[Video Poradnik]Zdobywanie złota

Wbiłeś 80 poziom i okazało się że koszta podróży i naprawy Cię przerastają? Zaopatrz się zatem w odpowiedni set i oczyść krainę z umarlaków dzięki czemu zyskasz całą masę bezwartościowych przedmiotów które będzie można przetworzyć w kotle, bądź też rozłożyć na czynniki pierwsze. Poradnik jest zbiorem porad które nie są znane wszystkim nowicjuszom, a mam nadzieję ktoś uzna je za przydatne.

Wiem że popełniłem kilka błędów językowych których nie wyłapałem, jeśli jednak poradnik przypadnie komuś do gustu i się przyda nakręcę kolejne części z bardziej zaawansowanymi technikami zarobku. Także zapraszam do oglądania i komentowania.

@Edit

Część 2

Widzę że jesteś bogaty pożycz z 10 golda:D fajne sposoby wykorzystam na pewno jeden z nich.

Dobre dobre, nie jednemu sie przyda ^^

Raz zamiast trading post powiedziałeś AH :D Też mi się czasem zdarza. Poradnik super, dzięki ;) Niestety, nie spieszy mi się z expem więc na razie zarabiam na truskawkach xD

Mam baaardzo malo kasy i ciagle mi brakuje, mam nadzieje, z eporadnik na cos sie przyda : )

Przypadło do gustu i mam nadzieje, ze będziesz kontynuował swoją serie ;).

Także czekam na kolejne części.

Chcecie miec bron exotic przy niewielkim koszcie? Zróbcie sobie mystic weapon w mystic forge. Kosztuje to ok 30 do 50 skill pointow 30 mystic coinow i kilka 400lvl cześci które mozna zamemu wycraftować. Jeśli komuś nie chce sie wbijać 400lvl craftu całośc kosztuje niewiele ponad 1g. Sprzedać można nawet za 5g.

http://wiki.guildwars2.com/wiki/Mystic_forge/Mystic_Weapons

gdy rozwiniesz już crafty to na 80 sama kasa leci jeśli grasz na ewentach itp itd. Sztuka to zarabiać w czasie lvlowania, rozwijać jednocześnie craft tak by mieć go na swoim poziomie :D

Cieszę się że poradnik się spodobał i okazał przydatny. Dlatego nakręciłem kolejną część z zagadnieniem jak przerobić zdobyte złoto i doświadczenie na przedmioty.

Wg mnie znacznie lepszym sposobem na farmienie kasy na dzień dzisiejszy jest robienie instancji cof i aranh jak i farmienie eventu przed cof - jeszcze nie jest tak bardzo oblegany jak te w arah . Poradnik bardzo dobry ale na większości serverów się już nie sprawdzi jak i farmienie krwi na trolach w ciągu dnia ze względu na duża ilośc osób to robiących - jeśli dobrze jeden po drugim jest zrobiony event to jesteś wstanie lecieć jeszcze do tej 3 wioski na dole i ją bronić zawsze parenaście extra itemów się wyciągnie . Jeżeli jesteś w czepku urodzony dobrym sposobem na uzyskanie pieniędzy jest skup mitri i przerabianie ich na ori kumplowi na 3 próby 3x 50 wyszło wiec jest naprawdę sporo do przodu a jak wiem na swoim przykładzie jest to jeden z najcięższych składników do pozyskania . Reasumując niestety ale nie ma na co wydawać pieniędzy w tej grze ... ( chyba że jesteś napalony na legenda) a odpływ kasy masz jedynie na ulepszaniu fortyfikacji na wvwvw .

@bvndy

Ludzie co prawda są utrudnieniem, ale jakoś nie miałem zbytnio problemów grając warriorem ze zdobywaniem lootu nawet w sporych grupach. Trzeba będzie trochę poczekać na jakieś rozwiązanie dotyczące scalowania eventów od strony AN bo mówili że się zajmą tą sprawą (ze zbyt szybko ginącymi kreaturami). Opłaca się jeszcze CoF'a robić dla kasy po nerfach? Przecież teraz raczej śmieszne ilości srebra lecą za zrobienie go.

CoFa opłaca się terz tylko dla carvingów dla kasy nie, niby teraz masz 15 carvingów ale szybciej robisz

Mam jedno pytanie: jak w pierwszym filmiku przedmioty z mobów od razu wpadały ci do plecaka? Jest jakiś auto-loot czy ciągle wciskałeś F?

wystarczy w opcjach zaznaczyć auto-loot.

No rzeczywiście, jak to mogłem pominąć :D

Dobre poradniki, ale jak wcześniej koledzy wspomnieli warto farmic CoF i Arah (arah bardziej opłacalne, bo masz run ~10 min z ogar teamem, 8 zhaitan shardów i troche itemków do odzyskiwania, a czasami zdarzy się, że gold poleci ;D) zanim naprawią "bugi" związane ze speed runami, jak ktos mało gra to w tydzien wyfarmi sobie cały exotic set + bron.

pozdrawiam.

Dzisiaj wchodzi chyba łatka zwiększająca ilość otrzymywanych tokenów za dungi i fixująca niektóre bugi, więc na pewno będzie się opłacało latać po instancjach. Ja po prostu ukazałem sposób jak samodzielnie zarabiać i nie być zależnym od innych ;p

Wbiłeś 80 poziom i okazało się że koszta podróży i naprawy Cię przerastają? Zaopatrz się zatem w odpowiedni set i oczyść krainę z umarlaków dzięki czemu zyskasz całą masę bezwartościowych przedmiotów które będzie można przetworzyć w kotle, bądź też rozłożyć na czynniki pierwsze. Poradnik jest zbiorem porad które nie są znane wszystkim nowicjuszom, a mam nadzieję ktoś uzna je za przydatne.

Wiem że popełniłem kilka błędów językowych których nie wyłapałem, jeśli jednak poradnik przypadnie komuś do gustu i się przyda nakręcę kolejne części z bardziej zaawansowanymi technikami zarobku. Także zapraszam do oglądania i komentowania.

@Edit

Część 2