Twoja pierwsza gra na PC

STARCRAFT!!! <3 <3 <3

Heroes of Might and Magic 3

zdecydowanie, jak na tamte czasy najlepsza gra, która była

plusy:

+ duży wybór zamków i bohaterów

+ jakaś tam fabuła była

+ edytor map ^^

+ hot-seat

yyy...więcej nie pamiętam, z racji tego, że to było daaawno

minusy:

- brak :D

Lotus - ścigałka na Amigę. Nałogowo pocinałem. Kończyłem dopiero jak już ręka od joysticka bolała ;d A potem wielkie przejście na Windowsa, granie w Prehistoryka i inne platformówki. A pierwszym FPSem był kultowy już dzisiaj MoH, chociaż grałem właściwie tylko misję z plażą Omaha ;p

Moją pierwszą grą był Starcraft.

Jedne z pierwszych gier w jakie grałem to gothic 1, 2 + dodatki, warcrafty od pierwszej do trzeciej części z dodatkiem, test driver 6, diablo 2, neverwinter nights. :P

Gothic 1:

+Fabuła

+Klimat

+Całkiem niezłe dialogi

+Możliwość rozwijania postaci, zbieranie ekwipunku itp. (byłem nowy więc takie drobiazgi mnie cieszyły :P)

-Sterowanie (tutaj się trochę zawiodłem)

Moją pierwszą grą był chyba quake (nie wiem na pewno), ale było jeszcze pare jak Crock, Ignition, Heroes of might and magic I,III. Było ich troche jeszcze np. GTA I,II. Wtedy to były czasy, gry miały taką grywalność że grało sie godzinami, a teraz twórcą zależy w 80% tylko na grafice :/.

Hexen, Hexen 2, Doom 2<33 a pierwszy komputer rodzice kupili mi w '97 gdy miałem 5 lat.. jeszcze teraz potrafię odpalić je na DOS Box'ie ^ ^

Jak dla mnie nie ma konkurencji dla tych gier.. (no dobra D2 i D2: LOD xD) nawet teraz.. w czasach Call Of Duty, Battlefield'a czy innych shitów..

tarzan ;D

chicken invaders :D

Moja pierwsza gra to gothic 1 i gta nie pamietam jakie

Jedną z moich pierwszych gier było River Raid na Atari http://www.riverraid.org/classic_riverraid_download/downloadandplayriverraid.php

Pierwszą grą na PC było Silent Thunder: A-10 Tank Killer II http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1356

Ahhh, to były czasy :)

Chyba jako jedyny zacząłem od MMO ? Tibia.

+

Klimat

Dawna trudność

Śmierć

-

Pacc

Grafika

A Single to było Hercules, nie pamiętam już jak się grało, Tibie pamiętam i to dobrze...

A moją pierwszą grą, był Tarzan xD To było coś, jak się pokonało nosorożca aaaa :)

+

granie dużym tarzanem :D

eee ogólnie była fajna.

-

nie było.

Moja pierwsza gra Big Mutha Truckers

Plusiczki:

+ogromy świat

+zabójca skrzynek pocztowych

+król szos

+fajna muzyczka

+przewóz produktów

+ładna grafika(jak na tamte czasy)

Minusy:

-Brak

http://www.youtube.com/watch?v=I-Gb70eWKlU

Giants: Obywatel Kabuto. Chyba sobie nawet zainstaluję zaraz. Super giera.

Jack 2 na Pc wersion przerobiona z ps2. xD Kocham ta gre i nadal bede kochal. Klimat itd :3

Macie gameplay

Lub ten

+

Piekna grafika jak na tamte czasy

Mega otwarty swiat

Magaaaa spory swiat cala mapka z wowa to 1/3 tego co tam jest

Multun bronii

Klimat 1 klasa

-

Nie ma !

Crazy Taxi

I jak na tamte dziecięce czasy nie potrafiłem powiedzieć co było w niej złego a co dobrego po prostu gra była fajna i dawała zabawę:0

Hmm nie wiem czy Amiga też się liczy ale:

Cannon Fodder

+ Strasznie wciąga

+ Uważam ją za najlepsza grę jaka powstała na ten komputer (?)

- nie mam żadnych.

Flashback

+ Wciąga jak odkurzacz

+ Klimat

- Czasami trudna

Wsumie nie pamiętam zabardzo innych podpunktów ale wiem że każda ta gra była genialna.

Na Komputer:

Tomb Raider 2 lub Quake1

TR:

+Klimat

+Zagadki

+/- Trudnośc

Quake

+Klimat

i dalej nie wiem, nie grałem jakoś specjalnie długo w to.

Pierwszą na prawdę to taki pająk kiedyś ale pierwszą zaj** pierwszą to fallout 2

zalety :

strasznie się nią jarałem

ciekawa rozgrywka

i w ogóle zaje****

wady

Nie znam

Kurde przez ten temat aż mi się przy pomniało jak się jarałem każdą grą a teraz to mi się wszystko nudzi.

r4z3r, wreszcie ktoś z normalnymi początkami xD

W tamtych czasach ludzie nie wymagali tyle od gier co teraz... Moimi pierwszymi grami były Sonic (jedna z najstaaarszych wersji w 3d, zbierało się takie ringi śmieszne) i Hercules.

+Grafika 3D, która w tamtych czasach była fenomenem

+Miły gameplay

+Przyjemna dla oka, bez zbędnego nadmiaru brutalności

+Duży poziom trudności (szczególnie bossy w sonic'u)

-(Nie jestem pewien czy mam minusy na teraźniejsze spostrzeżenia wstawiać, czy na te z tamtych czasów) W tamtych czasach nie widziałem żadnych minusów, teraz mogłaby być Monotonia i robienie w kółko tego samego xD