Uwaga nie kupuj Kont!

Witam

Jak w każdej grze, tak i w bdo istnieje handel kontami.Z nieoficlnych źródeł jest info,że system w tle będzie zainmlantowqny w bdo który porównania IP i numer kompa jaki miałeś z obecnym.Ma to na celu ukrucenie handel kontami,ponieważ po ostatnim shovelgate,( grający wiedzą o co chodzi) duża część zbanowany graczy wróciła do gry mając konta zakupione od innych.Niedlugo możemy spodziewać się następnej fali banow, a także oficjalnie już potwierdzono, że overloading to też jest exploit i będzie karany.

No a co z ludźmi, którzy grają na dwóch - trzech komputerach z różnych IP ?

Ja gram na dwóch lapku i stacjonarce z różnych IP ?

Ip mozesz miec rozne ( np w neostradzie masz co 24h inne lub uzywac np wtfasta ) ale adres mac masz staly :)

Korzystając z dwóch różnych komputerów to mam dwa różne adresy mac. Dodam również że z jednego komputera korzystam sporadycznie :) a co w przypadku gdy ktoś zmieni komputer w i np dotychczas grałem na starym komputerze postanowiłem kupić nowy dla programu teoretycznie jestem tym "kupującym konto"

Nie rozumiesz twoje adresy 1 lub 2 sa identyczne przez dajmy na to pol roku do tego ip z danego kraju . A po sprzedazy nie dosc ze maci sie zmieniaja to jeszcze ip danego kraju. O to chodzi a nie ze przecitny kowalski gra raz na jendym raz na drugim kompie.

Account sharing zawsze był niedozwolony , ale również zawsze akceptowany tyle że w razie zhacowania support pokazywał środkowy palec .a niezwykle trudno udowodnić że konto zostało sprzedane . Sam gram w 4 różnych miejscach 4 odosobnione internety , różne pc i jakim prawem mam dostać bana . Kolejną kwestią co jeśli ktoś dużo podróżuje będzie pisać petycje do kakao z informacją gdzie aktualnie się wybiera :) Nigdy takie coś nie przeszło i nie przejdzie w żadnym mmo .

Ludzie bardzo łatwo jest wyłapać kto ma konto kupione czy nie.To nie jest temat do dyskusji. Tylko ostrzeżenie dla credit card warriors, aby zastanowili się czy warto.

Witam

Jak w każdej grze, tak i w bdo istnieje handel kontami.Z nieoficlnych źródeł jest info,że system w tle będzie zainmlantowqny w bdo który porównania IP i numer kompa jaki miałeś z obecnym.Ma to na celu ukrucenie handel kontami,ponieważ po ostatnim shovelgate,( grający wiedzą o co chodzi) duża część zbanowany graczy wróciła do gry mając konta zakupione od innych.Niedlugo możemy spodziewać się następnej fali banow, a także oficjalnie już potwierdzono, że overloading to też jest exploit i będzie karany.