Dzisiaj byłem w sklepie i zakupiłem grę GW2.
Po odpaleniu płytki wyskoczył mi o to komunikat o.O
http://desmond.image...png&res=landing
Proszę o pomóc, z góry dziękuję : )
Dzisiaj byłem w sklepie i zakupiłem grę GW2.
Po odpaleniu płytki wyskoczył mi o to komunikat o.O
http://desmond.image...png&res=landing
Proszę o pomóc, z góry dziękuję : )
1. Sprobuj odpalic instalator z uprawnieniami administratora
2. Jak nie zadziała to spróbuj wejść w ten plik Local.dat i na niego PPM>Własciwosci>Zabezpieczenia i na dole mu ustaw aby był i do odczytu i do zapisu.
I zobacz czy przypadkiem nie uruchomiłes instalatora 2 razy i wyłacz w menedzerze wszystkie niepotrzebne procesy.
Ok to tak. Local.dat nie umiem wgl znaleźć to po 1.
Po 2 mógłbyś mi opisać te niepotrzebne procesy.?
Tak jak mówił poprzednik, odpal jako administrator. Spróbuj też restart kompa.
start>uruchom>wpisz: msconfig > zakładka uruchamiane i wyłącz wszystko co niepotrzebne>restart koma i uruchom gre jako administrator.
Jak nie zadziała to spróbuj przeinstalować.
Chyba się nie zrozumieliśmy ... Ja odpalam instalator a nie grę : )... Nawet nie miałem jak jej zainstalować ;d
Na jaka partycje instalujesz? Jak nie instalujesz na systemową to skopiuj X:nazwa użytkownikaMoje dokumenty czy tam my documents na partycje na która chcesz instalować gw2 i zacznij instalacje.
Zrobiłem to wszystko co napisaliście i niestety nic nie pomogło dalej wyskakuje mi ten sam komunikat...
Ehh... Może trzeba poczekać tydzień , dwa jak będzie więcej takich problemów bo na razie są 4 dni po premierze. ;/
Wprowadź kod na stronie guildwars2.com i ściągnij grę
Wprowadziłem pobrałem, ten sam błąd po odtworzeniu
To chyba pozostaje wysłać ticket do supportu... ewentualnie możesz spróbować zainstalować ją u znajomego i po prostu przekopiować na dysk?
Tego wole nie próbować ;d. bo 25gb?... ;/ Ticket wysłany teraz wystarczy czekać... To świeża gra i z tego co widzę dużo osób ma z tym problem, niestety to co piszą na zagranicznych forach nie pomaga ; /
Podaj dokładną wagę istalki. Podejrzewam, że będziesz musiał pobierać jeszcze raz.
Sam nie mam GW2, więc niech jakiś szczęśliwy posiadasz podzieli się poprawną wagą. Pozdro
Gra waży około 16,3GB. Wszystko zależy od tego, kto i gdzie jaką wersję zmieniał.
I had the same exact problem, but I found a solution. I shared this response with GW2 support after I created the ticket, so hopefully they will find a fix for this soon:The problem was that the GW2 installer is trying to install and locate files in the wrong directory. The file "Local.dat" is installed by default to "C:UsersDocumentsGuild Wars 2", however, this causes problem because my "Documents" directory has been moved to a different directory, "X:My Documents". For a quick fix, I simply change my "Documents" directory back to the default location. After the install, hopefully the game functions and I can change my "Documents" directory back to my preferred "X:" drive location.
http://www.guildwars...en-archive-file
Zamiast każdy zgrywać Einsteina, mógł koledze wystukać w google i poszukać.
Gdyby coś jeszcze było nie tak, pisz.
@EDIT:
Tak, wiem że:
Ok to tak. Local.dat nie umiem wgl znaleźć to po 1.
ale odpowiedź jest już w pierwszym zdaniu.
Vampir , dziękuję, za pomoc ale czytałem już ten temat... Zrobiłem to co on niestety nie zadziałało. Ściągnąłem nawet program Everything, żeby odszukać local.dat niestety nic nie znalazło ;/
Czy aby na pewno nie masz zainstalowanych Moich Dokumentów (lub Dokumentów) na innej partycji niż C?
Może plik Local.dat jest ukryty?
Przeszukam jeszcze trochę internet.
Dziękuję, że się tak angażujesz... Pisałem już na forach gw2 polskich niestety nikt nie potrafi mi pomóc...Mam dość dziwne problemy z tym moim komputerem więc zastanawiam się nad formatem... Mam Windowsa 7 64 bity... I nawet jak próbuję zaktualizować mój sterownik do karty graficznej to wyskakuję mi błąd... Ale cóż gra nowa i masa ludzi ma taki sam problem... Jeszcze trochę poczytam w google pokombinuję... A tak przenosiłem Moje Dokumenty na D tam też niestety nie zadziałało. Ściągnąłem nawet clienta gry. Stworzyłem folder guild wars 2 dałem tam client i dalej ten sam błąd : (
Rozumiem, że po nieudanej instalacji zmieniłeś miejsce folderu "Dokumenty"?
W tym co cytowałem, nie chodzi o to, żeby mieć plik local.dat, ale żeby przenieść folder Dokumenty, to domyślnego miejsca (czyli C), zainstalować grę i dopiero wtedy jeśli chcesz, zmienić sobie miejsce folderu Dokumenty.
local.dat znalazłem, po zaznaczeniu w wyszukiwaniu "uwzględnij pliki nieindeksowane, ukryte i systemowe".
Tutaj jeszcze topic:
http://www.mmo-champion.com/threads/1122325-Unable-To-Open-Archive-File-Gw2-dat
Oczywiście, tylko na Dysku C nie mam miejsca, a Guild Wars 2 ( z tego co wyczytałem ) instaluje się do domyślnego miejsca gdzie znajdują się Moje Dokumenty. Ten oto folder posiada na dysku C gdzie mam 9GB . Więc przeniosłem Moje Dokumenty na D. Poczytam to co dałeś i spróbuję wyszukać Local.dat
Nie. Guild Wars 2 instaluje się tam, gdzie się znajduje, czyli jeśli walniesz go na E, to tam ci się zainstaluje.
Tak czy owak, nie mam już pomysłów i jeśli nic nie pomoże, to tylko ticket do supportu.