Kolejny lapek do zapytania-
NTT Corrino 696 SR
Intel Core 2 Duo T7500 2x 2,2 Ghz
Ram 3 GB
Geforce 8600m GS 512 mb
NTT Corrino 696 SR
Ram 3 GB
Geforce 8600m GS 512 mb
Na low będzie śmigało, co to mid-detali nie jestem pewien
Kolejny lapek do zapytania-NTT Corrino 696 SRIntel Core 2 Duo T7500 2x 2,2 GhzRam 3 GBGeforce 8600m GS 512 mb
low pvp, mid-high bez cieni pve
ok dzięki wielkie
Na low dasz rade lecz co do mid(np w miescie lub cus) może być problem.
Bzdury grałem na trochę lepszym lapku 1 gb ram ati radeon 4 gb ramu
gdzie cod mod mw2 szedł na 100 fps
to tutaj Aion
ledwo na low w mieście miałem 24-28 fps
chyba że poprawili coś (pół roku temu grałem)
miasto bardziej tnie niż pvp na fortecach albo podobnie to co się dziwisz, włączy sobie żeby widział tylko swoje animacje i na low będzie miał te 20 klatek na jakimś 100os forcie.
Z ciekawości, ile chcesz za niego dać?
Na standardowym silniku powinno być całkiem dobrze. W mieście i na siege będzie jednak szarpać.
Miałem kiedyś coś podobnego:
- C2D T6400 (2GHz)
- 4GB ramu
- Geforce 130M 512MB
Czyli nieco słabszy proc i nieco lepsza grafika i właśnie proc miał w wymienionych sytuacjach problemy. Ale dało się grać. Levelling in dungeony spokojnie i płynnie chodziły.
Od jakiegoś czasu zastanawiałem się właśnie czy mój laptop uciągnie tą niby "wspaniałą" gre ... ale z tego co widze GF 130 ma problemy a jest na szynie 128 bitów a mój GF z nowszej "rodziny" 210 ma szyne 64 bitów to czytając Twój post Engelsstaub wole nawet tego nie ściągać.
To nie GF130 (wersja z DDR3), ale Core2 Duo trochę się ksztusił. Gra była całkiem grywalna na niższych ustawieniach na tym, co wymagało płynności, więc bym się nie zniechęcał. Z gównianymi framerate w miastach można jakoś żyć. Ściągnąć i sprawdzić jak chodzi zawsze można.
Generalnie Core 2 Duo to się na wszystkim ksztusi, przecież to wiekowy procesor i3 o takim samym zegarze jest z 2? razy lepszy
Oj, nie narzekajcie na Core 2 Duo, bo taki E4500 o wartości 80zł podkręcony do 3GHz ciągnie Aiona na full detalach w połączeniu z sensowną kartą graficzną na 45-60 FPS. Całe lata tak grałem.
Jak macie GT130m albo GT8600m to się nie dziwcie, że wam się tnie. Zdziwię się, jeśli wam się youtube nie tnie.
Nie "macie" tego 130M bo już parę miesięcy temu zmieniłem lapka z C2D+130M na nowego więc nic mi się nie tnie. Tylko pisałem jak było gdy jechałem na starym sprzęcie żeby dać mniej więcej obraz tego, jak to będzie wyglądać.
~Avitus
NTT Corrino 696 SR
Ram 3 GB
Geforce 8600m GS 512 mb