Witam, jestem nowym uzytkownikiem chciaz mmorpg przegladam juz kilka lat zawsze kupowalem laptopy do gierek ale to przezytek. potrzebuje w miare mocnego PC niekoniecznie potwora zeby plynnie mi chodzily najnowsze mmo w srednich ustawieniach i bez lagow czy zaciec. mam oferte kupic uzywke
Uzywany czy nowy ? podobny sprzet?
ani to ani to
Za 2800 mozna zlozyc pod gry wydajnieszy komp
A taa uzywana propozycja to chlop upadly na glowe coo prawda patrzylem i ta i5 3570k za 600-700 zl uzywana plyta tez topowa wiec max 900 zl z plyta wyjdzie cena
maksymalnie 1500 zl za caly zestaw uzywany ...
ani to ani toZa 2800 mozna zlozyc pod gry wydajnieszy kompA taa uzywana propozycja to chlop upadly na glowe coo prawda patrzylem i ta i5 3570k za 600-700 zl uzywana plyta tez topowa wiec max 900 zl z plyta wyjdzie cenamaksymalnie 1500 zl za caly zestaw uzywany ...
Waćpan raczy żartować, 1500 zł to można dać za mobo+cpu+gpu i to nie maksymalnie tylko normalna cena. Całość jest warta jakieś 2200 spokojnie, w zależności od tego ile gwarancji zostało.
Obydwa zestawy będą podobne wydajnościowo, optymalnym rozwiązaniem byłoby wytargowanie trochę tego używanego, albo kupienie go bez karty. Ten GPU jest warty około 600 zł, a dokładając trochę możesz upolować gtx 960/r9 280x/r9 380, ponieważ GPU zrobi największą różnicę w grach.
Do używki dorzucisz cooler i kręcić tylko tą i5 będzie dużo wydajniejsza, ale jednak zestaw nie wart swojej ceny i trzeba negocjować do około 2k
W twoim składaku przesadziłeś z zasilaczem(350zł z bronzem i 630w gdzie 550 spokojnie styka do gtxa970 nawet), płytą główną(płyta głowna za 400zł do zablokowanego procesora.. marnujesz forse), obudowie bo zalman r1 by wystarczył to ty wybrałeś obudowe za 300zł przy takim budżecie . Dodatkowo mogłeś wybrać crucial ballistix 1600mhz cl9 i zaoszczędzić 100zł na samym ramie bo różnicy dużej i tak nie odczujesz a spokojnie byś nazbierał na mocniejszą grafikę co by się dużo bardziej opłacało.
Pozdrawiam
Za 2700zł masz do kupienia http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=68485 i jak popatrzysz na testy to grafika jest mocniejsza od 270x widocznie a obudowa, zasilacz wcale nie odstają od tych z używanego. Nie jest to budżetowy zestaw, ale podzespoły zostały dobranę pod procesor którego nie podkręcisz a na zasilaczu będzie troche zapasu.
Można jeszcze zaoszczędzić zmieniając płytę główną na MSI H81M-P33 ale raczej nie widzę takiej potrzeby. Możesz jeszcze kupić na allegro jakiś cooler silentiumpc tani jak nie chcesz słuchać terkotania stockowego od intela.
Waćpan raczy żartować, 1500 zł to można dać za mobo+cpu+gpu i to nie maksymalnie tylko normalna cena. Całość jest warta jakieś 2200 spokojnie, w zależności od tego ile gwarancji zostało.Obydwa zestawy będą podobne wydajnościowo, optymalnym rozwiązaniem byłoby wytargowanie trochę tego używanego, albo kupienie go bez karty. Ten GPU jest warty około 600 zł, a dokładając trochę możesz upolować gtx 960/r9 280x/r9 380, ponieważ GPU zrobi największą różnicę w grach.
