Upgrade PCta

Witam, przymierzam się pomału do wymiany podzespołów w komputerze, ale tak szczerze mówiąc nie mam pomysłu od czego zacząć. Chce wymienić tak średnio 1 część na 1/2 miesiące.

Moja obecna specyfikacja to:

CPU: Intel Core i5 4440S - 2.8GHz

Mainboard: ASRock Z97 Pro4

RAM: 16GB DDR3

Grafika: GeForce GTX 750 Ti - 2GB

Co Wy na moim miejscu wymienilibyście jako pierwsze? Co do ceny to powiedzmy, że na każdą część mam +/- 1000PLN.

Na twoim miejscu to zdecydowanie kartę graficzną.

Tak. Pierw wymień kartę graficzną. Z ciekawości, ile lat ma twój dysk twardy?

@Ksarou Oba dyski mają jakieś 2 lata. A co do grafiki, co sądzicie o GTX 1050ti? Bo przyznam szczerze, że nie śledziłem ostatnio nowości.

Gtx 1050Ti to bardzo dobra karta i na pewno poczujesz różnicę. Aczkolwiek mówiłeś o kwocie 1000 złotych, więc mogę zaproponować Ci kartę, która wypada lepiej. Chodzi o RX570. Sam posiadam wersję starszą, RX470 i mogę ją jak najbardziej polecić. Problem jest taki, że na moreli ciężko dostać karty z serii 500. Na X-Komie już taka jest https://www.x-kom.pl/p/359723-karta-graficzna-pci-e-gigabyte-radeon-rx-570-gaming-4gb-gddr5.html

#edit też jest niedostępna...

3 opcja to GTX 1060 w wersji 3gb. Cena to ~~1000 złotych. Test wszystkich kart możesz zobaczyć np tutaj https://www.youtube.com/watch?v=MiYlBKiHMZA

dobra wszystko ładnie/pięknie ale jaki aktualnie jest zasilacz bo 750-tka nie potrzebuje dużo a już przy aemde czy 1060 przydało by się mieć coś sensownego jak kolega chce wymienić po kolei wszystko to powinno się zacząć od zasilacza który pociągnie to wszystko w pierwszej kolejnośći

Witam, przymierzam się pomału do wymiany podzespołów w komputerze, ale tak szczerze mówiąc nie mam pomysłu od czego zacząć. Chce wymienić tak średnio 1 część na 1/2 miesiące.

Moja obecna specyfikacja to:

CPU: Intel Core i5 4440S - 2.8GHz

Mainboard: ASRock Z97 Pro4

RAM: 16GB DDR3

Grafika: GeForce GTX 750 Ti - 2GB

Co Wy na moim miejscu wymienilibyście jako pierwsze? Co do ceny to powiedzmy, że na każdą część mam +/- 1000PLN.