Vayne czy nie Vayne, oto jest pytanie

Uzbierałem właśnie złotą liczbę 6400 IP.

I zastanawiam się nad kupnem Vayne.

Z drugiej strony obawiam się że ją znerfiąi będzie useless.

Co wy na to? Kupować Vayne czy inną postać?

PS. Zastanawiam się też nad Ezrealem. Jak uważacie? Ez vs Vayne

Ja Stawiam na Eza też teraz na niego zbieram ,i wydaje mi się że będzie lepszym kupnem.Ma Wyj... Ulti skille jest dobry pod ap jak i ad .Vayne hmmm Nie przypadła mi zbytnio do gustu po nerfie troche slabiej bije z stuna a tak to jest średnia...

Siema stary, grasz na EU?

Ezreala to ja mam, i powiem wam szczerze ze jak zalapiecie na jedna rozgrywke wyzszy ping... to juz nie ugracie, jego wszystkie skille to skillshoty, wiec nie jest latwo szczerze mowiac. Ja bym stawial na Vayne, bo Ezreal mnie jakos nie oczarowal, ale moze to dlatego ze nie gralem nim za duzo. (ok. 15-20 rozgrywek 5-5.)

Nie wefeedowany Ezreal to nic...

a Vayne od początku do końca gry przy słabych statach zawsze coś zdziałasz :]

Nie wefeedowany Ezreal to nic...

jak większość postaci

a Vayne od początku do końca gry przy słabych statach zawsze coś zdziałasz

ta, dofarmisz przeciwników

@topic

Ja polecam Eza, jest o wiele ciekawszy, Vayne jest nudna, zabija autoatackiem, nie to co Ez, którym da się fajne comba sadzić.

Wstrzymaj się do next patcha kiedy będzie wiadomo jaki nerf dostała Vayne.

Osobiście i tak bym brał Eza gdyż daje większą frajdę z gry.

Vayne fajnie się gra. Jest dość dobrym champem. Zdecydowanie lepszy od niewypału którym jest Lee Sin ;D

Vayne fajnie się gra. Jest dość dobrym champem. Zdecydowanie lepszy od niewypału którym jest Lee Sin ;D

Niewypał? Przed nerfem zawsze ja miałem nim First Blood ^_^ w sumie dzięki za przypomnienie xD zagram nim ^_^

Może i gra się fajnie ale psuje się grę innym.A Lee Sin jest bardzo dobry ale chyba twoje palce nie potrafią zręcznie wykonywać combo.

Ogólnie Vayne po wyjściu Yoricka dostanie takiego nerfa jak głowa mała.Jest to chyba jak na razie najgorzej wyważony champ.Śmiało można rzec że jest OP bo jednak true damage robi swoje.

W sumie dużo Lee Sinem nie grałem... ale moim zdaniem kiepski jest ;P

Część osób twierdzi tak jak ja, a część przeciwnie.. zależy od gustu xD

Jest to chyba jak na razie najgorzej wyważony champ.

Widać, że nie widziałeś jaxa w becie/xina po wyjściu

@topic

Vayne bije eza na głowe, jednak jest częstym banem na rankedach i łatwo ją zcounterować, biorąc czempiona z mocnym burstem (jak annie), lub jaxa.

Ok. Czekam na odpowiedź od speca na tym forum ;)

Salek, czekamy na Ciebie ;D

Widać, że nie widziałeś jaxa w becie/xina po wyjściu@topic Vayne bije eza na głowe, jednak jest częstym banem na rankedach i łatwo ją zcounterować, biorąc czempiona z mocnym burstem (jak annie), lub jaxa.

Poprawne czytanie się kłania napisałem wyraźnie "na razie" nie chodzi mi o to kto był podczas bety czy coś tam.

Topic:Ogólnie jak zrobić Vayne pod AD i dobrze wyfarmić to jest nie do pokonania ulti prawie nie ma cooldowna(w porównaniu do innych) i daje sporą przewagę.Jednakże po Tournamencie a zarazem po patchu będzie mocno osłabiona.Na forach cały czas piszą o tym że jest przesadzona.Powiem jedno najlepiej teraz się nie śpieszyć poczekać na nerfa i zobaczyć jak ją osłabiono a potem kupić jeśli wyważenie będzie OK.

Ok. Czekam na odpowiedź od speca na tym forum Salek, czekamy na Ciebie ;D

To może ja się wypowiem :)

@Jakby coś to wbijać na eu i sprawdzić : Averens

Ezreal ma same skillshoty ale po nerfie jego Q (dawniej 120% teraz 100% AD) jest dużo słabszy od przed. Owszem da się ugrać a nawet wycarrować lecz ja polecam Vayne. Sam mam obydwie te postacie i powiem, że więcej przyjemności sprawia mi Znikanie, dobijanie pod sciane i zabieranie true damage niż strzelanie, strzelanie, strzelanie

To może ja się wypowiem @Jakby coś to wbijać na eu i sprawdzić : AverensEzreal ma same skillshoty ale po nerfie jego Q (dawniej 120% teraz 100% AD) jest dużo słabszy od przed. Owszem da się ugrać a nawet wycarrować lecz ja polecam Vayne. Sam mam obydwie te postacie i powiem, że więcej przyjemności sprawia mi Znikanie, dobijanie pod sciane i zabieranie true damage niż strzelanie, strzelanie, strzelanie

jako, że ja się już wypowiedziałem na gadu u Iraasty, dodam tylko tyle, że Vayne to praktycznie no skill champ - wystarczy autoattack - na dłuższą metę nudna. Dla mnie zdecydowanie lepszy jest Ez, szczerze mówiąc nie wiem czy w przypadku Ez vs Vayne wygrałby Ez raczej nie, ale zdecydowanie więcej przyjemności z gry jest właśnie tym champem. No ale żeby Nim grać dobrze trzeba potrenować i to sporo - zważywszy na to, że jest to postać wymagająca sporej zręczności.

Uzbierałem właśnie złotą liczbę 6400 IP.

I zastanawiam się nad kupnem Vayne.

Z drugiej strony obawiam się że ją znerfiąi będzie useless.

Co wy na to? Kupować Vayne czy inną postać?

PS. Zastanawiam się też nad Ezrealem. Jak uważacie? Ez vs Vayne