Jako półtoraroczny gracz Tera EU polecam wersja europejska.- duża populacja,- ping ok ~40-70,- update są na czas,- dzieci są tak jak i na US tylko, że bariera językowa czyli niska znajomość angielskiego chroni nas przed ich rozpoznaniem - dla nowego gracza, który dopiero zaczyna przygode z Terą kontentu jest na dobre pół roku,
"duża populacja"
w EU wersji? ta... na Island Dawn... i na max lvlach, ale już jak się wyjdzie z początkowego świata to w godzinach po południowych pustki na serwerach są takie że życzę powodzenia w znalezieniu kogoś do pomocy... (chyba że lubisz czekać godzinami na jakiegoś gracza by pomógł Ci zabić BAMa, World Bossa, lub znaleźć ogarnięte PT na Dunga) no i prawda jest taka że ani wieczorem ani w nocy większość channelów nawet nie osiąga statusu zaludnienia Medium!!! (a serwer status na stronie internetowej oficjalnej TERA Online EU to zwykły fake!!!), z pingiem się zgodzę jest OK ja nie miałem problemu... z lagami na EU wersji.
Update na czas... no nie wiem... często gęsto przy nowych dużych updateach launcher EU wersji się sypie..., i albo trzeba skorzystać z funkcji naprawy z EU launchera albo ściągać grę od nowa
.
Z dziećmi się zgodzę..., w każdym kraju są Neo Kidy
nie tylko w Polsce ;]