zaczynam dodawac ceny ze too uzywki wiec tak
Cpu 700 zl cena nowki byla 1100 zl jednak producent wycofal juz z rynku za taa cene mozna dostac wydajniejszy procesor nie sprawdzalem czy 4460 jest wydajnieszy ale odblokowany mnoznik przemawia z a 3570k tyle ze wymaga inwestycji kolejnych w dodatkowe chlodzenie ... a ze too juz starsza genercja intela procesorow podziekowalbym .
plyta 240 zl nowa plyta 540 zl wycofana z produkcji ..
obudowa 150 zl - cen ze nowy element 280 zl tyle kosztowalo producent wycofal juz z rynku taa obudowe
zasilacz nikt normalny nie kupuje uzywanych wiec nikt i nie sprzedaje chyba ze rzeczywiscie przebieg too max 2-3 miesiace ale niech bedzie 140 zl - nowy 280 zl
gpu 450 zl - nowe gpu 700 zl
ramy 8 gb nie wazne czy nowe czy uzywane one sie nie zuzywaja tak jak inne podzespoly cena 200 zl
Brak dysku
wiec dodajmy wszystkie kwoty
wyszlo max 1880 zl o 380 zl wiecej niz proponowalem ... kto da wiecej niz 2000 zl jest glupi i nie normalny ze za uzywanego blaszaka daje tyle
Kiedy kupujesz pamietaj ze rzeczy na starcie traca 40% wartosc swojej ceny plus dodaj ze too ma przebieg minimum 2-3 lat
Dziekuje pieknie za odpowiedzi, daly mi duzo do myslenia.
Sam juz nie wiem co zrobic, czytalem duzo internetow i zakochalem sie w procku i5-4690k ( mysle ze starczy mi na lata) i w zasadzie karcie r9 380 ktora ma dobry stosunek ceny do jakosci. teraz tylko dobrac do tego zasilacz i plyte glowna ? ja zawsze biore za duze (podobno na zasilaczu nie ma co oszczedzac tych 100pln) jak uwazanie ?
Chcialbym tez za rok - dwa podkrecic procek ? zmienic karte graf i smigac dalej na tym wiec plyta musi byc lepsza ?
Panie Tidies - zaproponowalem cene 2k za ten uzywany sprzet bo wiem ze jest zadbany i 100% sprawny - oszczedze troszku ,a moze za rok moze daloby sie to ulepszyc ? czy trzeba znowu cale nowe wsio kupowac bo to juz złom bedzie ?
Sam juz nie wiem- a do gierek mmo moze by mierzyc w jakiegos i7 ?
i7 to strata pieniędzy, a jedyne co musisz zrobić to kupić np. silentiumpc grandius czy macho 120 i podkręcić tą używana i5 procesor bardzo dobry i mozesz tu w przyszłości wsadzić po prostu lepszą grafikę i dłużej pociągnie. Następnie dorzucisz 120gb ssd i komp bedzie latał I lepiej podkręcania procka nie odkładaj i lepiej zrobic to jak najszybciej bo w końcu to darmowa wydajność, a nic na tym nie tracisz.
http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=68485
nie spie po nocy i przewracam sie z boku na bok i stworzylem takie cos
moglby ktos zerknac na plyte glowna i zasilacz i cooler czy to bedzie smigac ? i czy 2 dyski beda pasowac do plyty ? i czy ram da rade ? zmiesci sie w ta obudowe ? moze jakas lepsza wziac ?
ew. monitor ? moze byc ? kompletnie sie nie znam duzych wymagan nie mam
jakas myszke bezprzewodowa i klawiature ktos poleci ?
czy lepiej taki cos juz na nowej platformie skylake
Witam, jestem nowym uzytkownikiem chciaz mmorpg przegladam juz kilka lat zawsze kupowalem laptopy do gierek ale to przezytek. potrzebuje w miare mocnego PC niekoniecznie potwora zeby plynnie mi chodzily najnowsze mmo w srednich ustawieniach i bez lagow czy zaciec. mam oferte kupic uzywke