Vanziom Game S4 - Gra bogów[Zasady i Rekrutacja]

I. Ogólne:

No więc gra będzie na podstawie V&W tylko że inne uniwersum .

1.W sezonie 4 uczestniczyć będzie 16-18 graczy . Po zapełnieniu wszystkich miejsc Mistrz Gry

(MG) wyśle do wszystkich graczy PW z informacją o tym jaka klasa postaci została mu przydzielona. Przydział klas oraz ras graczy jest całkowicie losowy.

2.Proporcje co do nacji to: 14-16 ludzi 1 Mag Cienia 1 Duch Otchłani

3.Cała interakcja pomiędzy graczami (oskarżenia, głosowania, analizy, podstępy) odbywa się za pomocą tematu gry oraz wiadomości PW wymienianych pomiędzy graczami.

4.Gracze, którzy zostaną uśmierceni, nie psują zabawy innym . Mają prawo do jednej(nie więcej) wypowiedzi jeszcze tego samego wieczora(nie psującej zabawy innym ,np nie zdradzają klas swoich współtoważyszy)

5.Po śmierci gracza MG zawsze podaje prawdziwą nację i klasę postaci oraz jeśli była ona zarażona podaje jej wcześniejszą klasę

.

6.Wygrywa nacja, która zostanie przeżyje (dobro czy zło).

7.Chronologia tury: uśmiercenie ofiary egzekucji - >przejęcie . Skille można rzucić w dowolnym momencie dnia i ich działanie jest natychmiastowe (instacast).

II. Głosowanie szczegóły:

1.Głosowania odbywają się codziennie, a każdy gracz oddaje swój głos jawnie w temacie gry.

2. Aby głos był ważny należy go napisać do godziny 21:45.

3.Wycofywanie głosu nie jest możliwe ! Raz oddanego głosu nie można zmienić !

4.W przypadku, gdy kilku graczy zebrało największą liczbę głosów to uśmiercani podczas egzekucji są wszyscy z największą liczbą głosów.

5. Żeby głos był brany uwagę, musi zostać napisany konkretnie: Oddaję głos na XYZ, Spalić XYZ. Samo snucie domysłów i rzucanie oskarżeń nie jest traktowane jako oddany głos.

III. Zaświaty

Jest to miejsce do którego trafiają zmarli (dzielone PW) . Gdy uzbiera się 4 martwe osoby mogą oni codziennie wybierać w swojim głosowaniu kto ma zostać wskrzeszony . Wskrzeszony dostaje klasę wieśniaka . Wskrzeszanie jest możliwe tylko gdy żyje wskrzesiciel . Osoby w zaświatach nie mogą się komunikować z osobami żyjącymi !

IV. Klasy i cały gameplay:

Dobro(ludzie):

Rycerz Światła(x2) - rycerz może obronić wyznaczoną osobę raz dziennie(przed spaleniem) nie może obronić siebie oraz innego rycerza . Pierwsza obrona dopiero 1 dzień po głosowaniu .

Mag bitewny(x1) - raz na 3 tury może cisnąć fireball`a do kogo mu się zachcę . Pierwszy strzał dopiero 1 dzień po głosowaniu .

Jasnowidz(x1)-raz na 2 tury może kogoś prześwietlić .Pierwszy raz 1 dzień po głosowaniu . Gdy jasnowidz ginie na następny dzień na jego miejsce wchodzi nowa osoba z grona wieśniaków (z pełnym cooldownem na skillu)

Wszystko słyszący(x1)-codziennie może prześwietlić wspólną rozmowę magów albo duchów (tylko jednej frakcji na dzień ) . Wygląda to tak że MG wysyła mu przebieg rozmowy z tego dnia . Nicki graczy którzy są m/d są ukrywane .

Sabotażysta(x1)- kiedy zostanie przyłączony do m/d ginie on oraz połowa m/d (w zależności kto go przyłączy) zaokrąglona w dół .

Anioł Stróż(x1)-Jest on osobą która może obronić kogokolwiem od śmierci w zamian za swoje życie .

Mag Czasu(x1)-Może podsumować dzień natychmiastowo . Onacza to że jeśli do godziny 12 zostaną oddane 2 głosy a po tej godzinie 4 . To jeśli użyje skilla o godzinie 12(przykładowo) liczyć się będą tylko 2 pierwsze głosy . To samo tyczy się frakcji zła .Skill odblokowany 2 dni po głosowaniu . Cooldowno 3 dni .

Wskrzesiciel(x1)-Gdy żyje wskrzeszanie jest możliwe . Gdy jest w złej frakcji dalej liczy się jako żyjący . Obywatele zaświatów znają jego nick oraz jego frakcje .

