Umowa OC

Witam wszystkich, chcialbym sie zapytac, bo moze ktos tutaj wie, ktos jest swiadom jak to jest, a mianowicie chodzi mi o sytuacje w ktorej:

-kupiłem samochod 28 lutego

-ubezpieczenie (starego posiadacza) trwa do 19 kwietnia

- nie wypowiedzialem jeszcze umowy.

I teraz jest problem bo jedni mowia ze wcale nie musze wypowiadac tej umowy, drudzy ze musze a jeszcze inni ze sie spoznilem bo od zakupu auta minęło juz 30 dni.

I teraz pytam was, bo lubie byc pewien wszystkiego, co o tym sądzicie i czy mam jeszcze czas, czy d*pa zimna?

30 dni masz na przerejestrowanie auta (później jest jakaś niewielka kara) a ubezpieczenia nie musisz wypowiadać.

Jutro podjedzie do mnie agent ubezpieczeniowy, mowila ze nie musze wypowiadac bo zmienila sie ustawa.

A ta kara to ile tak na oko? Chodzi o rejestracje

Witam wszystkich, chcialbym sie zapytac, bo moze ktos tutaj wie, ktos jest swiadom jak to jest, a mianowicie chodzi mi o sytuacje w ktorej:

-kupiłem samochod 28 lutego

-ubezpieczenie (starego posiadacza) trwa do 19 kwietnia

- nie wypowiedzialem jeszcze umowy.

I teraz jest problem bo jedni mowia ze wcale nie musze wypowiadac tej umowy, drudzy ze musze a jeszcze inni ze sie spoznilem bo od zakupu auta minęło juz 30 dni.

I teraz pytam was, bo lubie byc pewien wszystkiego, co o tym sądzicie i czy mam jeszcze czas, czy d*pa zimna?