Ten temat jest o FPSach ktore utkwily wam w pamieci i w ktore ciagle gracie.
1 FPSem ktory byl dla mnie naprawde klimatyczna zabawa z swietna fabula byl Half-Life. Gra miala niesamowity klimat grjac w nia ciezko bylo mi odejsc od komputera. Fabula byla bardzo ciekawa. Naukowiec w jednej chwili musial zaczac walczyc o wlasne zycie. I jak na FPSa byl nawet dluga gra.
2. Operation FLashpoint zawsze w FPSach szukalem czegos co spowoduje ze gra mnie wciagnie. OFP byl taka gra z prostej przyczyny. Na swoje czasy byl to naprawde realistyczny symulator walk. Tam nie bylo pojecia % zycia i % armora... tam 1 strzal zwykle konczyl nasza zabawe a udawanie Rambo nigdy sie nie konczylo dobrze. Mial tez niesamowity system MP. Misje CooP (OFP zapoczatkowal ten rodzaj gry) byly naprawde ciekawe i czasem robilo sie je czesto po pare godzin. Gralem tez w klanie ktory byl 2 w europie gralem w nia 4 lata. Fant0x napisal o realizmie CS'a slyszac ten text poprostu spadlem z krzesla. CS jest czysto arcadowo-zrecznosciowy. Nie ma nic w nim z realizmu.
Seria MoH'a i CoD'a tego chyba nie musze wyjasniac? Gry choc szybko sie konczyly to mialy niesamowity i filmowy klimat. A MP w nich zawsze stanowil wysoki poziom.
ArmA: Armed Assault jest to niby nastepca OFP z poprawiona grafika i nowa historia i jeszcze bardziej rozbudowanym MP mysle o tej grze tak samo jak o samym OFP
Half - Life2 i dodatki tiaaa nie sa dobre jak 1 czesc ale tez pieknie mi sie w niego gralo. Fabula i klimacik byly pozytywne na maxa.
Crysis i dodatek - doceniam go nie tylko za sama grafike ale tez za ciekawa fabule rozwiazanie nanoskafandra i za ogrom i nieograniczone mozliwosci przehodzenia misji.
Frontlines: Fuel of War - jest to gra czysta na siec jak Battle Field.. Nie wiem co ma w sobie ale podoba mi sie znacznie bardziej niz BF. CHyba za pomysl z "dronami" takimi roznego rodzaju robotow ktore pomagaja w samej rozgrywce.
FEAR - To jest jedyna gra w ktora balemsie grac. 2 razy spadlem z krzesla a w pewnym momencie kiedy mialem przejsc przez wentylacje... zawachalem sie i zostawilem to na nastepny dzien(bo byla juz noc )
SWAT i Ghost Recon i Rainbow 6 - Bwietne gry taktyczne... ale najbardziej mi sie podobal SWAT.
CZEGO NIE TRAWIE
Doom - blagam ta gra byla czysta lupanka
CS - dziw mnie bierze jak taka prostacka w chu... gra stala sie takim hitem... moze wlasnie prze jej prostote?
Far Cry - Na swoje zasy niby hit graficzny... i nic poza tym
.... jest tego wiecej ale nie pamietam
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI