Witam, obecny komputer służy mi już ponad 6 lat.
Z podzespołów, najchętniej bym wymienił tylko karte graficzną na tego RX 570 8gb, który chodzi za około 800zł i nową kostkę ramu. Problem jest taki, że płyta główna ma swoje lata i nie wiem czy może jeszcze w to zainstwejstować. Jedyny część z owego komputera, który na pewno zostaje to procesor. Ram posiadam GDDR3 1600mhz gdzie teraz już są wyższe taktowania GDDR5, wymiana tego komponentu wydaje mi się zbędna. Ogólnie ciężki temat, więc może jeszcze raz xd.
Budżet jaki moge wydać to myśle do 1500zł chciałbym się zmieścić.
Obecną kartę graficzną chciałbym sprzedać za 150-250zł.
Procesor ma zostać.
Płyta główna nie wiem, ram chciałbym aby został.
Zasilacz mam nowy 530W, da rade.
Myślę nad coolerem do procka.
SSD posiadam, ramu mam 8gb myślę nad kolejną kostką 4gb (mam 2x4gb).
Nie wiem czy może jeszcze lepszej karty graficznej nie rozpatrzyć, żeby starczyło na lata.
Przyda się opinia na temat tej płyty głównej, czy zainwestować w coś w nowego czy to wystarczy na nowe podzespoły?
Obecny set-up:
Motherboard: MSI B85M-G43
Karta (na sell): Radeon R9 270
Procesor: Intel i5 4460
Ram: GDDR3 2x4GB 1600mhz
A właśnie, jeszcze do czego mi będzie potrzbeny owy sprzęt :D. Jestem teraz niedzielnym graczem, karta w nowszych produkcjach nie daje rady w ogóle, gdzie kiedyś była kotem - żeby dało się zagrać płynnie w nowsze produkcje takie jak wiedźmin 3, cyberpunka, just couse 4, rdr2, aau i także żeby zagrać w starsze na najwyższych detalach.