Typowe MMORPG z miłą społecznością graczy

Hej, poszukuję typowego MMORPG z miłą społecznością graczy, dużą ilością polaków i polskich gildii.

Zależy mi na:

-2 zwalczających się frakcjach i wojnach miedzy nimi, walki o terytoria, world pvp itd.

-Świętej trójcy klas postaci

-Wymagających raidach i instancjach z olbrzymimi bossami, których mechanikę trzeba rozpracowywać.

-W miarę szybkim lvlowaniu

-W miarę możliwości jakkolwiek interesującej fabule, żeby było jak zawiesić oko na questach :D

Przypadły mi do gustu:

-Aion (usunąłem przypadkiem z dysku i nie chce mi się 50GB ściągać od nowa)

-TESO (chyba przestanę w to grać, bo denerwuje mnie to skalowanie lvla)

Nie przypadły mi do gustu:

-WOW (pomijając bugi, na privach grało się fajnie, ale uważam, że global jest ciut za drogi)

-Final Fantasy XIV (to co wyżej)

Zastanawiam się nad:

-Blade&Soul

-Revelation Online

Z góry dziękuję!

-Wymagających raidach i instancjach z olbrzymimi bossami, których mechanikę trzeba rozpracowywać.

Szukam czegoś takiego już od dłuższego czasu, poza SWTOR nic.
Niemniej jednak gra mnie nie wciągnęła.

Grze wymagająca zgrania i taktyk *-* Live the dream baby.

W Revelation Online Raidy / Dungeony na poziomach Expert są jak Heroic w WoW'ie. Jeden bład i wipe całego pt.

też włąśnie szukałem gry MMRPG z podobnymi wymaganiami i szczerze powiem że zostaje tylko:WoW. FFXIV, ESO i chyba nic po za tym. ja osobiście wybrałem ESO i gra się spoko ale było by lepiej jakbym grał z kimś ale i tak nie jest źle bo przechodzę kampanie które są zajeb...(bardzo dobre) :)

Poczekaj do 26 kwietnia na Aste online:)

Zawsze mnie zastanawia wrzucanie do kategorii "nie podoba mi się" "nie przypadły mi do gustu" gier bo są płatne

Czyli w końcu te 2 gry Ci się nie podobają czy jednak podobają ale są błe bo trzeba za nie płacić? nie można po prostu napisać że bym pograł ale niestety jest płatna? wtedy przynajmniej wiemy jakie gry ci się podobają a z Twojego opisu wynika że mamy szukać gier które są przeciwieństwem WoWa i FF mimo że w cechach gry wymieniłeś wszystko to co posiada WoW czy FF

Akurat wymieniłeś 2 gry które idealnie pasują do Twoich wymogów ale jednak Ci się nie podobają? xD wez to bardziej sprecyzuj bo nie wiadomo czego w końcu szukasz

Revelation Online odradzam, nie dość że to chiński słabiak to jeszcze nie wiesz kiedy nagle stracisz wszystko bo nagle w tajemniczych okolicznościach znikną przedmioty

Proponowalbym Ci poczekać do 26 kwietnia bo wtedy na STEAM startuje ASTA Online która jest bardzo podobna do WoWa, 2 frakcje, dungi, rajdy i PVP, no ale przecież WoW i FF XIV( 2 najlepsze gry) ci się nie podobają więc ASTA też ci się nie spodoba, no chyba że jest darmowa to może ci się spodoba

Spróbuj Dofusa. 2 maja ma być łączenie serwerów, więc ludzi będzie pełno, jest po co expić. Spełnia wszystkie Twoje zachcianki.

Już od kiedy znalazłem rekrutację do gildii Utopia, postanowiłem, że będę grał w Astę. Dziękuję za pomoc, temat można zamknąć :)

Hej, poszukuję typowego MMORPG z miłą społecznością graczy, dużą ilością polaków i polskich gildii.

Zależy mi na:

-2 zwalczających się frakcjach i wojnach miedzy nimi, walki o terytoria, world pvp itd.

-Świętej trójcy klas postaci

-W miarę szybkim lvlowaniu

-W miarę możliwości jakkolwiek interesującej fabule, żeby było jak zawiesić oko na questach :D

Przypadły mi do gustu:

-Aion (usunąłem przypadkiem z dysku i nie chce mi się 50GB ściągać od nowa)

-TESO (chyba przestanę w to grać, bo denerwuje mnie to skalowanie lvla)

Nie przypadły mi do gustu:

-WOW (pomijając bugi, na privach grało się fajnie, ale uważam, że global jest ciut za drogi)

-Final Fantasy XIV (to co wyżej)

Zastanawiam się nad:

-Blade&Soul

-Revelation Online

Z góry dziękuję!