Upgrade, czy nowy pc?

Siems, kiedyś chciałem sprzedać swój desktop, ale stwierdziłem, że to bez sensu. Aktualnie zastanawiam się nad rozbudową lub ew. zmianą pieca.

Mój zestaw to:

Płyta główna - Asus P7P55D-E Pro

CPU - Intel Core i7 860 OC 3,2Ghz

Chłodzenie CPU - Scythe Ninja 3

GPU - ATI Radeon HD 5870 1gb GDDR5 - niestety referent :< j*bana chodzi jak traktor, ale daje radę ;)

RAM - Kingstone 1333 DDR3 łącznie 12gb RAM

Dysk - 1TB 7200RPM

Zasilacz - Scythe 650W

Co musiałbym wymienić, żeby śmigały mi topowe gierki w ciągu najbliższych ~~2lat (załóżmy, że budżet to 1,5-2k zł)? Czy lepiej poczekać jeszcze rok i kupić nowego desktopa? Z tego co wiem w 2014 mają wyjść DDR4 i grafiki z GDDR6 i w sumie wtedy można byłoby coś złożyć.

Zostaw to, komputer masz jeszcze dobry i jak mniemam problemu z grami nie masz. Dozbieraj trochę, ewentualnie za jakiś czas jak nie będzie dawał rady sprzedasz i kupisz porządną jednostkę na długie lata.

Siems, kiedyś chciałem sprzedać swój desktop, ale stwierdziłem, że to bez sensu. Aktualnie zastanawiam się nad rozbudową lub ew. zmianą pieca.

Mój zestaw to:

Płyta główna - Asus P7P55D-E Pro

CPU - Intel Core i7 860 OC 3,2Ghz

Chłodzenie CPU - Scythe Ninja 3

GPU - ATI Radeon HD 5870 1gb GDDR5 - niestety referent :< j*bana chodzi jak traktor, ale daje radę ;)

RAM - Kingstone 1333 DDR3 łącznie 12gb RAM

Dysk - 1TB 7200RPM

Zasilacz - Scythe 650W

Co musiałbym wymienić, żeby śmigały mi topowe gierki w ciągu najbliższych ~~2lat (załóżmy, że budżet to 1,5-2k zł)? Czy lepiej poczekać jeszcze rok i kupić nowego desktopa? Z tego co wiem w 2014 mają wyjść DDR4 i grafiki z GDDR6 i w sumie wtedy można byłoby coś złożyć.