Witam. Mam problem, gdyż do mojego komputera wkradła się jakaś pierdoła, która wyświetla mi jakieś reklamy i nie wiem jak się ich pozbyć. Adblock na to nie działa, w przeglądarce nie widziałem żadnych nowych rozszerzeń. Może ktoś miał z was podobny problem i sobie poradził?
Poszukiwania u wujasa googlasa kończyły sie na wchodzeniu na strony, gdzie były jakieś programy, ale oczywiście kupienie premium dopiero umożliwia usunięcie tego czegoś.
Proszę was o pomoc, gdyz jest to bardzo uciążliwe ;/
Usuwanie Filter Results Ads
http://malwaretips.com/blogs/ads-by-filter-results-removal/?
Z programów starczy Malwarebytes oraz AdwCleaner, a Hitmana możesz odpuścić ;p
Resztę możesz zrobić bez kupowania niczego.
Myślę, że wiesz jak pobrać AdwCleanera oraz Moba.
Tutaj masz program do zamykania złośliwych procesów
http://www.bleepingcomputer.com/download/rkill/
Jeśli nie znasz angielskiego to podaj skype i wszystko Ci wytłumaczę
Angielski znam, ale niestety żaden sposób nie działa.
AdwCleaner nie pomógł (usunął mi wcześniej jakis inny złosliwy program, ale tego nie zdołał)
Moba niby usuwał pliki związane z Filter Results, ale niestety dalej mam te złoślwie reklamy...
Macie jeszcze jakieś porady, programy lub cokolwiek innego?
@Up Dziekuję, za pomoc
Czasami wystarczy zajrzeć do panelu sterowania i zainstalowanych programów i pousuwać wszelkie śmieci które się tam zagnieździły. Często takie programy z reklamami, które wbrew pozorom wirusami być nie muszą, instalują się jako "dodatki" do innych programów, a już szczególnie tych ściąganych najróżniejszymi menadżerami pobierania.
Pousuwałem te które zainstalowały się ostatnio, albo niepotrzebne, ale niestety dalej mam ten problem.
Pojawia się chwilę po załadowaniu strony (tzn, wczytuje się strona już jest załadowana i po chwili jakby znowu się odświeżała i wczytuje te durne reklamy). Macie może jakieś inne pomysły?
Nie, żeby coś, ale sprawdzałeś na googlach? Wpisałem i oto, co wyskoczyło: http://www.pcrisk.pl/narzedzia-usuwania/7933-filter-results-ads
Jak ADW nie pomógł to combofixem. Wyłącz antywirusa przed tym i odpal go jako administrator. Reinstal przeglądarek nie zaszkodzi oraz zresetowanie wszystkich ustawień
Firefox > Pomoc > Informacje dla momocy technicznej > odśwież firefox
jeśli nie pomoże to znaczy że to nic z przeglądarką , a coś w systemie , poszukaj w panelu sterowania (wiem , ktoś to już pisał) albo nawet na głównym dysku , jakichś podejrzanych programów
Moją przeglądarką był google chrome. Postanowiłem zmienić na Firefoxa. Do dzisiaj od wczoraj nie mam żadnych problemów z tym durnowatym programem. Dziękuję wam bardzo za pomoc. Byliście bardzo pomocni dziękuję
Temat do zamknięcia
Jak ADW nie pomógł to combofixem. Wyłącz antywirusa przed tym i odpal go jako administrator. Reinstal przeglądarek nie zaszkodzi oraz zresetowanie wszystkich ustawień
Bóg Cię opuścił? (jestem agnostykiem)
Combofixem więcej zepsujesz niż naprawisz jeśli nie umiesz z niego korzystać...
Bóg Cię opuścił? (jestem agnostykiem) Combofixem więcej zepsujesz niż naprawisz jeśli nie umiesz z niego korzystać...
Jaki znawca combofixa ;d
Kolego użyj Dr.Web . i HitmanPRO . Jeżeli nie pójdzie to pokombinujemy inaczej . Zawsze można się pobawić ręcznie.
Jaki znawca combofixa ;dKolego użyj Dr.Web . i HitmanPRO . Jeżeli nie pójdzie to pokombinujemy inaczej . Zawsze można się pobawić ręcznie.
No widzisz, po prostu czytałem wypowiedzi ludzi którzy znają się na tym programie. Po jaki ch... poleca mu coś czego nie będzie umiał użyć?
Potwierdzam słowa kolegi wyżej, jako nieobeznany młokos uruchomiłem combofixa, żeby przeczyścić dysk systemowy i przeczyściło mi go z wszystkich plików Windy ;] Nigdy więcej
Ja natomiast od lat "bezmyślnie" używam combofixa i jakoś poza skutecznym czyszczeniem z różnego rodzaju raków nie przyniósł mi żadnych skutków ubocznych. Nikt z mojego otoczenia również nie narzeka, zresztą z tego co wiem to ten program sie zwyczajnie odpala, a on robi swoje zadanie, więc nie wiem w jaki sposób użyć go poprawnie, a w jaki bezmyślnie. Na przyszłość polecam spróbować, a jak sie jakimś cudem spełni najgorszy scenariusz to reinstall systemu nie różni sie poziomem trudności od instalacji tibii, więc nie powinno być tragedii.
Też nie rozumiem tych hejtów. Tam chyba wyskakuje powiadomienie że uruchamiasz na własną odpowiedzialność a jak ktoś ma IQ gumofilca to może powinien sobie ten program odpuścić. Ja nigdy problemów z nim nie miałem.
Witam. Mam problem, gdyż do mojego komputera wkradła się jakaś pierdoła, która wyświetla mi jakieś reklamy i nie wiem jak się ich pozbyć. Adblock na to nie działa, w przeglądarce nie widziałem żadnych nowych rozszerzeń. Może ktoś miał z was podobny problem i sobie poradził?
Poszukiwania u wujasa googlasa kończyły sie na wchodzeniu na strony, gdzie były jakieś programy, ale oczywiście kupienie premium dopiero umożliwia usunięcie tego czegoś.
Proszę was o pomoc, gdyz jest to bardzo uciążliwe ;/