Ulepszanie

Siemka, chciałbym ulepszyć troszeczkę mój komputer, głownie wymienić procesor.

To mój aktualny procesor AMD Athlon™ II X2 250 Processor.

Na co lepszego mógłbym go wymienić? Mój budżet to około £100, jak będziecie mi podawać cenę to prosiłbym żeby była ona w funtach, najlepiej na e-bay.

Dzięki.

I takie pytanko czy mój komputer jest w stanie odpalić Battlefield 4 na największej mapie na medium/high?

AMD Athlon™ II X2 250 3GHz

4gb ram

Ati radeon hd 6770 1gb

Jeśli chodzi o multri to ciezko bedzie, na LOW moze jakos bedzie chodzic. Za 100 funtów to nic raczej ciekawego nie kupisz, tak aby komp kopa dostał. Moja rada: dozbieraj troche kasy i przesiadz sie na intela i5, nastepnie wymiana grafiki.

Jeszcze jedno pytanko, czy dodawać do niego ram? czy 4 Gb jest wystarczająco?

Dodanie ramu nic tobie nie pomoże, 4GB jest wystarczające.

Większa ilość to tylko zapas.

P.S. Chyba że chodzi o zastosowania profesjonalne to inna sprawa

4gb ramu do bfa to na low, jak chcesz na wyższych pograć to 8gb by się przydało

Ale tak czy siak na wyższych nie pogra... bo ma za slaby sprzęt.

W jaka grafe, procek i ram zainwestować żeby poszło mi na high?

Wiadomo że jak najlepsze... kwestia ile masz do wydania.

Na początek procek i płyta w następnej kolejności grafika, na końcu ram. Musisz też wiedzieć że aby sprzęt miał jakąś zywotność należy trzymać go w wentylowanej obudownie (nie typu piekarnik) Przed zakupem grafiki koniecznie upewnij się czy zasilacz podoła. Jeśli masz jakis typu no name to wiedz że to bomba z opóźnionym zapłonem.

Więc znamy jaki masz procesor, kartę... podaj jeszcze obudowa i zasilacz (konkretny model).

Następnie ile planujesz wydać (~500zł to za mało).

Zasilacz to Alpine 750W.

Nie wiem jak się nazywa obudowa, mam zdjecia. Będę mógł wydać £300 (około 1500zl) jeśli to za mało to dozbieram więcej.

$T2eC16F,!ykFIe9eg6u(BSRUl6wcfg~~60_12.JPG$(KGrHqF,!qEFItnmmz8nBSRUm!V-7Q~~60_12.JPG

i3 4130

Czy Core i5 2500K i GTX 660 2GB bedzie wystarczajaca?

z uwyzek to i5 2500K + ASRcok P67 Pro3 B3 / lub i5 3570K + MSI Z77A - G43 / i5 4570K + MSI Z87 - G43 ----> tutaj zaleznie od Twojego portfela. To są platformy do OC. Przy jakimkolwiek OC wskazany jest wydajny cooler na CPU. Minimalnie SilentiumPC Fortis. Optymalnie: Thermalright HR-02 Macho 120, Thermalright HR-02 Macho Black White, Raijintek EreBoss -----> tutaj wybór według grubosci portfela i wielkosci obudowy.

Grafika: Sapphire / XFX 7870XT to na dzisiejsze czasy minimum jeśli chodzi o granie z przyzwoitymi detalami.

Obudowa to jakis wynalazek z Tego co widze, bardziej typu piekanik. 1 warunek dobrze wentylowanej obudowy to zasilacz na dole, w tym wypadku polecam: SilentiumPC Brutus M23, Zalman Z9 U3/ Zalman Z12 Plus, Fractal Design Arc R2 midi ---> wybór jak wyżej . Twoj Alpine 750W do dobrych nie nalezy. Polecam wymiane na conajmniej: XFX 550W. Zalecam Enermax LEPA 650W (atrakcyjna cena, modularny, z certyfikatem gold+)

RAM dorzucisz na koncu.

Siemka, chciałbym ulepszyć troszeczkę mój komputer, głownie wymienić procesor.

To mój aktualny procesor AMD Athlon™ II X2 250 Processor.

Na co lepszego mógłbym go wymienić? Mój budżet to około £100, jak będziecie mi podawać cenę to prosiłbym żeby była ona w funtach, najlepiej na e-bay.

Dzięki.

I takie pytanko czy mój komputer jest w stanie odpalić Battlefield 4 na największej mapie na medium/high?

AMD Athlon™ II X2 250 3GHz

4gb ram

Ati radeon hd 6770 1gb