Witam Serdecznie , chciał bym zaznaczyć na samym początku aby osoby które nie mają pojęcia na odpowiedz na moje pytanie nie pisały , gdyż nie ma to sensu. A więc mam umowę na okres 30 dni , wypowiedzenie ma trwac 7 dni jednak ja chciał bym już już od jutra chciał zakończyć pracę gdyż znalazłem o wiele lepszą. Tak więc proszę o jakąś podpowiedz czy muszę coś napisać czy poprostu pójść do kadrowej i powiedzieć jaka jest sytuacja. Dziękuję za udzielenie informacji
Umowa o pracę na 30 dni
To wszystko zależy od pracodawcy. Proponuje iść, wytłumaczyć jaka jest sytuacja i liczyć na dobre serce . Miałem 2 podobne sytuacje, w jednej miałem 2-tygodniowe wypowiedzenie i musiałem "odbębnić" swoje, w drugiej sytuacji dogadałem się z pracodawcą i odszedłem bez wypowiedzenia
Umowa o dzieło?? Nie masz nic wspomniane w umowie o konsekwencjach jeśli porzucisz prace??
Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie . Idź spytaj się kadrowej i po sprawie, bo są różni pracodawcy i nie można przewidzieć jaki efekt będzie
. Up wyżej jemu i tak nie zależy na pracy obecnej więc porzucenie stanowiska pracy przyczyniło by się do jego zwolnienia.
Idziesz do pracodawcy, oni też są ludźmi I piszecie takie powiedzmy porozumienie obu stron że "Rozwiązujecie umowę za porozumieniem obu stron" i tyle
No chyba że nie pójdzie na taki układ to niestety musisz pracować do końca
Porzucenie pracy i tyle niema sie czym przejmować...
Witam Serdecznie , chciał bym zaznaczyć na samym początku aby osoby które nie mają pojęcia na odpowiedz na moje pytanie nie pisały , gdyż nie ma to sensu. A więc mam umowę na okres 30 dni , wypowiedzenie ma trwac 7 dni jednak ja chciał bym już już od jutra chciał zakończyć pracę gdyż znalazłem o wiele lepszą. Tak więc proszę o jakąś podpowiedz czy muszę coś napisać czy poprostu pójść do kadrowej i powiedzieć jaka jest sytuacja. Dziękuję za udzielenie informacji