Ulubiony bohater - champion

Tak jak wyżej kim chętniej gracie ?. A może nie macie ulubionych postaci, gracie wszystkim co leci. Proszę o nie pisanie który bohater jest najlepszy, nie jakiego championa kupić, bo jest osobny temat. Proszę o podanie postaci, i w kilku zdaniach, albo opis dlaczego właśnie gracie nią ?.

Na supporta to threshu ze względu na mase CC i utility, a na mida to leblanc ze względu na ten epicki burst i mobility <3:D

Gram Leona, jest ona sexy kobietką.. + może pięknie wycarrować gry.. i jest strasznie agresywną babką.. a jej ultimate wymiata na maxa ;)

@UP i do tego dostanie ładny letni skin ; )

Moimi ulubieńcami są: Thresh, Leona i Rammus.

Na jungli nasus ze względu na jego świetne ganki, na mida jak do tej pory tylko ahri spełniła moje wymogi, na adc varus ze względu na jego sniperowanie z q oraz ten dmg.

Hmm nie gram już kilka miechów :P, ale moi ulubieni to:

Annie, Lulu, Sona, Nami, Janna, Lux, Vi :P głównie grałem supportami, także każdy damski magiczny support przypada mi do gustu.

Zed, gdyż jest bardzo dynamiczną postacią, ogromne obrażenia i 2 klony, które pozwalają robić jedne z najlepszych juków w całej grze.

Gangplank za wszechstronność. OP dmg z Q, OP heal z dispelem, obszarowy buff, ulti na całą mape + wkurzający passyw :D

Jarvan za ogólną zajebistość.

Hecarim za możliwość wjechania w gościa jak ciężarówka.

Nautilus za bycie CC champem.

Gangplank! Katarina! I powoli przekonuje się do talona :P

Gram, albo nauczylem ashe. Czemu ashe .?. Ładnie wygląda lodowy łuk, to tego mroczny skin taki jaki powinien mieć łowca.

Moim ulubionym championem jest Fizz.Jest to świetna postać do eliminowania delikatnych ad c takich jak np.ezreal i twitch lub innych papierowych postaci jak np Fiddlestick.Jego skoki są jak 2 flashe i jednocześnie Fizz podczas tego jest nietykalny.Lubię go za jego niebieski wygląd oraz posiadanie towarzysza którym jest rekin.Gram fizzem od drugiego sezonu.Postać dobra na mid'a a po większym opanowaniu można grać na solo topie.

Draven ah te jego Topory,zasiegowy Ad po prostu dmg na maxa ale niestety po ostatnich patchach i reworku z passywem jest do d*py. ale to byla moja ulubiona postac i nadal nia jest nawet po tych nerfach :D

Wukong, bo małpa i ogólnie najlepszy :D Oraz Hecarim za bycie kucykiem i przywoływanie kolegów ''duchów'' z ulti ^^

Leona mega agresywna i mobilna postać, posiadająca wręcz nieziemskie umiejętności kontroli. Do tego fajny, sensowny wygląd, a nie 3 paski materiału na krzyż zapewniające większą ochronę niż zbroja płytowa.

Ziggs jest po prostu mega zabawny i daje duży fun z gry.

Vayne gdyż OP

Lee Sin. Bardzo mobilna postać. Nidalee. Kassadin

Kha'Zix, bo można grać nim różnie w zalezności od wyewoluowanych skilli (to czy sie opłaca to juz inna bajka, patrz historia buffow i nerfow), niesamowity burst, motyw ewolucji jakiego nie ma u żadnego innego czampiona. niewidzialnosc która doskonale współgra z jego pasywem który też jest niczego sobie, dodatkowy dmg i spowolnienie, bardzo mobliny, dzieki skokowi i ulcie albo dogonisz albo uciekniesz, + zawsze masz troche sustainu z W nawet jak nie masz nic lifesteal. Dobry dmg nie ważne czy budujesz go pod pure ad czy same tankowate itemy.

Zdecydowanie moja ulubiona postać i jeden z lepszych junglerów.

Anivia za to, że ma tonę slowa, który starcza dla każdego w TF, ściankę do robienia transformersa na zasadzie 5v5 ---> 3v5, ładny dmg z obu combo i pasyw, który doprowadza midowego rywala do szaleństwa. I za ten serdeczny śmiech :>

Cho'Gath za ulti, które X razy pozwalało mi już wygrywać starcia na topie 1v2 najczęściej dając mi doubla, którym mogę wyłuskać podstępnie w TF killa, by focus na mnie był jeszcze przyjemniejszy. I za to, że z tego ulti może być tankowaty już i bez większych itemków.

Tristana za znikomą gankowalność, prostotę i meeega zasięg w late.

Moja trójca obejmująca wszystkie trzy aleje.

@UP zapomniałeś dodać że Cho'Gath robi ,,OM NOM NOM NOM'' i za to jest epicki ^^

Ale żeby nie schodzić z tematu lubię też Kennen'a.Jest boski za swój haras,farme i robienie zamieszania w TF.Dodatkowo jest to ninja :ph34r: .

Fajna jest też Caitlyn za swój zasięg i równie mocny haras z Q.Dzisiaj widziałem na zawodach na twitchu właśnie Pentakilla Cait

P.S Kto również widział tą pente :D ?