400... coś tam i nie narzekam na swoim przerobionym PS3

u mnie w rodzinie jakos tak wyszlo, ze wszyscy maja samsungi, i nikt nie mial jeszcze zadnego problemu, tak wiec polecam.

plazma nie jest lepsza - jest tansza bo ma krotsza zywotnosc.

Plazma odpada, wielu moich znajomych posiada plazmy i narzekają na jakość obrazu.

Wracając do tematu, słyszałem że samsung posiada najlepsze matryce na rynku, prawda ?

Ale jakość obrazu lepsza. A chyba o to chodzi? Przynajmniej ja mam i sobie chwale.

Samsung jest dobry sam chcę sobie kupić, a Sony ma w swoich telewizorach matryce lcd od Samsunga ^_^

Haha, jak czytam, że plazma szybko się psuje to nie wiem co mam myśleć Pierwsze modele które wyszły dobre 10 lat temu faktycznie były problemowe, ale dzisiejsze - w sumie juz nie bo plazm juz nie produkują, są bardzo dobre. Najlepsze plazmy robiła firma Panasonic, więc jak chcesz kupować to coś od nich.

Plazma po pierwsze ma:

dużo mniejszy intput lag

lepszą czerń

lepsze kąty widzenia

stabilna powierzchnia - tzn. nie ma problemów z banding'iem który jest zmorą LCD.

Wady to przede wszystkim

większe zużycie energii.

Słaba jasność przez co występują lekkie powłoki.

Jeśli chodzi ci o te dwa telewizory to ja brałbym Samsunga - choć myślę, że w tej cenie można by kupić coś innego.

Warto też zrobić konto na http://www.hdtv.com.pl/forum bo ludzi nie a tym forum mają o wiele większe pojęcie nich userzy wyżej, którzy wypisują brednie, że plazmy szybko się psują, a najlepsze jest to, że pewnie plazm nie mieli.

Witam !

Chciałbym uzyskać waszą opinie na temat tych TV, konkretniej chodzi mi o to który byście wybrali do gier (xbox - 360 )

SAMSUNG UE32F5000 vs SONY 32R420A

Proszę napisać tylko, który według was by się lepiej nadawał.

Nie interesują mnie inne telewizory.