Mag Ducha(x1)-Osoba której głos do spalenia liczy się razy 2 .

Klasa losowa(x1)- będzie to jedna z powyższych klasy jako druga dodatkowa , wylosowana na początku gry oraz nie ujawniona .Nie może być 2 jasnowidz .

Zło(Magowie Cienia&Duchy Otchłani):

Magowie Cienia i Duchy Otchłani nie różną się zbytnio niczym , ale chodzi o to że zarówno jeden jak i 2 strona nie zna członków przeciwnej frakcji .Czyli mogą oni się eliminować przez przypadek , lecz mogą również współpracować ,jeśli się tylko nawzajem "poznają" .

Raz dziennie przeprowadzają tajne głosowanie dzięki któremu wybierają jedną osobę która chcą by się do nich przyłączyła głos ten musi zostać oddany do godziny 21 . Zabrania się komunikacji na innych współdzielonych PW niż założy MG . To czy osoba się przyłączy/zginie/nic jej się nie stanie zależy od :

Gdy w frakcji jest jedna osoba przyłączenie drugiej to szansa 50% (50% że przeżyje)

Gdy w frakcji są dwie osoby przyłączenie trzeciej to szansa 40% (40% że przeżyje 20% że zginie)

Gdy w frakcji są trzy lub więcej osób przyłączenie kolejnej to szansa 30% (30% że przeżyje 40% że zginie)

Uwaga pod czas 1 dnia(dzień z głosowaniem , często pierwszy jest bez głosowania, ze względu na godzinę rozpoczęcia) zarówno Magowie jak i Duchy mają 100% szansę na zarażenie gracza .

Gdy Duch wyznaczy Maga lub na odwrót wyznaczona osoba ginie . Wyjątkiem jest 1 dzień gdy taka sytuacja będzie miała miejsce frakcje poznaczą inne osoby z 2 frakcji .

Nie zezwalam na kopiowanie części bądź całego tekstu bez mojej zgody .

Wszystkich proszę o wyczyszczenie swoich skrzynek odbiorczych !

Zapraszam (nie)wszystkich:

1. Omega
  2. Karthas
  3. Mayumi
  4. nesquik
  5. byczsek
  6. Zenodoros
  7. Stratox
  8. Rexin
  9. Budzioch
  10. Might Tay
  11. DeimonD
  12. Mikiusz
  13. Abraxus
  14. Niewiara
  15. Coffe
  16. Nvminer

Vanziom - ale jak źli to magowie/duchowie to pisz tak, a nie, że napiszesz wilkołaki wampiry skoro ich nie ma?!

Chciałabym się zapisać :D

Wstęp 5 zł, płatne w kasie obok(u Karthasa).

Nie no, joke ;D

Ta... Nie zezwalasz na kopiowanie "mojego" przyszłego tekstu.

Ale ok - bez mojej też nie można :P

Zapisz ;)

Zapisz i daj mi końcu dobrą klasę :D

Jasne

Zapisuje sie ;)

Ja proszę mój miszczu vanziomie byś mnie zapisał.

I mnie dopisz.

Wpisz.

Głos z nieba mi kazał mały człowieczku przyjdź i wpisz tutaj jako gracza, o odkryjesz co ci przyniesie los. Więc posłuchawszy wewnętrznego siebie stoję gotów z wami, zniszczyć dobro, albo odwrotnie pokonać zło. Więc jestem i zwą mnie Deimond. Więc mój panie jako pokorny sługa jestem gotów słuchać ciebie, niezależnie jaką drogą mie powiedziesz, bo wiem, że jesteś ze mną na dobre i złe.

Ja jako wszechmocy vanziom wybaczam Ci DeimonDzie za afk w ostatni sezonie i dopuszczam do Gry bogów lecz pamiętaj gdy zafczysz jeszcze raz twoje dni będą policzone .

Ja tylko informuję, że gra w 16-18 osób zbyt szybko się skończy.

Proponuję zebrać +20

Nie panie już nie zaafkuję, bo jak wyjadę na weekend, to mam wyposażenie jak komórka. Więc zajrzeć na forum zawszę mogę.

Jak się znajdzie więcej osób do gry( nie afków) to dopuszczę .

Tak swoją drogą, to jest tyle klas, że hoho. Trzeba mieć pecha by jakiejś nie dostać :D

wątpawe mój panie aby było plus minus 20, bo ostatnio mieliśmy problem aby dobpić do 18 wybrańców tego forum.

Taki jest mój zamysł by każdy odgrywał jakąś rolę w tym przedstawieniu nie tylko był wsiokiem .