Upgrade

Witam, przychodzę do was z pytaniem i prośbą, otóż mój obecny grat nie pozwala mi zbytnio grać w nowsze tytuły więc postanowiłem go troszeczkę ulepszyć. Co powinienem zmienić w tym oto gracie aby uciągnął on nowsze tytuły ?

Specyfikacje:

-AMD Athlon II X4 645

-MSI 770-C45

-Seagate 1TB

-Sapphire Radeon HD5670 512 MB

-ModxstreamPro 500W

-Obudowa ATX Midi CoolerMaster Elite 370

-Geil DDR3 4GB 1600MHZ

Budżet +- 1800 zł

Z góry dziękuję za pomoc :D

zostawiasz ram, dysk, obudowę, nie wiem jak zasilacz jeśli by był, ok to

Intel Core i5-4460 BOX 845

ASRock H81M 239

Gigabyte GTX 950 WindForce 2X 699

za całość 1783

jeśli zasilacz do wymiany to dodatkowo

SilentiumPC Vero L1 500W 169

ewentualnie sprzedajesz co tam ci zostanie i dokupujesz jeszcze jedną kostkę ramu najlepiej taką samą i możesz pograć XD co nieco

zostawiasz ram, dysk, obudowę, nie wiem jak zasilacz jeśli by był, ok toIntel Core i5-4460 BOX 845ASRock H81M 239Gigabyte GTX 950 WindForce 2X 699za całość 1783jeśli zasilacz do wymiany to dodatkowoSilentiumPC Vero L1 500W 169 ewentualnie sprzedajesz co tam ci zostanie i dokupujesz jeszcze jedną kostkę ramu najlepiej taką samą i możesz pograć XD co nieco

rly?....

proca można dostać spokojnie tańszego używkę w niemal idealnym stanie nawet 100-200zł taniej (nawet zafajdane ze skamieniałą pastą po wsadzeniu w slota i położeniu nowej dobrej pasty dostają drugie życie i spokojnie długo posłużą bo będą mały dobre temp) ale mniejsza

http://allegro.pl/procesor-i5-4460-nowy-gwarancja-100-pewniak-i5844625544.html

tak wiem to nie "refresz" lecz i tak tutaj nie ma co mówić o nadmiernym grzaniu przy standardowym zegarze (chłodzenie jakieś fajne i problem zażegnany)

płyta to tragedia z oszczędności na cpu można część sypnąć na normalną płytę która chociaż będzie chłodziła sekcję nawet jak nie ma w planach o/c to i tak przedłuży żywotność płyty

http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-b85m-d3h-a-b85-dualddr3-1600-sata3-hdmi-dvi-d-sub-matx-767360/

płyt gł jest od groma ale w zasadzie każda ponad 300zł będzie dobra msi,gigabyte,asus,asrock

co do karty to już nawet się nie wypowiem tylko doradzę 770 gtx na gwarancji za cenę nawet do 700zł można kupić również w bardzo dobrym stanie lub radka lecz z drugiej ręki trzeba mieć dobre źródło bo one niestety "kopią"

co do karty niestety już nie ma ich w ciekawych cenach może przez to że gwiazdka się zbliża ;) są aukcję można upolować coś sensownego ale spokojnie resztę można kupić i wtedy skupić sie na zakupie fajnej grafiki a nie ciętego ciętaka jeszcze innego cietaka ;)

zasilacz wiadomo wymiana jaki? 550W nie mam już mocy szukać korsarz/chieftec lub inny z białej listy i będzie git mnustwo poradników jakie kupić lub jakie nie

całą budę można wystawić na części i zawsze będzie kasa na drugą kość lub 2x4gb tyle, że szybsze lub 2x8

i jak się uda sprzedać calą budę to nawet można zaszaleć i kupić za 900zł 970 gtx bo i nawet takie karty widziałem lecz nie jestem pewien czy są to dobre sztuki :)

Rada ode mnie, weź wszystko w jednym sklepie jak ja ci radzę z normalną gwarancją 2-3 lata na każdy element, nie będzie niespodzianek, albo posłuchaj pana wyżej i szukaj okazji, gdzie nikt ci nie zagwarantuję, że coś ci nie siądzie, lub pan sprzedający się nie zwinie zaraz po skończeniu się gwarancji.

Co do GTX 770 jest lepszy, ale trafienie sensownej sztuki za 700 graniczy z cudem, ja bym się raczej nastawiał na 800+, choć i tak dostanie tylko kilka miesięcy gwarancji, a później co ?, za tą cenę to już sobie może szukać nowego GTX-a 960 o podobnych osiągach i na nowszej architekturze ze wsparciem dx12 jakie by ono nie było.

procesory są pancerne zwłaszcza te bez K na nich ma się pewność że będzie to trafiony zakup kupować można od firm lub od osób prywatnych wszystko ma swoje plusy i minusy

trochę w tym siedzę i od dluuugiego czasu nie kupuje nowych cpu z jednym wyjątkiem 4690k kupiłem lecz już żałuję bo można było kupić o wiele taniej

msi 770 gtx kupiona za 710zł z przesyłką pracowała 4 miechy następne parę miechów w pudle w szafie tak mówił sprzedający, gwarancja jeszcze z rok czy 2 nie pamiętam, zakupiony parę miesięcy temu działa ani jednego problemu z kartą (po dostaniu karty kupujący dzwonił dowiadywał się czy działa czy nie dlaczego nie wiem ważna że sztuka robi dobre zegary a w stresie ma 66 stopni) to już będzie 20 lub 21 karta którą kupiłem dla siebie bądź dla rodzinki i parę dla testów część sprzedana i żadnego odzewu że coś nie tak więc następna chybiona riposta

płyta była nowa więc nie trzeba nic mówić

to samo z zasilaczem

w tych 2 kwestiach uważam że lepszym pomysłem jest nowe mobo i zasilacz

i oczywiście lepiej w jednym miejscu czy zawinie się sprzedającyczy nie to również sprawa 2-3 albo 4 rzędna papier jest, a jak jest papier z morele, x-com to po cholerę mi sprzedający 90% problemów w karcie wychodzi na początku więc kupując przez aledrogo masz możliwość odstąpienia od transakcji więc nie widzę problemów z tym.

Na zakończenie jak się ma kasę albo sra pieniędzmi to się składa właśnie takiego kompa jak podałeś co później jak już minie ten rok czy 2 zwłaszcza z grafiką? hmm? sprzedajesz za grosze lub szukasz jelenia

zresztą czy nowe czy stare niespodzianki są po mojej i twojej stronie, a serwis działa tak samo

Witam, przychodzę do was z pytaniem i prośbą, otóż mój obecny grat nie pozwala mi zbytnio grać w nowsze tytuły więc postanowiłem go troszeczkę ulepszyć. Co powinienem zmienić w tym oto gracie aby uciągnął on nowsze tytuły ?

Specyfikacje:

-AMD Athlon II X4 645

-MSI 770-C45

-Seagate 1TB

-Sapphire Radeon HD5670 512 MB

-ModxstreamPro 500W

-Obudowa ATX Midi CoolerMaster Elite 370

-Geil DDR3 4GB 1600MHZ

Budżet +- 1800 zł

Z góry dziękuję za pomoc :D