Two Worlds (I) - problem

Witam. Czy ktoś z tu obecnych osób umie w jakiś sposób naprawić grą Two Worlds. Chciałem pograć sobie w nią znowu. Jednak o ile Windows XP nie stanowił dla niej nigdy problemu to na 8.1 nieustannie pojawia się błąd: Program Two Words przestał działać ..... itd. Na innych forach odnalazłem informacje odnośnie instalacji starszego physx'a i directa, ale to nie pomogło. Ktoś miotał się z podobnym problemem? Będę bardzo wdzięczny za jakieś wskazówki.

Ciężko powiedzieć jak naprawić tą grę ponieważ jest bardzo specyficzna. Ja miałem z nią taki problem że na radeonie chodziła mi normalnie a na geforce już na starcie wywalało mi błąd

No właśnie mam nvidię. U mojego brata fakt faktem działa na laptopie z jakimś starutkim radeonem ale na tamtym staruszku nagrywać nie idzie.

spróbuj tego http://www.nvidia.com/object/physx-9.12.1031-legacy-driver.html jest to Physx od nividi wspomagający starsze gry nie wpływając na nowsze wersje physx

Zaraz zobaczę, chociaż aktualnie mam zainstalowany jeszcze starszy bo 8.xxxx.

UP.

i już wiem, że niczego to nie dało.

Tryb zgodności z windows 7, albo xp ? Uruchomiłeś jako admin ?

A to jest zwykły TW czy może Epic edition ??

Sciągnij starego nvidia physx to na 99% pomożę. EDIT:Miałem podobny problem :)

Tak, niestety nie idzie. Normalny Two Worlds z CD-action. Miałem już zainstalowanego physx 8.04.25. Na necie jest właśnie to rozwiązanie ale nie pomogło.

Na steamie kolo miał podobny problem i też użył sterowników w ver. physx 9.12.1031 http://www.nvidia.com/object/physx-9.12.1031-legacy-driver.html

Ale chwile temu podał tą samą opcję kolega i od razu sprawdziłem. Nie działa.

Tak się złożyło że akurat mam TW z CDA nr 161 i na steamie wersję Epic Edition i sytuacja wygląda następująco u mnie .

Wersja z CDA nie działa (crash przy starcie) i nie pomaga mi zmiana physx a w wersji Epic pomaga mi physx z linku wyżej.

To w takim razie odkładam temat do jutra, kupię tak czy inaczej na steam. Powiem czy wersja epic działa.

Jak wyżej wspomniano, do TW trzeba starego Physxa. Niestety ja miałem zawsze mikroprzycięcia w tej grze na systemach nowszych od XP.

Rozwiązany problem. Dziękuję wszystkim za pomoc i chęci. Co pomogło? Kupiłem edycję epicką i pobrałem wyżej wymienionego physx. Udało się, działa, to jest najważniejsze.

Witam. Czy ktoś z tu obecnych osób umie w jakiś sposób naprawić grą Two Worlds. Chciałem pograć sobie w nią znowu. Jednak o ile Windows XP nie stanowił dla niej nigdy problemu to na 8.1 nieustannie pojawia się błąd: Program Two Words przestał działać ..... itd. Na innych forach odnalazłem informacje odnośnie instalacji starszego physx'a i directa, ale to nie pomogło. Ktoś miotał się z podobnym problemem? Będę bardzo wdzięczny za jakieś wskazówki.