Twisted Fate czy Dr. Mundo?

Cześć! Ostatnio zastanawiałem się nad zakupem bohatera za 1350IP. Gram głównie postaciami które zadają jak największy DMG. Fajnie grało mi się Vladimirem, Jaxem i Katariną. Myślę że TF bardziej mi pasuje ale nie jestem pewny i się tym nie sugerujcie.

Jezeli chcesz wiekszy dmg to zdecydowanie mundo. TF nie zadaje az tak duzego dmg i jest bardzo trudny do gry.

Dzięki, teraz zacząłem zbierać 6,300IP. I znowu pytanie, kupić Anivię czy Ezreala?

Co do pierwszego pytania to polecam Mundo, nie wiem czemu ale chyba lepszy. A co do drugiego to ANIVIA!!! To jest jedna z najlepszych z casterów w grze, zadaje masakryczny dmg (jeśli się ogarnie ^^) Ma stuna, pomocną ścianke, fajne ulti do tego niezły wygląd :)

Ja bym bral Ezraela ... Anivia jest naprawde dobra ale nie na randomy =/ Ma bardzo malo hp i bardzo szybko pada w team fight gdzie na randomach mozesz zapomniec ze ktos ci pomoze. Z drugiej strony uwazam ze powinienes wziasc cos ciekawszego ze te 6300 polecam Vayne jedna z lepszych AD carry w tej chwili, ma niesamowity dmg. Zastanow sie jeszcze raz zanim wydasz ciezko zarobione 6300IP :)

a ja ci proponuje branda, dysponuje naprawde duzym dmg i swietnym combo ;D Sam nim gram ^^

Co do tych Mundo i TF to moim zdaniem lepszy TF robiony pod AP niszczy każdego a w połączeniu z Soną APOKALIPSA! A to drugie to raczej Ezreal cięższy od Anivii ale jednak ma kopa i same skillshoty ulti wymiata no i co można więcej powiedzieć jest lepszy.

Anivie bierz jajko które często pomaga , stun , ogromny dmg , sciaga która pomaga teamowie ogólnie dobry pick na rankedach

ezrael jest łatwy do ubicia mimo ze ma wbudowanego flasha stun i ez poskładany.

A co do mundo i TF , to zdecydowanie TF , na mundo sklada sie madreda i mundo nie ma a TF bardzo dobre ulti do dobijania i backdoorowania ,

sprawdza sie bardzo dobrze pod AD/atackspeed jak i AP :)

Teraz ja się wtrącę troszkę :] Co do pierwszego pytania to proponuje TF? Dlaczego tf? Otóż z warwickiem {junglerem} tf potrafi zrobić miazgę idealna para na ganki ;] a jeśli chcesz przytankować do mundo ale ostrożnie bo wystarczy ignite i mundo zostanie spalony ;] Do drugiego pytania zależy jeżeli chcesz ad to Ez możesz też go robić pod ap ale wtedy możesz już Anivią :] Ez Dobre Ulti do dobijania, może uciec z skilla e ale za to Anivia ma doskonałego pasywa + jej damagi Q + E nie wspominając o R :}

Brandem grałem, nie spodobał mi się zbytnio, a Vayne nie chcę bo jest zdecydowanie OP i na pewno niedługo będzie miała nerfa (chyba po zawodach, nie jestem pewien ale chyba Riot coś o tym gadał). Dalej jestem niezdecydowany. Poczekam aż będą darmowe, pogram, ocenię i wtedy dopiero kupię.

EDIT: Dostałem 550RP za niestabilność serwera. Anivia była w promocji więc ją kupiłem i gra mi się bardzo dobrze. Jeśli też dostaliście rekompensatę to polecam wam kupić właśnie ją :] 487RP

Co do tych Mundo i TF to moim zdaniem lepszy TF robiony pod AP niszczy każdego a w połączeniu z Soną APOKALIPSA! A to drugie to raczej Ezreal cięższy od Anivii ale jednak ma kopa i same skillshoty ulti wymiata no i co można więcej powiedzieć jest lepszy.

TF pod AP niszczy każdego? Ja życzę powodzenia, jeśli idziesz na bota z Soną każdy inny AD carry+support Cię rozwali. Każdy ''normalny''(Malz, Brand, Ryze, Anivia, Annie, itd.) AP carry jest lepszy od TF pod AP.

TF pod AP niszczy każdego? Ja życzę powodzenia, jeśli idziesz na bota z Soną każdy inny AD carry+support Cię rozwali. Każdy ''normalny''(Malz, Brand, Ryze, Anivia, Annie, itd.) AP carry jest lepszy od TF pod AP.

Że co? Carry to ja zjadam na śniadanie.Pardom alem chyba nie wiesz jak grac tf-em albo grałeś z jakimś nie ogarem.Po to są itemy sytuacyjne np Ryjal.Co do tej Sony to raczej nikt mnie nie rozwali bo daje mi heal plus buffy co dla tfa jest very important.

Mi do gustu ap tf nie przypadł ale jeśli nawet to miałem ostatnio solo ad na ap i ap wygrywa bezproblemowo :]

tf lepszy od mundo 100 razy zrobiony na dmg szczegolnie, a co do ezreal vs anivia to anivia o wiele lepsza

Widze ze zebrala sie niezla ekipa szpecow od lola

tsa a tak dla off topu wgl wczoraj grałem sobie a koleś 1811 winów niezły no life to ja dopiero mam 726 :D

a tak apropo skilluj anivie ona jest op xd

Że co? Carry to ja zjadam na śniadanie.Pardom alem chyba nie wiesz jak grac tf-em albo grałeś z jakimś nie ogarem.Po to są itemy sytuacyjne np Ryjal.Co do tej Sony to raczej nikt mnie nie rozwali bo daje mi heal plus buffy co dla tfa jest very important.

Dobry carry cały wrogi team potrafi zjeść na śniadanie. Taka prawda, a potwierdza to gra Reginalda na Dreamhack'u gdzie przez wybranie TF jako AP carry przegrali grę bo jakoś nie mógł nim nic wycarrować.

up@- no to raczej pewne ze dobry carry zje cały team ale jak na razie to grałem z takimi noobami że tylko nabijałem na nich stacki mejasa i level.To się potem nie dziwiłem że cisnę.A poza tym nie powiedziałem że robie Ap Carry tylko normalny AP.

Dobra, temat do zamknięcia. Kupiłem Anivię bo była za 487RP a ja dostałem 550RP z niestabilności serwera . Teraz mam zamiar kupić Mundo, a jak uzbieram 6300IP znów was spytam o zdanie :P. Dzięki wszystkim za wypowiedzenie się. Idę oglądać Jutuba, bo serwery są OP jak Vayne... o 1szej w nocy są czasem godzinne kolejki. Poskilluję Anivię i do zobaczenia w grze :]

Cześć! Ostatnio zastanawiałem się nad zakupem bohatera za 1350IP. Gram głównie postaciami które zadają jak największy DMG. Fajnie grało mi się Vladimirem, Jaxem i Katariną. Myślę że TF bardziej mi pasuje ale nie jestem pewny i się tym nie sugerujcie.