Mam pare pytań odnośnie varusa ponieważ różnie to z nim bywa raz czuje się z nim słaby raz pro no to zależy jak mi idzie:
1. Dlaczego varus ma iść na bota a nie na mida? Moim zdaniem jak varus jest z kassadinem albo z fizzem na midzie to on ich tak zjedzie że nie będą w late stanie nic zrobić. Miałem przyjemność grania z kassadinem miałem z 2.5 lepszą farmę, wracał się 5 razy w ciągu mojego jednego powrotu był tak zdesperowany że dał mi pewnego killa, chociaż jakbym chciał to bym pewnie zbił mu z 5 ale wolałem ostrożnie pofarmić. Z fizzem byłoby pewnie podobnie. A może zależy kiedy go dać na mida? Bo moim zdaniem z postaciami ap ale nie dystansowymi to on spokojnie może ich kontrować a oni życia nie mają tam na lini. Później w late to on był śmieszny nic dmg nie zabierał ten kassadin. Z takim Ryze mogłobybyć trudniej bo on ma stuna poza tym jest range więc do tyłu z farmą by tak nie był jak kassadin.
2. Czy na prawdę jest to dobra postać? Bo często sie spotykam że ludzie wolą vayne w sumie ta sama cena lecz vayne więcej osób pickuje. Mi się bardzo podoba varus ale chcę wiedzieć.
3. Dlaczego niektórzy mówią że jest łatwy? Grałem veigarem, kassadinem(który niby jest trudny a czy ja wiem), asha, fizzem i moim zdaniem ogarnięcie varusa było najtrudniejsze. Przez pierwsze 2 dni tylko feedowalem i nic nie robiłem, teraz to jestem dobry, ale moim zdaniem jest znacznie trudniejszy od niektórych. Nie wiem czemu ale zawsze jak ktoś nim gra np. jak jest darmowy to tylko feeduje i wgl. jest słaby. Jak dla mnie jedna z trudniejszych postaci- co wy sądzicie o tym?