Us czy eu

Witam

Jak wszyscy wiedza wydawca tera w EU jest gameforge czyli gra pewnie ostro dostaje po d*pie i tu moje pytanie czy orientuje sie ktos na jakim pingu cisnałbym z łączem 2mb na serwerach US?

W aion NA nie odczuwalem roznicy ale to jest non target o wiele bardziej dynamiczny niz aion

po grze w Aiona daruj sobie Tere .... przy tak slabym pvp zanudzisz sie.

Tera ostro podupada... Nie opłaca się już grać.

2 Mb/s jeszcze coś wyciśniesz jeśli to nie są jakieś dziadowskie łącza gorsze od Netii i TP ;p, będziesz miał co najwyżej 3 sekundowe freezy podczas ataku i po 3 sekundach NPC będą reagować :P, ale czy ja wiem czy jest sens grać w tą grę?, TERA wieje nudą ledwo do 40 dobijałem i już się zaczynałem nudzić ciągle to samo się w niej robi a i PvP mało w tej grze atrakcyjnie wygląda ;p, lepiej poczekaj na Blessa ;p, już są oficjalne informacje że u Azjatów w Korei i Taiwanie będą w pierwszym kwartale 2014 roku startować u nich CBT i twórcy Blessa już zaczynają się rozglądać nad zachodnim rynkiem :)

US bez dwoch zdan.

Wieksza populacja, brak neo kid'sow, ping jest przyzwoity i zawsze znajdziesz kogos do pt.

US bez dwoch zdan.Wieksza populacja, brak neo kid'sow, ping jest przyzwoity i zawsze znajdziesz kogos do pt.

Jako półtoraroczny gracz Tera EU polecam wersja europejska.

- duża populacja,

- ping ok ~40-70,

- update są na czas,

- dzieci są tak jak i na US tylko, że bariera językowa czyli niska znajomość angielskiego chroni nas przed ich rozpoznaniem ;)

- dla nowego gracza, który dopiero zaczyna przygode z Terą kontentu jest na dobre pół roku,

Jako półtoraroczny gracz Tera EU polecam wersja europejska.- duża populacja,- ping ok ~40-70,- update są na czas,- dzieci są tak jak i na US tylko, że bariera językowa czyli niska znajomość angielskiego chroni nas przed ich rozpoznaniem - dla nowego gracza, który dopiero zaczyna przygode z Terą kontentu jest na dobre pół roku,

"duża populacja" :blink: w EU wersji? ta... na Island Dawn... i na max lvlach, ale już jak się wyjdzie z początkowego świata to w godzinach po południowych pustki na serwerach są takie że życzę powodzenia w znalezieniu kogoś do pomocy... (chyba że lubisz czekać godzinami na jakiegoś gracza by pomógł Ci zabić BAMa, World Bossa, lub znaleźć ogarnięte PT na Dunga) no i prawda jest taka że ani wieczorem ani w nocy większość channelów nawet nie osiąga statusu zaludnienia Medium!!! (a serwer status na stronie internetowej oficjalnej TERA Online EU to zwykły fake!!!), z pingiem się zgodzę jest OK ja nie miałem problemu... z lagami na EU wersji.

Update na czas... no nie wiem... często gęsto przy nowych dużych updateach launcher EU wersji się sypie..., i albo trzeba skorzystać z funkcji naprawy z EU launchera albo ściągać grę od nowa :P.

Z dziećmi się zgodzę..., w każdym kraju są Neo Kidy :P nie tylko w Polsce ;]

A ktory serwer na US najlepiej wybrac?

Mount Tyrannas

Witam zapraszam do nas:

- Tera online NA (USA)

- Server Celestial Hills - Roleplay

- Gildia Ares TS3 91.200.184.203:9988

"duża populacja" w EU wersji? ta... na Island Dawn... i na max lvlach, ale już jak się wyjdzie z początkowego świata to w godzinach po południowych pustki na serwerach są takie że życzę powodzenia w znalezieniu kogoś do pomocy... (chyba że lubisz czekać godzinami na jakiegoś gracza by pomógł Ci zabić BAMa, World Bossa, lub znaleźć ogarnięte PT na Dunga) no i prawda jest taka że ani wieczorem ani w nocy większość channelów nawet nie osiąga statusu zaludnienia Medium!!! (a serwer status na stronie internetowej oficjalnej TERA Online EU to zwykły fake!!!), z pingiem się zgodzę jest OK ja nie miałem problemu... z lagami na EU wersji. Update na czas... no nie wiem... często gęsto przy nowych dużych updateach launcher EU wersji się sypie..., i albo trzeba skorzystać z funkcji naprawy z EU launchera albo ściągać grę od nowa . Z dziećmi się zgodzę..., w każdym kraju są Neo Kidy nie tylko w Polsce ;]

Co ty gadasz... sam nie dawno wróciłem do Tery i na serwerze Killian widać ruch na każdej mapce, więc populacja jest spora, ping jest dużo lepszy niż na NA. I co najważniejsze wydawca póki co nie zepsuł gry co sprawia, że gra się całkiem przyjemnie. Więc zdecydowanie polecam wersję Eu i odradzam NA. A co do problemów z launcherem pojawiają się i tu i tu, aczkolwiek ja ich nie doznałem.

Polecam wersje RU OBT 15 lutego

Witam

Jak wszyscy wiedza wydawca tera w EU jest gameforge czyli gra pewnie ostro dostaje po d*pie i tu moje pytanie czy orientuje sie ktos na jakim pingu cisnałbym z łączem 2mb na serwerach US?

W aion NA nie odczuwalem roznicy ale to jest non target o wiele bardziej dynamiczny niz aion