Uknown device

Witam, mam taki problem z padem, gdy podłącze go do USB to 4-5 razy wyda dźwięk i wyskakuje uknown device. Nie piszcie nic o sterownikach bo odinstalowywałem i instalowałem na nowo, nic nie pomogło, może którymś z Was się przydarzył taki problem. Proszę o szybką pomoc

Z góry dzięki.

Mógłbyś dokładniej wyjaśnić? Podłączasz USB do komputera, tak? Podaj też jaki masz dokładnie system operacyjny.

Jeśli masz Windows 7+ to automatycznie powinno odnaleźć sterowniki do sprzętu i USB też powinno wyskoczyć mają wbudowane PnP(Plug n Play), wychodzi że po prostu masz uszkodzone, niestety.

Wcale nie musi być uszkodzone. Jakiego pada próbujesz podłączyć? Sterowniki znalazłeś na necie, tak? Może po prostu jakieś stare albo nie odpowiednie dla Twojego pada? Jak możesz, sprawdź czy gdy podłączysz go do innego kompa/laptopa nadal Ci wyskakuje to samo.

Posiadam win 7 uszkodzone nie mogę mieć ponieważ np. pendrive działa normalnie. Sterowniki instalowane z płytki, którą miałem dołączoną do pada, a na drugim komputerze normalnie działa pad.

Nazwa pada to Apollo JOYPAD GP-3100

Internet podpowiada: "Wywal wszystkie sterowniki do kontrolerow USB (USB Controller), nastepnie zainstaluj najnowsze sterowniki do plyty glownej (chipsetu), zrestartuj komputer... Jaki system ? Czy w Menedzerze Urzadzen istnieje kontroler USB 2.0 (moze byc napisane: USB2, USB2.0, etc)". Możesz spróbować też sterowniki z ich oficjalnej strony: http://www.apollo.eu/?doc=10

Ok spróbuje i dam znać ;)

Witam, mam taki problem z padem, gdy podłącze go do USB to 4-5 razy wyda dźwięk i wyskakuje uknown device. Nie piszcie nic o sterownikach bo odinstalowywałem i instalowałem na nowo, nic nie pomogło, może którymś z Was się przydarzył taki problem. Proszę o szybką pomoc

Z góry dzięki.