Witam, posiadam starego kompa który opiera się na tej płycie Gigabyte GA-M61PME-S2P
Uzupełniłem go o kostki ramu, tera chce włożyć dysk SSD. Zaznacze we wstępie, że moge mylić nazwy/pojęcia.
Komputer potrzebny, żeby śmigała Winda 10 , MOŻE jakaś Tibia, RS, Diablo II i MOŻE jakieś nowsze gierki (O tym później) [nowsze od Tibii xd], wiadomka jeszcze płynne poruszanie się w przeglądarce oraz pakiet Office od Microsoftu bądź OpenOffice.
Obecny dysk jest połączony tą taśmą ata133 (?), rozumiem, że jak podłącze Sata 2, nowy dysk SSD do płyty głównej odpali się normalnie czy trzeba coś w biosie zmieniać?
Tak wiem, niestety to nie Sata III ale dalej czytałem, że spory upgrade dla kompa.
Jeszcze ta taśma jest dziwna, ponieważ jedna bierze naraz (podłączone są na jednej, nie oddzielnie) nagrywarka(napęd) oraz dysk twardy hdd, czy jak odłącze dysk to nagrywarka dalej będzie działać? Czy musze nową taśme Ata kupić?
Specyfikacja pozostałych komponentów - Pamięć GoodRam DDR2 4gb , Procesor: AMD Athlon II 250 x2.
Czy procesor da rade? Rozumiem, że system 64-bitowy? Opłaca się wymienić pastę i go troche podkręcić?
A i odnośnie karty graficznej, żeby można było w jakąś produkcje pokroju Far Cry 3 czy starsze Call Of Duty, wiadomo może przesadzam, ale pytanie i tak zadam - jaką grafike maksymalnie można w ten zestaw włożyć?