Upgrade PC

CPU : i5-2400

Ram : 4gb goodram 1333 mhz (ddr3)

GPU : HD 6850 1gm ram

Zasilacz : XFX 550

Witam zastanawiam się nad lekką wymianą sprzętu, chciałbym zmieć kartę i dokupić kostkę ramu,na wymiene chciałbym przeznaczyć około 500-700 zł

Jeśli chodzi o ram to pewnie kupie w sklepie drugą kostkę za ~100zł a jeśli chodzi o kartę to własnie interesuje mnie kupienie używanej w dobrej cenie i zastanawiam się jaką,myślałem o gtx 750/60/70 albo Gtx 960 ewentualnie jakiś dobry odpowiednik od amd.Chciałbym zeby taki upgrade pozwalał mi na grę w Black desert albo Bless (?),ale mam lekkie obawy czy karta da mi wystarczającego boosta w grach żeby inwestycja była opłacalna.

... za 899 zł masz RX 470 np: https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-rx-470-g1-gaming-4gb-gddr5-256-bit-dvi-d-hdmi-3xdp-box-gv-rx470g1-gaming-4gd-1000341/ lub https://www.morele.net/karta-graficzna-power-color-red-dragon-radeon-rx-470-4gb-gddr5-dl-dvi-d-hdmi-displayport-x3-axrx470-4gbd5-3dhdv2-oc-1087951/ ... więc warto dozbierać pare groszy na kartę która da ci na 2-3 lata miła zabawę kiedy wejdą gry z DX12.

Pozdrawiam.

GPU : HD 6850  1gm ram 

Witam zastanawiam się nad lekką wymianą sprzętu, chciałbym zmieć kartę i dokupić kostkę ramu,na wymiene chciałbym przeznaczyć około 500-700 zł 

Jeśli chodzi o ram to pewnie kupie w sklepie drugą kostkę za ~100zł a jeśli chodzi o kartę to własnie interesuje mnie kupienie używanej w dobrej cenie i zastanawiam się jaką,myślałem o gtx 750/60/70 albo Gtx 960 ewentualnie jakiś dobry odpowiednik od amd.Chciałbym zeby taki upgrade pozwalał mi na grę w Black desert albo Bless (?),ale mam lekkie obawy czy karta da mi wystarczającego boosta w grach żeby inwestycja była opłacalna.

Napewno gtx 750 da ci prawdziwego kopa ale w dupe ... Serio ja bym tej karty napewno nie bral pod uwage ... Nie wiem czy too gwiazdka czy skutek nowe zblizajacego sie roku... Ze ktos kolejny raz wymienia ten stary rupiec zestawu zestawieniu...

Ale taa karte za chiny nie kupuj ...a napewno do tych tytulow co wymieniales ..

@majster008 czy może po świętach kac cię dalej męczy ? gdybym wiedział na jaką kartę się zdecyduje to bym nie robił posta na forum,logiczne ?, wymieniłem 4 karty które biorę pod uwagę a ty uczepiłeś się gtx 750(choć nie dopisałem ze chodziło o gtx 750ti który jest wydajniejszy) którą akurat na mniej brałem pod uwagę.Nie chcę kupić karty która będzie ograniczona przez resztę sprzętu bo i tak za rok/dwa będę zmieniał pcta.a twoja wypowiedź nie wniosła nic.

@majster008 czy może po świętach kac cię dalej męczy ? gdybym wiedział na jaką kartę się zdecyduje to bym nie robił posta na forum,logiczne ?, wymieniłem 4 karty które biorę pod uwagę a ty uczepiłeś się gtx 750(choć nie dopisałem ze chodziło o gtx 750ti który jest wydajniejszy) którą akurat na mniej brałem pod uwagę.Nie chcę kupić karty która będzie ograniczona przez resztę sprzętu bo i tak za rok/dwa będę zmieniał pcta.a twoja wypowiedź nie wniosła nic.

Wydajniesza w czym od 750 zwyklej o 2-3 fps ... 750ti too podkrecona fabrycznie zwykla 750

Ty chcesz robic upgrade czy downgrade jak lepiej sie znasz to po co sie pytasz... ???

Jakbys wsadzal karty typu gtx 1070 do tej konfiguracji too bym sie zgodzil ze ten procesor sie nie nadaje ...

A tak smialo mozna kupic gtx 1050/960 r380/Rx 470/ Rx 460

Tee karty beda sensowniejsze do gier typu black desert niz gtx 750ti

na bank zacznij od grafiki. Czy to AMD czy Nvidia. Za 700zl masz już chyba RX 460. Reszty nie ruszaj. Nieważne co zrobisz z resztą wiąże się to już z wymianą całości. Ewentualnie potem możesz dołożyć ramu.

GPU : HD 6850 1gm ram