V9

Witam , mam problem otóż udostępniłem bratu na chwilę swojego kompa i się okazało że pobrał jakiś prograłem to świństwo:D , próbowałem usunąć to wszystkimi sposobami i cholerka nie mogłe próbowałem już Revo Ccleaner i d*pcia, jak by ktos mógł doradzić to bardzo prosze o pomysł.

mod_ico.png
Kolega na dole dobrze mówi. Zmień sygnaturę.

-kristal

W panelu sterowania usuń wszystkie programy które wydają się podejrzane i związane z V9 ( eSave Security Control, v9 toolbar, New Tabs Uninstall, Desk 365, BrowserProtect itd ). Potem usuń wszystko z tym związane z przeglądarek. Użyj AdwCleaner. V9 to adware, ccleaner Ci tego nie usunie. Jeżeli Adw nie poradzi usuń przeglądarki i zainstaluj na nowo.

witam :D mam pytanie (wiem że będę mieć za offtop ale nic :) )

zainstalowałem kiedyś CAMTESIA !! (nw jak się to piszę) i też nie mogę usunąć bo blA bla bla... czy te programy poradzą z tym ??

@up CamtAsia.

Do tego typu infekcji najlepszy jest ADWCleaner. Pobieracie, naciskacie SCAN -> DELETE, następnie reset kompa i Uninstall. (ewentualnie malwarebytes anti-malware też jest dobry, dodatkowo skanuje kompa pod względem innych wirusów)

Usuwa wam program z Program Files, usuwa wszelkie wpisy z rejestru + usuwa wpisy z przeglądarek przywracając ją do defaultowych ustawień.

Witam , mam problem otóż udostępniłem bratu na chwilę swojego kompa i się okazało że pobrał jakiś prograłem to świństwo:D , próbowałem usunąć to wszystkimi sposobami i cholerka nie mogłe próbowałem już Revo Ccleaner i d*pcia, jak by ktos mógł doradzić to bardzo prosze o pomysł.

mod_ico.png
Kolega na dole dobrze mówi. Zmień sygnaturę.

-kristal