Używany komputer

Hej wszystkim.

Ostatnio coraz częściej pojawia się problem z moim bratem, który chciałby zajmować mi komputer :P Postanowiłam kupić mu komputer i do głowy przyszła mi taka opcja jak używany sprzęt. Na googlach coś znalazłam, ale to różnie bywa więc postanowiłam zapytać tutaj. Znacie czy też możecie polecić jakieś strony sprzedające używane komputery i jak w ogóle wygląda sytuacja z takimi używanymi kompkami? Jest to jakieś ryzyko w ich kupowaniu czy też inne niespodzianki?

Możesz nawet na Allegro, eBay'u czy tej całej Tablicy sprawdzić. Co do ryzyka to wiadomo, części mogą być nie do końca sprawne, albo niedługo się 'zepsują'. Szansa, że ktoś Ci sprzeda używany 100% funkcjonalny komputer, jest bardzo mała. Większość osób po prostu wymienia sobie części. I Tobie bym radził to samo, złóż mu jakiś PieCyk ^^

Może podaj budżet, to koledzy jakieś aukcje tu poszukają ;D

Budżet poprosze.

Ogólnie to moim zdaniem taniej ci wyjdzie kupować używanie podzespoły niż odrazu cały komputer od gośćia.

lepiej podzespoły kup :)

Wiele Akcji na Allegro ma możliwość gwarancji rozruchowej (tydzień) wtedy możesz wszystko sprawdzić czy nie kupiłeś kota w worku.

Hej wszystkim.

Ostatnio coraz częściej pojawia się problem z moim bratem, który chciałby zajmować mi komputer :P Postanowiłam kupić mu komputer i do głowy przyszła mi taka opcja jak używany sprzęt. Na googlach coś znalazłam, ale to różnie bywa więc postanowiłam zapytać tutaj. Znacie czy też możecie polecić jakieś strony sprzedające używane komputery i jak w ogóle wygląda sytuacja z takimi używanymi kompkami? Jest to jakieś ryzyko w ich kupowaniu czy też inne niespodzianki?